Krkovička v povidlové marinádě

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Vepřové maso 49 názorů

Suroviny

4 plátky z vepřové krkovice
4 polévkové lžíce vrchovaté švestkových povidel
2 polévkové lžíce sójové omáčky
5 cm kousek zázvoru
2 stroužky česneku
solamyl
koření krkovička na česneku
150 ml vývaru
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 38 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si lehce naklepeme, osolíme, okořeníme a poprášíme solamylem.
    Na marinádu si smícháme povidla, sójovou omáčku, 1 lžíci oleje, nastrouhaný zázvor a česnek. Maso potřeme marinádou a necháme přes noc ( nejlépe) uležet.

  2. Na rozpáleném oleji okapané maso z obou stran pozvolna opečeme, nesmí se nám připalovat marináda, vyjmeme, výpek naředíme vývarem, přilijeme zbytek marinády a provaříme do zhoustnutí ( můžeme ještě přidat všechny ingredience na marinádu, pokud máme sosíku málo).

Poznámka

Podávala jsem s cibulí tandoori, viz. http://www.toprecepty.cz/recept/29135-pecena-cibul...

Maso díky solamylu rychle na pánvi i grilu zatáhne a zůstane šťavnaté.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 575 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička v povidlové marinádě

1 2 3 4

Tématické fráze: povidlova marinada vip prostřeno recepty švestkova omačka krkovice na povidlech povídková marinada krkovicka na povidlech krkovyce v povidlove marinade pečená krkovice s povidla marinadu s povidlama marinády na pečená masa povidlová marinada s povidel krkovice recepty marináda na krkovici recepty z krkovice marinada s povidly recept prostřeno krkovička na cibulce s uzenym syrem kotleta na svestkove omacce kotlety v povidlove omacce marinada na krkovičku a kotlety prostřeno krkovička tandor krkovicka

Zapomněl/a jsem heslo