Eierschecke - Strakatý kůň, sváteční koláč z Drážďan
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto: Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce a střídavě mléko a mouku s kypřícím práškem. Těsto rozprostřeme do dortové formy (cca 25 cm v průměru), kterou buď…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto: Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce a střídavě mléko a mouku s kypřícím práškem. Těsto rozprostřeme do dortové formy (cca 25 cm v průměru), kterou buď…
Nejdříve nastřihneme tři části pečícího papíru podle pekáčku, na kterém budeme pak obráceně péct. V plechové misce šleháme nad parou do rozpuštění máslo, med, cukr,…
Než se pustíme do těsta, tak předem vyšleháme bílky . Žloutky ušleháme do pěny společně s cukrem. Během šlehání pomalu přidáváme 5 lžic teplé vody (stačí z kohoutku). …
Listové těsto rozdělíme na 2 půlky, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na 200° C do zlatova. Necháme vychladnout.Do 1/3 mléka vmícháme pudinkový prášek a 1 žloutek.…
Máslo utřete s cukrem, oddělte bílky od žloutků a žloutky zašlehejte do másla.Mandle rozmixujte najemno. Ve větší míse smíchejte s moukou, utřeným máslem a mlékem.Z…
Do středně velkého hrnce dám vařit 250 ml vody se solí a máslem. Až začne voda vařit a máslo se rozpustí, přisypu mouku a hodně pečlivě míchám, dokud se nezačne…
Suroviny zpracujeme na vále v hladké těsto. Pokud nám hmota připadá tuhá, přidáme lžíci vody. Necháme odležet v chladu, klidně přes noc.Jablka nastrouháme, smícháme s PL…
Nejdříve upečeme piškoty : Troubu bez horkovzduchu nahřeji na 200 °C. Lžičku mouky odložíme stranou a smícháme ji se sodou a kypřícím práškem. Zbytek mouky, cukr a…
Nejdříve smícháme sypké suroviny. Mouka, cukr, prášek do pečiva.Směs dáme na pracovní desku, přidáme 1 vejce, mléko, heru nebo máslo a vypracujeme hladké těsto.V míse…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet. Zatím si připravíme náplň. Rozinky je dobré zalít horkou vodou, aby změkly. Do mísy dáme tvarohy, přidáme…
Kyselkavá rebarbora nachází své uplatnění nejčastěji ve sladké kuchyni. Dezert v podobě pudinku s rebarborou a oblíbenou granolou si mohou bez výčitek vychutnat i vegani…
Žloutky s cukrem a vlažnou vodou vyšleháme do husté pěny, pak zašleháme postupně olej, smícháme mouku s PDP a lehce jí vmícháme do žloutkového základu. Nakonec vmícháme…
250gr polohrubé mouky,200gr moučkového cukru,6 vajec,6 lžic horké vody, prášek do pečiva,tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy. Moučkový cukr utřeme se 6…
Křehké jahodové košíčky z lineckého těsta s jahodovým krémem jsou skvělým drobným sladkým občerstvením pro slavnostnější příležitosti. V době jahodové sezóny s nimi…
Upečeme 5 plátů korpusů: Vždy ze 4 bílků vyšlehat tuhý sníh a pak přidávat 15 dkg cukru krupice, potom postupně 4 žloutky, pak ručně vmíchat 21 dkg polohubé mouky (nebo…
Z bílků vyšleháme sníh a pak přidáváme postupně žloutky. Pak ručně vmícháme mouku, mleté ořechy a postupne vodu.Upečeme plát korpusu a po vychladnutí rozkrojíme 2x na…
Na tento dort musíme upéci 2 nižší korpusy, proto děláme těsto z 1 a 1/2 dávky. Je to proto, abychom snadněji vykrajovali dílky tělíčka a křídel motýla. Žloutky utřeme…
Na tento dort musíme upéci 2 nižší korpusy, proto děláme těsto z 1 a 1/2 dávky. Je to proto, abychom snadněji vykrajovali dílky tělíčka a křídel motýla. Žloutky utřeme…
Do mísy prosejeme postupně všecky sypké přísady na těsto, přidáme koření, vejce, povolené máslo a vodu. Elektrickým šlehačem projedeme a ručně spojíme a vypracujeme v…
V trošce mléka si rozmícháme vajíčka a směs mouky, pudingu. Mezitím si zbytek mléka dáme vařit, přidáme cukr a jakmile začne vařit, přilijeme směs vajíček s moukou. Za…
Upečené korpusy 2 x rozkrojit,spodní díl potřít marmeládou a krémem a pak znovu krém.Necháme do druhého dne zatuhnout a pak potahovat marcipánem a dávat postupně díly na…
Žloutky ušleháme s cukrem doběla, přidáme po lžících horkou vodu a ještě 5 minut šleháme. Ušleháme tuhý sníh, který zvolna vmícháváme střídavě s moukou do ušlehaných…
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustší puding. Cukru použijeme jak máme rádi nebo podle kyselosti ovoce. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme…