Banánová buchta
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte způsob, jak zužitkovat zbylé banány? Vyzkoušejte lahodnou banánovou buchtu. V těstě vynikne nejen šťavnatá chuť zralých banánů, které přidávají moučníku vláčnost…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hledáte způsob, jak zužitkovat zbylé banány? Vyzkoušejte lahodnou banánovou buchtu. V těstě vynikne nejen šťavnatá chuť zralých banánů, které přidávají moučníku vláčnost…
Švestkový koláč patří prostě k závěru léta. Šťavnaté fialové plody osvěží každý moučník. V tomto případě jimi doplníme kynuté těsto s tvarohovou náplní. Na kynutí však…
Jako první si nachystáme horkou vodu ve které rozpustíme kávu a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Já si to chystám do 2 skleniček (štamprlí) a pak jen přilévám,…
Uvaříme kávu smícháme s rumem(jak na tiramisu)a necháme vychladnout. Uvaříme z 600 ml mléka pudink,který pak smícháme s tvarohem a ochutíme cukrem. Cukrářské piškoty…
Na vál prosijeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a cukrem. Přidáme Heru nakrájenou na kousky, vejce a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto, které na 30…
Na vál prosijeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a cukrem. Přidáme Heru nakrájenou na kousky, vejce a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto, které na 30…
Vejce, cukr vyšleháme, přidáme mouku, kypřící prášek upečeme při 150°C a upečení zkoušíme špejlí.Po upečení necháme vychladnout, potřeme marmeládou a poklademe ovocem…
Nepečený piškotový dort s jedlým obrázkem díky jednoduché přípravě bez pečení zvládne i začátečník, a přitom zaujme nejen chutí, ale i vzhledem. Ozdobte ho jedlým…
Z mléka a pudinku uvaříme hustější pudink. V míse si připravíme tvaroh, do kterého přidáme cukr, vanilkový cukr a po lžících vmícháme ještě teplý pudink. Krém necháme…
Ze surovin vypracujeme těsto a rozválíme ho na vymaštěný vysypaný plech. Smícháme přísady náplně kromě mléka. Když se rozpustí puding, mléko přimícháme, přidáme rum z…
V míse smícháme teplé mléko, lžíci pšeničné mouky a lžíci cukru. Přidáme rozdrobené droždí, metličkou vše promícháme, mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek …
Postup: Z přísad vypracujeme křehké těsto (dávám na chvilku do lednice), lehce vyválíme a dáme do dortové formy. Rozkrájíme ovoce na plátky a rozložíme ho na povrch.…
Nejdříve připravíme jablka. Oloupeme a zbavíme jadřinců, nastrouháme a dáme do kastrolu. Posypeme cukrem a podusíme, přidáme skořici a vanilkový pudink. Hotové necháme…
Oreo sušenky rozmixujeme na sypkou směs, přidáme kokosový olej a lžící hezky propracujeme směs, aby se olej se sušenkou spojil. Směs rozdělíme na dno do skleniček,…
Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení.Ušleháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli, poté ušleháme v jiné misce žloutky s cukrem a horkou vodou do…
Zpracujeme odpalované těsto: dáme vařit vodu se solí do kastrolu nebo mísy se silnějším dnem, rozpustíme v ní tuk, pak vmícháme mouku a "odškrabujeme" ode dna, až se…
Mouku smícháme s jedlou sodou, přidáme cukr, vejce, podmáslí, olej, kakao a strouhanou pomerančovou kůru, metličkou vymícháme hladké těsto, které vylijeme do vymazaného…
Velice snadné na přípravu jsou tyto podzimní řezy, na které můžeme zužitkovat domácí zásoby jablek a ořechů. Kypré těsto s rumovou vůní doplní vrstva nastrouhaných…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, kypř. prášek, olej a promícháme - přidáme mléko dle potřeby. Na závěr vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme na vymazaný a…
Při posezení s rodinou u čaje či šálku kávy nesmí nikdy chybět sladký moučník, který vykouzlí úsměv na tváři. Řezy z listového těsta s piškoty a jablečnou náplní…
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem je skvělým osvěžujícím moučníkem. Na tento koláč použijeme výživnou a přirozeně bezlepkovou pohankovou mouku. Na náplň pak vanilkou…
Pokud se pustíte do přípravy našeho osvědčeného receptu, získáte lahodný krémový zákusek jako z nejlepší cukrárny. Piškotová vrstva překrytá pudinkovo-smetanovým krémem…
Máte rádi výzvy, zejména ty kuchařské? Můžete s námi vyzkoušet větrníky z odpalovaného těsta, plněné nezbytným karamelovým krémem a šlehačkou. Hotové stačí jen posypat…
Amoniové řezy jsou tradiční řezy s nadýchanými pláty, které krásně změknou díky lahodnému máslovému krému. Jejich jemná chuť a vláčnost z nich dělají oblíbenou pochoutku…