Svatomartinské koláčky
Recept ještě nebyl hodnocenKe svatomartinskému pohoštění můžeme podávat i drobné koláčky z kynutého těsta posypané drobenkou. Náplň zvolíme podle své chuti, například tvarohovou nebo povidlovou.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ke svatomartinskému pohoštění můžeme podávat i drobné koláčky z kynutého těsta posypané drobenkou. Náplň zvolíme podle své chuti, například tvarohovou nebo povidlovou.…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany obalíme v mouce. Vložíme do rozehřátého oleje a opečeme z obou stran. Po upečení dáme maso stranou a do výpeku…
Z prísad na cesto vypracujeme hladké kysnuté cesto. Necháme 1 hod kysnúť, potom ešte raz premiesime a dáme opäť na 15 min kysnúť.Cesto vyvaľkáme na 1 cm vysoký obdĺžnik,…
Připravíme klasicky kvásek, smícháme všechny suroviny a necháme vykynout těsto. Po vykynutí vyválíme těsto a malou skleničkou vykrajujeme kolečka, která plníme buď…
Nadýchané kynuté rohlíčky plněné povidly jsou ověřená klasika, která nikdy nezklame. A i když zkusíte místo povidel třeba tvarohovou, ořechovou nebo makovou náplň, bude…
Všechny suroviny (jak jdou za sebou) vložíme do domácí pekárny, kromě banánu. Potom nastavíme pekárnu na přípravu dortu nebo koláče (záleží jakou má kdo značku). Já…
Plněné sladké bochánky vyžadují trochu trpělivosti, ale odměnou je však krásně nadýchaný, voňavý moučník. Bochánky plněné povidly a ozdobené jemnou citronovou polevou…
První tři ingredience smícháme a vytvoříme kvásek, který necháme vykynout.Druhé tři ingredience utřeme do pěny, přidáme vykynutý kvásek s ostatními surovinami a…
Ze všech surovin na těsto i s kváskem vypracujeme hladké těsto, které v míse pod utěrkou v pokojové teplotě necháme necelou hodinu vykynout.Vykynuté těsto rozválíme na …
Nejdříve připravíme náplň. Smícháme mák s povidly, cukrem, kořením, mandlemi a rumem. Povidla by neměla být řídká. Náplň by měla být hustší.Listové těsto nakrájíme na 12…
Široké nudle (nebo jiné, námi vybrané těstoviny) uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě.Během vaření nudlí rozmícháme do požadované hustoty (krémová konzistence) v…
Linecké cukroví s vůní perníku, s nápaditým zdobením, hraje všemi barvami. Příprava není složitá, ovšem při zdobení bílou čokoládou je potřeba trochu zručnosti. S tímto…
Všetky prísady na cesto dobre vymiešame a necháme 15 minút postáť. Potom pečieme palacinky.Palacinky potrieme slivkovým lekvárom (povidlami), posypeme orechami a zložíme…
Vše smícháme, rozdělíme na 3 kousky, do jednoho kousku přidáme kakao.Jednu část dáme na plech, namažeme povidla, přidáme tmavou a zase povidla a navrch světlou a…
Šlehačky ušleháme a 2 lžíce dáme do povidel. Povidla se 2 lžícemi šlehačky ušleháme, aby trochu zřídla a přidáme do ušlehané šlehačky. Přidáme kůru z jednoho citronu a…
Zmiešajte všetky ingrediencie do hľadka. Upečieme tenké palacinky.Upečené palacinky potrieme lekvárom a posypeme práškovým cukrom a podávame.
Vejce a cukr cca 4 minuty šleháme, poté přidáme limonádu (jakákoli s bublinkami, já dala oranžovou) promícháme a přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a lžíci…
Smícháme v misce mléko, vodu, cukry, droždí a necháme 10 minut odpočinout.Pak přidáme vejce, rozpuštěné máslo, sůl, mouku a vypracujeme hladké těsto, potom přikryjeme…
Sardelová omáčka ze sardelové pasty: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře povaříme, přidáme lžíci sardelové pasty, dobře umícháme. Podáváme k…
Múku zmiešame s citronovou kôrou, cukrom, vajcom, maslom a so štipkou soli, kým nevznikne cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej folie a dáme na 30 minút odpočinúť do…
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto.Na plech s pečícím papírem hned děláme stejně velké kuličky, které omoučenou sklenkou zmáčkneme do tvaru kulatého…
Psyllium namočíme do trochy rostlinného mléka a necháme 5 minut nabobtnat. Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme namočené psyllium a za stálého míchání přiléváme po…
Nejprve oloupeme a očistíme zeleninu. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo. Cibuli nakrájíme na kostky, přidáme k sádlu a restujeme, až je lehce nahnědlá. Vložíme maso…
Nejprve smícháme všechny suché suroviny.Šmakoun rozlámeme a rozmixujeme tyčovým mixerem s acidofilním mlékem a přilijeme k suché směsi. Promícháme a vylijeme na plech…