Třešňovo-kávové řezy

Jana Remkova Kuchařka:

Doba přípravy: cca i s pečením 60 min cca 18 kousků Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy s ovocem, bublaniny 27 názorů

514
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Suroviny

Korpus:
200 g másla
250 g hladké mouky
4 vejce
200 g moučkového cukru
1/2 kypřicího prášku do pečiva
20 g mleté zrnkové kávy
tuk
polohrubá mouka
Náplň:
500 g třešní
200 ml vody
50 g krupicového cukru
1 vanilkový pudink
Dohotovení:
250 ml smetany ke šlehání
20 g instantní kávy
1 vanilkový cukr
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme se žloutky do pěny. Do té vmícháme hustý sníh z bílků. Nakonec přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a kávou. Promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech.

  2. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180st. asi 30 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.

  3. Třešně omyjeme a zbavíme pecek.

  4. V kastrůlku svaříme 100ml vody s cukrem. Přidáme třešně, přivedeme k varu a přidáme zbytek vody s rozmíchaným pudinkem. Vše společně vaříme ještě asi 2 minuty.

  5. Horkou směs natřeme na korpus a vychladíme v ledničce.

  6. Smetanu vyšleháme s kávou a vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku. Rozetřeme na třešňovou náplň a krájíme na kostky.

Poznámka

Zdroj-Rytmus života..

Omlouvám se, já a zákusky moc nejdeme dohromady, jsem spíš přes to vaření a vím, že se tím mým hatláma, patláma nemůžu rovnat Rebece, nebo Bahule, ani jiným našim "umělcům" přes pečení.. Ovšem právě pro Bahulu jsem se dnes snažila. Snad to ocení, protože odpoledne přijedou s Jarouškem na krátkou návštěvu..:-))

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Třešňovo-kávové řezy

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Irule: Co já bych dala za višně Irčo :-). Díky za vyzkoušení:-)a krásné fotky :-)

    Odpovědět

  • Irule Irule

    :yes: Jani díky, řezy byly skvělé. Jen místo třešní jsem použila višně a do šlehačky jsem dala jen 8g kávy. Příště dám ještě o trochu méně ;-):-K

    Odpovědět

  • Irule Irule

    Jani chci to vyzkoušet na sobotní oslavu. Prosím tě, je lepší to upéct den dopředu, nebo stačí až v sobotu ráno? Díky za radu.:-*;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61

    jó jó je to dobrota:yes::-D teď jsem dělala velmi podobný s malinami neb třešničky nemám:-S

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Ivana79: zkus, byl báječný!!!:-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Takýto úžasný koláč a nevšimla som si :-O už nám začínajú zreť čerešne a s tou kávou....:-* to určite upečiem:-p

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    rebeka: ale jdi ty rebeko-brebto, ty máš moc hezké fotky čehokoliv. . . :-K:yes:;-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Jana Remkova: a vo tom to je. . . ;-):yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Pajaja: díky, asi chutnalo, nic nezůstalo;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Pajaja::-//:-// tak pozor:-! mě to toho spolku netahej:-//.. vážně.. já jsem pouhopouhý amatér, samouk a mnohdy Pat a Mat, a to, prosím, jako 2in1:-8:-D:-D:-D:-D:-
    tady jsou fakt neskutečně šikovné cukrářky..nebudu jmenovat, stejně bych některou zapomněla...;-):-K zkrátka: mám se co učit.. a já se učím ráda:-8:-D

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Jani, nebuď skromná, ty máš taky moc pěkný fotky moučníků. . .:yes: Bahulka, rebečka a spol. - to je nadoddíl!:-)):yes: Navíc, bude to velká dobrota, o tom nepochybuji. :-p;-):yes:+

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Bahula: Hahaha!! No, tak joo!:-)) Všem moc děkuji za hezké komentáře:-)

    Odpovědět

  • nugetka nugetka

    toto vypadá úplně skvěle :-K:-K:-K a určitě to musí skvěle chutnat ;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Jani, moučník byl moc dobrý. Kávové mám ráda, takže já bych kávu neubírala :-p:-p:-p:-K :yes:+

    Odpovědět

  • mischelinka mischelinka

    Hmm:-Oto bude moc dobrá buchtička:-p:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo