Bramborová kaše s povidly
Recept ještě nebyl hodnocenBramborová kaše s povidly je jednoduché, hřejivé a krásně nostalgické jídlo, které potěší milovníky sladkých obědů. Jemná kaše, sladká povidla, tvaroh a rozpuštěné máslo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bramborová kaše s povidly je jednoduché, hřejivé a krásně nostalgické jídlo, které potěší milovníky sladkých obědů. Jemná kaše, sladká povidla, tvaroh a rozpuštěné máslo…
Bábovka z třeného těsta je oblíbená klasika, kterou zvládne připravit i začátečník. Aby nám její chuť nezevšedněla, můžeme ji připravit v trochu jiné verzi s povidly,…
Pohanka je oblíbená obilovina, přirozeně bezlepková, s chutí podobnou oříškům. Je základem těsta na lívance, které dochutí také kokos a skořice. Po usmažení lívanečků je…
Šťavnaté kuličky z mletého masa, cukety a sýra jsou podávané s výraznou omáčkou z rajčatového protlaku a červeného vína. Skvělé spojení jemné struktury a plné,…
Suroviny smícháme v míse, mléko přidáváme postupně. Hustota připomíná hutné lívancové těsto, rozhodně není tekuté. Naposled přisypeme kypřící prášky, smíchané s lžičkou…
Všechny ingredience na korpus smícháme dohromady, vznikne drobivější těsto, které vmačkáme do vymazané formy.Krém smícháme a rozetřeme na korpus. Povidla pak naneseme…
Krásně barevný a pruhovaný, to je koláč, kde ovoce a těsto vrstvíme na plech v obráceném pořadí. Po upečení obrátíme a švestky potřeme vanilkovým krémem, posypeme…
Oloupané brambory pokrájíme, dáme do hrnce, mírně osolíme a zalijeme vodou jen těsně nad ně. Brambory uvaříme doměkka, ale nescedíme je. Rovnou je i se zbylou vodou po…
Tento nekynutý švestkový koláč je ideální volbou, když máte chuť na sladké, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni. Jemné těsto, šťavnaté ovoce a vláčný podmaz tvoří…
Uvařenou a vychlazenou pohanku opražíme na oleji.Do vychladlé pohanky přidáme 1/3 smetany, skořicový cukr, vejce, sůl, na drobno nasekaná dušená jablka, hladkou mouku a…
Švestkový koláč s makovou náplní je poctivá domácí klasika. Jemné těsto, šťavnaté švestky, voňavý mák s povidly a křupavé mandle tvoří harmonii chutí, která potěší…
Švestková sezóna je v plném proudu, je tedy čas na poctivé švestkové moučníky. Linecké řezy se švestkovým pudinkem jsou úžasně vláčné a chuť kyselkavého ovoce se v nich…
Fazole propláchněte od nálevu a rozmixujte spolu s 250 ml vody a povidly.Do směsi přidejte protein, kakao, puding, kypřicí prášek, sodu a žloutky a smíchejte. Pokud je…
Hrozienka namočíme na noc do vína.Kapustu nakrájame na tenké rezance a na oleji podusíme cca 5 minút. Osolíme a necháme vychladnúť.Namočené hrozienka premiešame s…
Do misky dáme mouku, uděláme dolík, do kterého dáme 2 kostky droždí, cukr a zalijeme troškou vlažného mléka, necháme vzejít, přidáme olej, žloutky a trochu rumu na chuť…
V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přimícháme tekuté a promícháme - já dělala v robotu, ale metla stačí, těsto se musí propojit.Čokoládu rozsekáme na menší kousky,…
Přesijeme mouku do větší misky. Do mouky uděláme důlek a přidáme vlažné mléko, cukr a kvasnice. Necháme vzejít kvásek.Poté přidáme zbytek surovin do těsta, které řádně…
Ve vlažném mléku rozmícháme droždí s cukrem a připravíme kvásek. Přilejeme ho k mouce, přidáme vejce, zbytek mléka, sůl a olej a zaděláme těsto, které necháme asi hodinu…
Múky, soľ a cukor premiešame na doske.Pridáme vajce, jogurt, víno, olej a vo vode rozmiešané droždie. Rukami vypracujeme cesto. Nie je potrebné ho dlho miesiť, len…
Široké nudle (nebo jiné, námi vybrané těstoviny) uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě.Během vaření nudlí nastrouháme perník a zředíme povidla do tekutější konzistence…
Testo pripravime smichanim vsech surovin a nechame v teple 30 minut kynout. Pak z testa vyvalime tenkou placku ze ktere vykrojime (pouzila jsem sklenici) stejna kolecka.…
Z ingrediencí vypracujeme lehce lepivé těsto, které necháme klidně i několik dní odležet v lednici.Lískové ořechy necháme na 10 minut v troubě na 180°C, až ztmavne…