Poctivá vánočka
Recept ještě nebyl hodnocenKaždý tuhle královnu zná, pěkně nadýchaná, voňavá a vláčná, to je vánočka, tradiční symbol českých Vánoc. Pokud si ji každý rok kupujete, letos je čas na změnu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Každý tuhle královnu zná, pěkně nadýchaná, voňavá a vláčná, to je vánočka, tradiční symbol českých Vánoc. Pokud si ji každý rok kupujete, letos je čas na změnu.…
Kynuté moravské koláče můžete připravit i bez složitého vážení surovin, stačí je odměřit hrníčky. Těsto, do kterého je přidaná smetana ke šlehání, je pružné a dobře se s…
Kachní stehna jsou dokonalou klasikou, která vynikne v kombinaci s dušeným červeným zelím a domácími knedlíky. Stehna se nejprve pečou přikrytá, poté se otočí, dosladí a…
Český showbyznys se každý rok těší na vánočku od Moniky Absolonové, nad kterou všichni mlaskají. Zpěvačka si na ni bere dva dny volna, aby vše zvládla do Štědrého dne.…
Jednoduché koblížky bez kynutí z pár surovin připravíte podle našeho receptu. Sladká mlsanda za pár korun udělá radost malým i velkým strávníkům. Nezapomeňte je obalit…
Velikonoce si těžko představíme bez lahodného a mandlemi posypaného mazance. Podle tohoto hrníčkového receptu ho zvládne opravdu každý. Upečený mazanec je plný rozinek…
Hladkou mouku a moučkový cukr prosejeme do mísy, přidáme vejce, sůl, vanilkový cukr, pokrájené změklé máslo a vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 30…
Štědrý den nelze začít jinak než sladkou snídaní s nadýchanou vánočkou. Vánoce bez ní si snad nikdo neumí představit, neboť je královnou vánočního pečení. Vyzkoušejte ji…
Každá rodina má své recepty na jablečné koláče. Tento koláč je plněný krájenými jablky a rozinkami, ochucenými vanilkovým cukrem a zahuštěnými vanilkovým pudinkem. Díky…
Šťavnatá kombinace cukety, jablíček, voňavého koření a rozinek. Tahle víkendová buchta bude chutnat všem. Zvládne ji i začátečník, a pokud si ji nedáte k snídani, bude…
Máte chuť na sladkou dobrotu ke kávě, ale netroufáte si na listové těsto? Koupíme-li hotové, zvládne pak přípravu tohoto moučníku úplně každý. Hotové polštářky jsou…
Z citronu ostrouháme kůru, pak ho vymačkáme a do šťávy namočíme rozinky.Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáváme žloutky, nakonec lehce přimícháme mouku smíchanou…
Nenáročnou hrníčkovou bábovku zvládne upéct opravdu každý. V těstě se skrývají kromě jiného také nastrouhaná jablka, která dodají bábovce potřebnou šťavnatost. Dochucena…
Záviny patří mezi klasiku české kuchyně. Dovnitř těsta můžeme zabalit prakticky jakoukoliv náplň, co. máme rádi. Pokud vám nevadí kombinovat více chutí, vyzkoušejte…
Kdo má v kuchyni domácí pekárnu, může si takřka bezpracně připravit skvělý velikonoční mazanec. Nebude sice tak kulatý, jako ten bez formy, ale na jeho chuti to nic…
Kořenovou zeleninu(mrkrv,celer,petržel)si nastrouháme na větších slzičkách, cibuli na malé kousky a dáme jí orestovat na oleji, k ní dáme nastrouhanou zeleninu a dusíme.…
Vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme vykynout (1/2 až 3/4 hod). Z těsta vyválíme placku asi 1-2 mm. Vykrajujeme kolečka, která plníme malou lžičkou…
Nudlový nákyp s nadýchaným tvarohem je vynikající český dezert, který kombinuje jemné těstoviny s lehkostí tvarohu. Může být sladkým obědem, nebo večeří a potěší každého…
Jáhly jsou snadno stravitelné, bezlepkové a lze je připravit na mnoho způsobů, přesto jde o poměrně opomíjenou surovinu. Ochutnejte je v klasickém staročeském nákypu s…
Nadýchané, vláčné a plné jablečné chuti - přesně takové jsou tyto muffiny. Skvěle se hodí k snídani, na svačinu i ke kávě. Těsto s kousky jablek je jednoduché na…
Premiešame olej, mlieko a vajcia. Časť múky rozmiešame s práškom do pečiva a pridáme k vajciam. Premiešame. Postupne dosypávame múku podľa potreby tak, aby sme dostali…
Cukr,olej,žloutky a Nutellu vyšleháme do pěny.Přidáme mouky s práškem do pečiva a sodou.Vmícháme mléko a ušlehaný sníh z bílků a rozinky.Nalijeme do pekáče vyloženého…
Mouku prosijeme, tuk nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme pivo a sůl a zpracujeme v bochánek. Ten necháme opočinout 20 minut pod nahřátým kastrůlkem.Bochánek…
Milujete vánočku suchou, s máslem i marmeládou? A co zkusit tento rok černou omáčku plnou oříšků, švestek, rozinek a s vůní skořice a perníku? Je to dokonalý předkrm…