Hovězí maso na víně s povidly
Recept ještě nebyl hodnocenMaso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany obalíme v mouce. Vložíme do rozehřátého oleje a opečeme z obou stran. Po upečení dáme maso stranou a do výpeku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany obalíme v mouce. Vložíme do rozehřátého oleje a opečeme z obou stran. Po upečení dáme maso stranou a do výpeku…
Z prísad na cesto vypracujeme hladké kysnuté cesto. Necháme 1 hod kysnúť, potom ešte raz premiesime a dáme opäť na 15 min kysnúť.Cesto vyvaľkáme na 1 cm vysoký obdĺžnik,…
Připravíme klasicky kvásek, smícháme všechny suroviny a necháme vykynout těsto. Po vykynutí vyválíme těsto a malou skleničkou vykrajujeme kolečka, která plníme buď…
Máslovou dýni oloupeme, zbavíme semínek a hrubě nastrouháme nebo pokrájíme na menší kostky. Dáme do kastrolu na rozpuštěné máslo, přidáme cukry, citronovou kůru a šťávu…
Kachna s perníkovou nádivkou, to je pečínka jedna báseň. Nasládlá vůně perníkového koření a švestek se bude během pečení linout celým bytem. Buďte však trpěliví a dejte…
Všechny suroviny (jak jdou za sebou) vložíme do domácí pekárny, kromě banánu. Potom nastavíme pekárnu na přípravu dortu nebo koláče (záleží jakou má kdo značku). Já…
První tři ingredience smícháme a vytvoříme kvásek, který necháme vykynout.Druhé tři ingredience utřeme do pěny, přidáme vykynutý kvásek s ostatními surovinami a…
V druhé polovině podzimu pomyslně přijíždí svatý Martin na svém bílém koni a my chystáme svatomartinské posvícení. Neodmyslitelně k němu patří také sladká část hostiny,…
Světlé těsto: Všechny uvedené suroviny zpracujeme v těsto (konzistence jako linecké)necháme hodinu odpočinout. Tmavé těsto: Margotku nastrouháme na struhadle a smícháme…
Ze všech surovin na těsto i s kváskem vypracujeme hladké těsto, které v míse pod utěrkou v pokojové teplotě necháme necelou hodinu vykynout.Vykynuté těsto rozválíme na …
Nejdříve připravíme náplň. Smícháme mák s povidly, cukrem, kořením, mandlemi a rumem. Povidla by neměla být řídká. Náplň by měla být hustší.Listové těsto nakrájíme na 12…
Nadýchané kynuté rohlíčky plněné povidly jsou ověřená klasika, která nikdy nezklame. A i když zkusíte místo povidel třeba tvarohovou, ořechovou nebo makovou náplň, bude…
Do misky přilijeme olivový olej, smícháme prolisovaný česnek, sůl, pepř a celý kmín. Maso pokrájíme na kůži tak, abychom do zářezů mohli vetřít výše uvedenou směs.Na…
Široké nudle (nebo jiné, námi vybrané těstoviny) uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě.Během vaření nudlí rozmícháme do požadované hustoty (krémová konzistence) v…
Všetky prísady na cesto dobre vymiešame a necháme 15 minút postáť. Potom pečieme palacinky.Palacinky potrieme slivkovým lekvárom (povidlami), posypeme orechami a zložíme…
Vše smícháme, rozdělíme na 3 kousky, do jednoho kousku přidáme kakao.Jednu část dáme na plech, namažeme povidla, přidáme tmavou a zase povidla a navrch světlou a…
Plněné sladké bochánky vyžadují trochu trpělivosti, ale odměnou je však krásně nadýchaný, voňavý moučník. Bochánky plněné povidly a ozdobené jemnou citronovou polevou…
Šlehačky ušleháme a 2 lžíce dáme do povidel. Povidla se 2 lžícemi šlehačky ušleháme, aby trochu zřídla a přidáme do ušlehané šlehačky. Přidáme kůru z jednoho citronu a…
Hanácké právo je zvyk, který se na Hané a to hlavně na vesnici udržuje jako památka, jak se naši předkové bavívali a veselili. A na takové oslavě koláčky mnoha chutí…
Smícháme v misce mléko, vodu, cukry, droždí a necháme 10 minut odpočinout.Pak přidáme vejce, rozpuštěné máslo, sůl, mouku a vypracujeme hladké těsto, potom přikryjeme…
Těsto na rohlíčky je plné másla a zjemněno zakysanou smetanou. Dovnitř rohlíčků můžeme dát makovou nebo povidlovou náplň, nebo je také můžeme zkombinovat. Po upečení je…
Suroviny na těsto dáme do mísy a dobře propracujeme těsto a necháme vykynout. Pak vyválíme dokulata 4 placky, jednu namažeme povidlovou náplní, přiklopíme druhou…
Linecké cukroví s vůní perníku, s nápaditým zdobením, hraje všemi barvami. Příprava není složitá, ovšem při zdobení bílou čokoládou je potřeba trochu zručnosti. S tímto…
Nejprve smícháme všechny suché suroviny.Šmakoun rozlámeme a rozmixujeme tyčovým mixerem s acidofilním mlékem a přilijeme k suché směsi. Promícháme a vylijeme na plech…