Hovězí polévka s rajčaty

janky3 Kuchařka: janky3

Doba přípravy: příprava 25 min+vaření masa 4+ Polévky 15 názorů

Suroviny

40 dkg hovězího žebra
1 menší cibule
2 mrkve
1/2 kedlubny
kousek celeru
1 střední kořenová petržel
12 cm pórku
2 keříková rajčata
2 jarní cibulky
olivový olej
6 kuliček pepře
2 kuličky nového koření
petrželka
polévkové perly (viz obrázek)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit hovězí maso společně s oloupanou cibulí, 1 překrojenou mrkví, překrojenou petrželí a celerem. Vaříme až do změknutí masa.

  2. Zeleninu očistíme, dobře omyjeme a nakrájíme na nudličky, pórek na kolečka a dáme na pánev s rozehřátým olejem.

  3. Jarni cibulku nakrájíme na kroužky a dáme na pánev. Restujeme, dokud nezačne zlátnout. Pak přidáme na kousky nakrájená rajčata.
    Všechno smicháme dohromady a přihřejeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 39 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí polévka s rajčaty

  • janky3 janky3(autorka receptu)

    Eja57: :-K:yes:

    Odpovědět

  • janky3 janky3(autorka receptu)

    JanaDorazinova: Rajčata se restovala na jarní cibulce, slupkou dolů, takže z nich hned neodtekla šťáva a s cibulkou se zlatými okraji se chutě propojily, dále se už vůbec rajčata nevařila, zůstala v tom stavvu, jako opustila pánev. Od dětství miluji rajská, měla jsem ráda i rajskou polévku ve školní jídelně. Ovšem tam nám chutnalo všechno, neboť tam byly neuvěřitelně dobré kuchařky.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    janky3: Máš samozřejmě pravdu, my taky radši zeleninku na skus plnou chutí....ale tohle je nějaká naše domácí úchylka:-D ...asi jsme slepice:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • janky3 janky3(autorka receptu)

    Eja57: Když se vaří 2 hodiny, společně s masem, opravdu se není oč se prát .A raději si pochutnám na čerstvé na zkus udělané zelenině, než kouscích bez chuti. Ale každý má jiné chutě. Navíc ne každý má sousedku se slepicemi stále při chuti. Takže i ta úplně ze všeho vydaná rozvařená zelenina, která tam byla zejména proto, aby ze sebe vydala chuť, jim na rozdíl ode mne opravdu chutná. ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    janky3: :-D jsi mne rozesmála - my s dcerou odjakživa jsme stály u cedníku a málem se popraly o tu zcezenou zeleninu...

    Odpovědět

  • janky3 janky3(autorka receptu)

    Eja57: Vyvařenou zeleninu dávám,sousedce pro slepice, protože veškerou chuť nechala v polévce, navíc je příliš měkká. Do polévky dávám obyčejně orestovanou zeleninu, pro návštěvu na másle, ale musí být na zkus. Rajčata jsem dělala zvlášť a také na zkus. Pak už jsem je nevařila.

    Odpovědět

  • janky3 janky3(autorka receptu)

    Lenunka: Samozřejmě je to na másle lepší, ale kvůli játrům a cukrovce musím používat spíše olivový olej. I když kousek máslíčka, kam patří, také přidám.

    Odpovědět

  • janky3 janky3(autorka receptu)

    Simona Skolakova: Měla jsem hovězí polévku a dvě rajčata, která by změkla. Tak mě napadlo, že je osmahnu na cibulce, ale pouze na zkus, a pak je šoupnu do polévky. S křupavými polévkovými perlami to byla bašta.

    Eja57: Náš domek má silné zdi, takže je v něm chládek. Mohu vařit, co chci, s puštěnou digestoří přebytečné teplo uteče.

    JanaDorazinova:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Já dávám do vývaru rajče i paprikový lusk,ale pak vše scedím,jednou jsem byla s kamarádkou Slovenkou u ní ,v rodném městě a tam to tak dělali,byla to výborná polévka,měla úplně jinou chuť,tak od té doby to taky dělám,ale takto nééé,vše scedím a vývar zavařím buď nudlemi a nebo jak kdo chce,nočky atd.Takhle jsem to ještě nezkoušela;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Lenunka: jojo, to jsem brala nějak automaticky, že máslo...

    Ta rajčata...trochu to posouvají k minestrone - zelenina, rajčata, "těstovinová" vložka...a tu já můžu v jakékoli verzi ( že jich je bambilion) a proto by mi toto chutnalo určitě:-)
    Ale v tomhle vedru je představa hrnce s vývarem na plotně:no:

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    já bych jen nerestovala zeleninu na oleji, ale vždycky na másle, olej do polívky nevím nevím....

    s těmi rajčaty jsem to ještě nezkoušela, tak nemohu posoudit :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Ono tedy jaksi není moc srozumitelné co kam....jestli chápu dobře, tak klasicky vývar, na pánvičce orestovat NEPOUŽITOU zeleninu, včetně těch rajčátek, přidat obsah pánve do vývaru, trochu masa, jako vložku ty perly....
    Mi by to tedy určitě chutnalo:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    casino: možná to taky zkusím ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    JanaDorazinova:
    Jj, rajčata já tůůůze rád...
    ...když ale paní casinová podruhé, či potřetí je přidala do hovězího vývaru, tak jsem parafrázoval hlášku z filmu Slavnosti sněženek: Byla by to fantastická polífka, jen kdyby těch rajčat tu nebylo... :-8

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ta rajčatová chuť by mi ve vývaru vadila.;-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo