Všehochuť z hovězího masa

HankaPu Kuchařka: HankaPu

Doba přípravy: Příprava 8 min., vaření 2,50 hod, 6 porcí Hovězí maso 7 názorů

Suroviny

75-100 g mouky
sůl
pepř
900 g libových hovězích řízků (nakrájených na kousky)
1/4 šálku olivového oleje
1 cibule nakrájená nadrobno
1 prolisovaný stroužek česneku
1 pórek (nakrájený na kolečka)
2 šálky hovězího vývaru
1 šálek červeného vína
1 lžička sušené směsi zahradních bylin
mletý černý pepř
1 bobkový list
2 cukety (nakrájené na kostky)
1 brambor nakrájený nadrobno
200 g anglické slaniny
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 210°C. Mouku smícháme s pepřem a solí a obalíme v ní kousky masa. Na velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje a postupně na něm orestujeme maso dohněda. Přemístíme do ohnivzdorné misky.

  2. Zbytek oleje vlijeme na pánev, přidáme cibuli, česnek a pórek a restujeme 2-3 minuty, poté přemístíme k masu. V pánvi smícháme vývar, víno, bylinky, pepř a sůl a přivedeme k varu. Nezakryté vaříme na mírném ohni, až se šťáva zredukuje na polovinu.

  3. Šťávu přilijeme k masu, přidáme bobkový list a poklademe plátky anglické slaniny. V troubě dusíme 1,5-2 hodiny až maso změkne. Nakonec přidáme cuketu a brambor, dobře zamícháme, opět poklademe plátky anglické slaniny a dusíme ještě asi 30 minut.

Poznámka

Zdroj: Dušené pokrmy - upraveno

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Všehochuť z hovězího masa

Tématické fráze: vaříme z hovězího masa sušené hovězí maso příprava hovězího masa příprava sušeného masa recepty z hovězího masa vaření z hovězího masa vaření hovězího masa zbytky hovězího masa vaříme ze sušeného masa sušení masa recepty na sušení masa susene hovezi hovězí maso recepty hovezi maso priprava recept susene hovezi sušení hovězího sušené hovězí recept recepty z hovězího vařima z hoveziho masa recepty ze zbytků vařeného hovězího masa

Zapomněl/a jsem heslo