

Selský kotlík se žampiony a kuřecím masem
4 porce Drůbeží maso 5 názorů
Suroviny
- 2 kuřecí prsní řízky
- 8 brambor
- 300-400 g žampionů
- 1 pórek
- vývar
- máslo
- hladká mouka
- drcený kmín
- granulovaný česnek
- pepř
- sůl
- ocet
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na nudličky, posypeme kmínem a granulovaným česnekem, osolíme a opepříme. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky, žampiony na plátky.
V kastrolu rozehřejeme asi 2 lžíce másla a opečeme na něm maso. Jakmile bude zlatavé, přidáme žampiony a podusíme je s masem. Zasypeme cca dvěmi lžícemi mouky, prosmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme brambory a vaříme, dokud nebudou měkké. Asi za pět minut přidáme kolečka pórku.
Hotový pokrm dochutíme lžičkou octa, solí a pepřem, případně houbovým kořením. Hustotu upravíme přidáním vývaru nebo naopak jíšky.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Selský kotlík se žampiony a kuřecím masem
-
Jsem ráda, že se recept líbí; je to takové syté jídlo do chladného počasí. Kdo má rád a "něco" by mu v kotlíku chybělo, je docela dobré do porce rozemnout špetku sušené majoránky, nebo přihodit na másle orestovaný nasekaný česnek, případně trochu maggi. Ale mně se líbí ta jemná chuť - a z pokrmu se při podávání musí kouřit...
Díky za bodíčky, vážím si jich. -
Úplně tady slintám.
+7
-
Elizo,to musí být dobrůtka,nebot jsou tam samé laskominky
A v této zimě uplně nejlepší pokrmy na zahřátí a nasycení vyhládlých krčků
-
Další netradiční jídlo, vypadá dobře a myslím, že toho moc nezbylo co?
-
mňam, to vypadá jedle