Bublanina ze zakysané smetany a šlehačky

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 3 názory

Suroviny

5 celých vajec
130 g cukru krupice
170 ml oleje
50 ml mléka
cca 80 g zakysané smetany (nebo půl kelímku)
cca 170 ml šlehačky
1 vanilkový pudinkový prášek
prášek do pečiva
citronová kůra
300 g polohrubé mouky
višně nebo jakékoliv jiné ovoce
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme olej, mléko, obě smetany, pudinkový prášek a citronovou kůru.

  2. Na závěr přidáme mouku s práškem do pečiva a vyšleháme hladké těsto.

  3. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a poklademe višněmi nebo jiným ovocem.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30-35 minut na 180-200 stupňů. Bublanina je hotová, když se nelepí na párátko a jde od krajů.
    Pokud je ovoce kyselejší, můžeme před podáváním pocukrovat.

Poznámka

V jednom z kuchařských sešitů s bublaninami jsem našla recept na bublaninu se smetanou. Potřebovala jsem zužitkovat zbytek zakysanky a zbytek šlehačky, tak jsem si recept upravila, přizpůsobila poměry surovin a výsledkem je vynikající bublanina - nazvala jsem ji "zbytková bublanina".

Buchta není moc sladká, kdo má rád hodně sladké, může si přidat víc cukru, ale podle mě to není potřeba.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bublanina ze zakysané smetany a šlehačky

Tématické fráze: bublanina se zakysanou smetanou bublanina ze zakysané smetany bublanina ze šlehačky moučníky ze zakysané smetany a šlehačky bublanína ze zakysanky buchta ze šlehačky a zakysané smetany buchta ze zakysane smetany a slehacky buchta ze šlehačkou a zakysanou smetanou bublanina se zakysané smetany bublanina z zakysané smetany šlehačka se zakysanou smetanou hnědá buchta zakysanou smetanou recept bublanina se zakysanou smetanou bublanina recept zakysana smetana do bublaniny šlehaná bublanina zakysaná smetana na bublaninu bubkanina se zakysanou smetanou šlehačka s zakysanou smetanou jak zužitkovat višně

Zapomněl/a jsem heslo