

Hruškový mřížkový koláč
Suroviny Podle velikosti nakrájených kousků
- 300 g hladké mouky
- 150 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- Náplň:
- 500 g hrušek
- 4 kousky sušenek BeBe Dobré ráno
- 1/4 lžičky skořice
- 50 g třtinového cukru
- 60 g rozinek
Postup přípravy receptu
Hladkou mouku a moučkový cukr prosejeme do mísy, přidáme vejce, sůl, vanilkový cukr, pokrájené změklé máslo a vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do chladna.
Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z těsta odebereme 1/3 a dáme stranou. Vyválíme kruh velký, aby pokryl dno i boky formy, dáme do formy a pevně přimáčkneme.
Dno koláče posypeme rozdrobenými sušenkami, 1/2 rozinek a poklademe hruškami které nakrájíme na malé kostičky, jsou-li měkké, nebo nastrouháme na plátky. Posypeme druhou 1/2 rozinek, třtinovým cukrem a skořicí. Ze zbylého těsta vyválíme válečky z kterých uděláme mřížku na koláči. Pečeme na 180 °C asi 45 minut.
Poznámka od kuchařky
Místo hrušek můžeme dát ovoce jaké chceme, nebo náplň tvarohovou, makovou atd.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hruškový mřížkový koláč
-
MamlajdaD: Děkuji moc, jsem moc ráda za každou radu.
-
No, to je ono, ať hned každý vidí, jaký je koláč pěkný.
-
Děkuji ti moc,
já to na tvou radu trochu přeházím. Ještě jednou moc díky.
-
Nádhera!
Já bych dala jako titulní fotku tu poslední, kde jsou lépe vidět ty hruštičky z těsta, to se mi moc líbí!
Ale na titulce máš zase hezké nádobí.
Moc pěkný koláč!