

Všehochuť z hovězího masa
Suroviny 6 porcí
- 75-100 g mouky
- sůl
- pepř
- 900 g libových hovězích řízků (nakrájených na kousky)
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- 1 pórek (nakrájený na kolečka)
- 2 šálky hovězího vývaru
- 1 šálek červeného vína
- 1 lžička sušené směsi zahradních bylin
- mletý černý pepř
- 1 bobkový list
- 2 cukety (nakrájené na kostky)
- 1 brambor nakrájený nadrobno
- 200 g anglické slaniny
Postup přípravy receptu
Troubu předehřejeme na 210°C. Mouku smícháme s pepřem a solí a obalíme v ní kousky masa. Na velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje a postupně na něm orestujeme maso dohněda. Přemístíme do ohnivzdorné misky.
Zbytek oleje vlijeme na pánev, přidáme cibuli, česnek a pórek a restujeme 2-3 minuty, poté přemístíme k masu. V pánvi smícháme vývar, víno, bylinky, pepř a sůl a přivedeme k varu. Nezakryté vaříme na mírném ohni, až se šťáva zredukuje na polovinu.
Šťávu přilijeme k masu, přidáme bobkový list a poklademe plátky anglické slaniny. V troubě dusíme 1,5-2 hodiny až maso změkne. Nakonec přidáme cuketu a brambor, dobře zamícháme, opět poklademe plátky anglické slaniny a dusíme ještě asi 30 minut.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Dušené pokrmy - upraveno
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Všehochuť z hovězího masa
-
-
Díky za bodíky
Je to fakt moc dobré, při vaření to nádherně voní a podle původního receptu tam patří ještě pastinák, ale neměla jsem ho, tak jsem ho tam nedala
-
Hani, určitě výborné - +
-
To vypadá moooooc pěkně
a jistě i dobrý
-
nadhera....
-
Hani, to je hezkýýýýý a zajisté dobrýýýýý
máš ode mne boda
-
Hani, tak tu polykám naprázdno, když koukám na tuhle dobrůtku.