Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Moravskochodský frgál

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 1. 2014 16:01

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 547 kJ / 2 760 kcal
Bílkoviny70,21 g
Tuky150,08 g
Vláknina16,18 g
Cholesterol 599 mg
Sodík 349 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy273,94 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že je tu spoustu podobných kynutých koláčů, potřebovala jsem využít zakysanku a tak jsem improvizovala trochu jinak. Vyšel z toho dost chutný koláč, neumím jej zařadit, proto ten název. Nikdy jsem vlastně nepochopila rozdíl mezi frgálem a chodským koláčem, snad je to jen ve způsobu pokládání náplně.

http://www.toprecepty.cz/recept/36619-jablecny-ros...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Dana61

13. 1. 2014 11:40

no ten tedy je:yes::-D

Anna Kocikova

12. 1. 2014 22:51

hosta::-D:-D
Jituš,zlatoušek teď kouká na ten Tvůj skvost a huláká tady,kdeže prý přebýváš.Má volno,tak bere klíče od auta a jde to nakopnout:-DMlsoun jeden nenažerýnkaný:-*

hosta

12. 1. 2014 22:48

Anna Kocikova:no vidíš, cos tak hezky našla - díky za osvětu. Tak frgál to není, nemá drobenku, chodský taky ne, chybí pravidelnost zdobení, takže asi přejmenuji na "Hlohovský bác":-D

Anna Kocikova

12. 1. 2014 22:37

Jituš:-Ototo a na noc,mňam:-p:yes::-KKdyž si představím nemocniční"bílé"kafe a rohlíky,tak je mi na nic:-S:-D
Jituško,protože ten rozdíl také neznám,tak jsem se zeptala na google a našla jsem tohle:-Dhttp://www.fler.cz/blog/je-to-kolac-chodsky-nebo-v...

Ivusa

12. 1. 2014 20:45

:yes::yes::yes::yes:;-)

suslajda

12. 1. 2014 19:33

Dala bych si kousek ke kávě:yes::yes:

varilamyskakasicku

12. 1. 2014 17:10

Jitko, frgály jsem už chutnala s mákem, tvarohem,no a ten Tvůj nemá chybku:-K;-):-p:yes:

JanaDorazinova

12. 1. 2014 16:46

Šmankote, to je tak krásný kus žvance...:-*

zizala

12. 1. 2014 16:31

hosta: Já taky z hruškových povidel:-p:-p, no, ještě borůvková beru na milost :-))

hosta

12. 1. 2014 16:25

zizala: loukotě tam původně byly ze švestek, lehce se nám pečením kolo kolo polámalo:-D Frgál mám nejraději z hruškových povidel, tvarohový nebo makový. Tak vidíš, děláš mi v tom binec:-D:-D:-D - ale díky za info;-)

ruzena

12. 1. 2014 16:14

Krásný:yes::yes::-)):-K

zizala

12. 1. 2014 16:14

Chodský koláč (od slova kolo) by měl vzhledem připomínat kolo s loukotěmi. Takže se rozděloval původně na 4, někdy na více dílků opticky pomocí různých náplní ;-) Jinak základ těsta je v podstatě týž, jen u chodských koláčů převažovala náplň tvaroh, mák, povidla. Ovoce málokdy, kdežto frgály zase bývaly většinou ovocné :-p

Michaela Medkova

12. 1. 2014 16:05

Krásný, hned bych si dala, mňam:-p:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: frgal se svestkami makový frgál recept jablečný frgál frgál recept zdobeni frgalu kynutý frgál frgál recepty makový frgal frgal s makem jablečný frgál recept jak se peče frgál frgál s oleje tncz nova levné recepty ládi hrušky kolače kynute frgaly frgály zdobení frgál jablečný koláč frgal kynuté frgály frgal zdobenil frgály

Suroviny: mouka hladká, cukr hnědý, mléko, droždí, vejce, olej, smetana zakysaná, vejce, škrob kukuřičný, rosol, švestky, povidla švestková, kakao

TopRecepty.cz

Moravskochodský frgál

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LD1W