Řezy s griotkovou náplní

kucerova45 Kuchařka: kucerova45

Moučníky , Krémy, polevy, náplně, Řezy 22 názorů

Suroviny

Korpus:
80 g krupicového cukru
3 vejce
1 vanilkový cukr
80 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
Náplň:
250 g másla
60 ml Griotky
400 ml mléka
1 vanilkový pudingový prášek
100 g krupicového cukru
Na ozdobení:
100 g čokolády na vaření
30 g tuku Omega
čokoládové zdobení
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukry vyšleháme do pěny, vařečkou zamícháme mouku s kakaem, rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péci do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 8 minut, vychladlé podélně rozřízneme na čtyři stejné pruhy.

  2. Krém:
    z mléka, pudingového prášku s cukrem uvaříme hladký puding. Do vychladlého po částech zašleháme máslo a polovinu griotky.

  3. Druhou polovinou griotky pokapeme pruhy, které potom spojíme krémem na sebe, krémem potřeme vrch a boky, necháme hodinku v lednici ztuhnout.

  4. Potom celé polejeme čokoládou, kterou jsme ve vodní lázni rozpustili s tukem a posypeme zdobením po vrchu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 55 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řezy s griotkovou náplní

  • LUCKA LUCKA(neregistrovaný)

    pokud to chutná,tak jak to vypadá,tak nemám co dodat!vypadá to nádherně.

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Kucerová45 - řezy vypadají báječně a určitě jsou lahodné - vyzkouším :-D:yes:

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45(autor receptu)

    Ano,stačí jen třeba krém trochu nahřát a znovu vyšlehat.Taky se mě to stává.Přeji všem krásné pečení.:yes::yes::yes::-p:-K

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Tedy ty řezy vypadají kouzelně.Musí být lahodné.Kakao-griotka,hmm super kombinace.:yes:

    Odpovědět

  • marcelka395 marcelka395

    Andulo(neregistr.),já mám takový fígl když se mi srazí krém,tak si dám rozehřát máso nebo heru(nesmí být vařicí,začnu šlehat krém a rozehřáté máslo tam přilévám a pořád šlehám až je to hladké,já to mám takto osvědčené;-):-K

    Odpovědět

  • Andula Andula(neregistrovaná)

    Hplky, poradte prosim! Kdyz do masloveho kremu zasleham rum nebo liker, vzdy se mi srazi ;-( ;-( Kde delaji soudruzi z NDR chybu :-//

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To vypadá hodně dobře :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45(autor receptu)

    Všem moc děkuji.Výška piškotu se opravdu dá ovlivnit množstvím surovin a ta griotka,je super,taky jsem si říkala,jestli nedát rum,ale všem moc chutnaly.;-):-K

    Odpovědět

  • indulina28 indulina28

    :-K to vypada moc krasne

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Krásné řezy, jak z cukrárny! Griotku jsem jednou zkusila do bábovky a moc mě neoslovila, nějak nevynikla, lepší je rum. Do krému jsem ale ještě nedávala, tak uložím a někdy vyzkouším.
    Ten piškot je krásně tenký, ale to bude asi množstvím surovin?
    Super:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Moc hezké:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

  • misza misza

    Vypadají hezky:-*:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes: moc pěkné +:yes::-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: višňové řezy s pařížskou šlehačkou naplne do rezu griotkovy krem co s napolni do dortu kdyz se srazi zdobení dortu třemi krémy čokoládové rezy s naplní griotkovy krém s visnemi gritkove rezy griotka řez lahodná domácí griotka kakaové řezy na plech višnove řezy na plech řez griotka řez nápln krémové řezy griotkovy krém do dortu vinova griotka řezy griotka piškoty bok s griotku čokoládové řezy s krémovou náplní griotkový krém na dort