Jahodové muffiny / cupcaky

Veryyy Kuchařka: Veryyy

Doba přípravy: 15 minut + cca 25 minut pečení 12 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Muffiny 2 názory

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
100 g panely (nebo klasického cukru)
lžička prášku do pečení bez fosfátů
100 g nasekané bílé čokolády
1 hrnek nakrájených jahod
vanilkové aroma dle chuti (já dávám 3 - 5 kapek)
špetka soli
200 g zakysané smetany
100 ml rostlinného mléka (lze i kravského)
80 g másla (rozpustit a nechat trochu zchladnout)
Krém:
1 vanilkový puding
250 ml mléka (rostlinného nebo kravského)
panela dle chuti - v mixéru připravím na prášek
1 lžíce másla, nebo kokosového tuku
2 - 3 kapky vanilkového aroma
potravinářské barvivo (červené/růžové) - není nutné
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jahody hned na začátku nakrájejte a jen lehce promíchejte s trochou hladké mouky a dejte zatím stranou, aby během míchání ostatních ingrediencí neskončily v těstě jako džem ;-) . V dalším kroku rozpustím máslo a nechám ho stranou vychladnout. Poté smíchám ostatní suché a v druhé míse mokré ingredience.

  2. Jakmile je máslo vlažné/zchladlé, naliji ho k mokrým ingrediencím a ty promíchám společně se suchými ingrediencemi. Až poté opatrně vmíchám jahody obalené v mouce.

  3. Do pečící formy na muffiny si připravím papírové košíčky. Doporučuji plnit košíčky cca 0,5 cm pod okraj. Muffiny dáme péct do trouby předehřáté na 180°C a pečeme cca 25 minut.

  4. Na krém uvařím hustý vanilkový puding, kdy na 250 ml mléka přidám 1 sáček pudingu. Doporučuji osladit ihned tuto směs. Panela / cukr se lépe rozpustí než až potom ve zchladlém pudingu. Ještě ve vlažném pudingu necháme rozpustit máslo nebo kokosový tuk a necháme vychladnout. Po vychladnutí smícháme puding se zakysanou smetanou, vanilkovým aroma, případně obarvíme potravinářským barvivem a dosladíme dle chuti.
    A zdobení se meze nekladou ;-)

Poznámka

K přípravě vláčných muffinů a cupcaků patří pravidla, která jsou jednoduchá a pro přípravu pohodlná. Určitě se nezalekněte nějakých příkazů či směrování... ostatně každé pečení má svá pravidla pro ten nejlepší výsledek. Ze zkušeností mohu říct, že se jejich dodržování opravdu na chuti a vláčnosti výsledných muffinů či cupcaků vyplatí :-)

1) Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu. Zejména tedy vejce a mléko se snažím vyndat alespoň 30 minut před přípravou z lednice.

2) Ingredience připravujeme ve dvou mísách. Zvlášť suché a zvlášť mokré ingredience.

3) Nedoporučuje se používat mixér. Těsto by se mělo promíchávat jen lžící nebo vidličkou, případně mokré ingredience lehce prošlehat metlou (ale ani to není opravdu nutné).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodové muffiny / cupcaky

  • Veryyy Veryyy(autor receptu)

    Jana Remkova: Dobrý den, to jsem ráda a moc děkuji :-) Jestli se do jejich přípravy pustíte, přeji ať se povedou a pochutnáte si ;-) Pohodový zbytek neděle přeji :-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Týý jo!!! Krásně popsáno, lákavá fotka :-8:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jahodové muffiny recept na muffiny muffiny muffiny s jahodami jahodové muffin muffiny recepty cupcaky jahodove cupcaky recept cupcaku a muffinu panela recepty nejlepší cupcaky zdobeni muffinu jahodami jahodove cupcaky recept muffiny jahodové z hladké mouky recept na jahodove muffiny jahodove muffiny bez masla peceni cupcaky panela recept muffiny jahodové recepty na jahodové muffiny