Všehochuť z hovězího masa

HankaPu Kuchařka: HankaPu

Doba přípravy: Příprava 8 min., vaření 2,50 hod, 6 porcí Hovězí maso 7 názorů

Suroviny

75-100 g mouky
sůl
pepř
900 g libových hovězích řízků (nakrájených na kousky)
1/4 šálku olivového oleje
1 cibule nakrájená nadrobno
1 prolisovaný stroužek česneku
1 pórek (nakrájený na kolečka)
2 šálky hovězího vývaru
1 šálek červeného vína
1 lžička sušené směsi zahradních bylin
mletý černý pepř
1 bobkový list
2 cukety (nakrájené na kostky)
1 brambor nakrájený nadrobno
200 g anglické slaniny
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 210°C. Mouku smícháme s pepřem a solí a obalíme v ní kousky masa. Na velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje a postupně na něm orestujeme maso dohněda. Přemístíme do ohnivzdorné misky.

  2. Zbytek oleje vlijeme na pánev, přidáme cibuli, česnek a pórek a restujeme 2-3 minuty, poté přemístíme k masu. V pánvi smícháme vývar, víno, bylinky, pepř a sůl a přivedeme k varu. Nezakryté vaříme na mírném ohni, až se šťáva zredukuje na polovinu.

  3. Šťávu přilijeme k masu, přidáme bobkový list a poklademe plátky anglické slaniny. V troubě dusíme 1,5-2 hodiny až maso změkne. Nakonec přidáme cuketu a brambor, dobře zamícháme, opět poklademe plátky anglické slaniny a dusíme ještě asi 30 minut.

Poznámka

Zdroj: Dušené pokrmy - upraveno

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Všehochuť z hovězího masa

Tématické fráze: vaříme z hovězího masa sušené hovězí maso příprava hovězího masa příprava sušeného masa recepty z hovězího masa vaření hovězího masa zbytky hovězího masa vaříme ze sušeného masa sušení masa recepty na sušení masa susene hovezi vaření z hovězího masa hovezi maso priprava recept susene hovezi sušení hovězího sušené hovězí recept recepty z hovězího hovězí maso recepty zbytky vařeného hovězího recepty zbytek hovězího masa

Zapomněl/a jsem heslo