Borůvkové galette z celozrnné mouky
Recept ještě nebyl hodnocenNenáročným, ale velmi chutným a zajímavým moučníkem je francouzská galette. Křehké tukové těsto je naplněno borůvkovou směsí s vůní vanilky. Z čerstvých borůvek bude…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nenáročným, ale velmi chutným a zajímavým moučníkem je francouzská galette. Křehké tukové těsto je naplněno borůvkovou směsí s vůní vanilky. Z čerstvých borůvek bude…
Tradiční koláčky s krouceným okrajem jsou nejen pastvou pro oči, ale i pro chuťové buňky. Křehké těsto, lahodná náplň a pečlivě tvarovaný okraj dělají z každého kousku…
Bílek s cukrem ušleháme na tuhý sníh, zlehka vmícháme žloudek,mouku a pečeme na plechu předem vymazaném a moukou vysypaném. Upečený a vychladlý plát potřeme potřeme…
Suroviny na těsto dáme na vál v pořadí: mouka, cukry, prášek do pečiva, máslo a doprostřed vajíčko. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě poloviny. Kulatou…
Do mouky nastrouháme máslo, přidáme cukr, prdopeč, vanilkový cukr, špetku soli, vejce, citrónovou šťávu a zpracujeme hladké těsto.1/3 těsta si odložíme na pásky. …
Pribináček patří mezi oblíbené pochoutky, na kterých vyrostla nejedna generace. Jemný smetanový krém si získal pověst malého dezertu pro děti i dospělé. Pokud hledáte…
Těsto - vypracujeme ze všech surovin těsto a necháme odležet. Pokud je těsto lepivé, tak přidáme mouku (záleží na velikosti citronů). Po asi půl hodině rozválíme těsto a…
Chutěmi nabitý moučník, který dodá jak energii, tak uspokojí i mlsné jazyky. Vláčné těsto probarví a dochutí mák a jeho povrch je pokrytý šťavnatými ostružinami. Křupavý…
Křehké koláče plné náplně, to jsou dobroty, které potěší naše chuťové pohárky. Máslové těsto je tentokrát obohaceno o výživné ovesné vločky. Jemná náplň z tvarohu a…
AUTÍČKO -Suroviny: Korpus:8 bílky vyšlehat a pak přidávat 30 dkg krupice cukr,potom postupně 8 žloutky,pak ručně vmíchat 42 dkg polohubé mouky(30 dkg mouky +12 dkg ml…
Ušleháme máslo s cukrem, přidáme vejce a opět šleháme a ještě dáme kávu, džem, nakonec mouku se sodou a mléko, promícháme. Těsto dáme na plech s pečícím papírem a dáme…
Neni třeba popisovat korpus ve tvaru polštáře a ozdobit marcipánem Na střevíc nemám formu tak jsem zničila svojí botku. Podle té si namalovala na papír předlohu tu…
Upekla jsem v dortové formě a v bábovkové formě dva korpusy, recept na bábovku (mám uložen v receptech).Po vychladnutí jsem korpusy rozřízla vodorovně na asi 1-2 cm…
Těsto si uděláme dle odkazu http://www.toprecepty.cz/recept/15370-babinciny-rezy/ a vylijeme na velký plech. Po vytažení z trouby necháme vychladnout. Po vychlazení…
Korpus :vajíčka ušlehat s cukrem a v.cukrem do pěny pak přidat vše ostatní zamíchat nalít do formy vyložené pečícím papírem (dno)a dá se pect cca 170stupnů na 45minut…
Z pudinků, cukru a mléka uvaříme hutnou kaši, kterou necháme vychladnout. Do vlažné zamícháme - né rozmícháme, marmeládu. Bílky se špetkou soli vyšleháme do sněhu. Pak…
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku s kakaem. Těsto nalijeme do 25cm dortové formy vyložené…
Bílky s cukrem a solí důkladně vyšlehat do hutné pěny. Následně žloutky, tresť, olej a nakonec zlehka mouku. Vymazat a vysypat(já tedy vystříkala) malý kastrolek …
Žloutky, cukr, olej a vodu ušleháme do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, ořechy a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Uvaříme pudink v mléce.…
Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme…
Smíchám mouku s práškem do pečiva a proseji do mísy, přidám cukr krupici a vanilkový cukr. Všechny suché ingredience promíchám.V mléce rozmíchám vejce a vliji do mísy…
Zapneme si troubu na 180°C. Z bílků ušleháme sníh a po částech přidáme 100g cukru, ušleháme do tuha. Žloutky utřeme se zbylým cukrem do pěny, přidáme ke sněhu a…
piškot: ušleháme žloutky s cukrem, bílky ušleháme v sníh. Přidáme mouku do směsi ze žloutků, přikápneme tak 6 kapek mandlové tresti, opatrně bílek a dáme péct do…