Vymazlený jablečný štrúdl / závin podle paní Gáborové
Křehké těsto plněné voňavou směsí šťavnatých jablek, skořice a rozinek se stane ozdobou každého stolu. Ať už si ho dáte jako sladkou tečku po obědě, ke svačině, nebo odpolední kávě. Domácí štrúdl je jedním z nejoblíbenějších moučníků.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 011 kJ / 3 349 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,83 g |
Tuky | 169,18 g |
Vláknina | 37,20 g |
Cholesterol | 265 mg |
Sodík | 679 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 390,67 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vymazlený jablečný štrúdl / závin podle paní Gáborové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZoKv
Moje poznámka
Vymazlený jablečný štrúdl / závin podle paní Gáborové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZoKv
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 12 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 21 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukeťák II
radbastim před 1 hodinou
Sněhový rybízový koláč
upavla před 10 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 10 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 14 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 14 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 14 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 15 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 16 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 17 hodinami
Tématické fráze:
štrůdl, závin rozdíl,
štrůdly a záviny,
nejlepší jablečný závin z listového těsta,
nejlepší jablečný závin,
jindřichohradecké listy,
štrůdl nejlepší recepty,
strakonické štrúdle,
strakonický štrudl,
nejlepší jablečný štrůdl,
strakonický závin,
štrúdl podle polreicha,
závin podle polreicha,
jak péci štrůdl,
recept na nejlepší štrůdl,
jablečný štrůdl,
německý štrúdl,
nejlepší štrudl na světě,
štrúdl wikipedie,
pravý štrůdl,
testo na strudle
Suroviny:
těsto listové,
strouhanka,
máslo,
rozinky,
jablko,
cukr krupice,
skořice,
žloutek,
mléko,
rum
Komentáře (38)
Omlouvám se, chtěl jsem pomoci...
Měl jsem za to, že když píšete o pečení LISTOVÉHO "Já péci štrůdl na 200°C, mám z toho uhel." tak jsem si říkal, že máte blbou troubu.
No, tak samotnou troubou to tedy není...
Omlouvám se
*****
K receptu:
Ta na MÁSLE opražená strouhanka je v závinu znát
Ale máčet, natož vařit, rozinky do závinu s JABLKY!!! není nutné
Rum sice nedávám,rozinky jen namáčím ve šťávě a strouhanku osmaženou na másle také napoužívám,ale proč to nezkusit
...a ani nevíme, že ten echtštrúdl je z Cařihradu
http://cs.wikipedia.org/wiki/Jable%C4%8Dn%C3%BD_z%...
Jinak určitě je lepší těsto tažené, listovým si to ulehčujeme, to je fakt. Nevidím na tom ale nic špatného.
Jinak Jaroušek to řekl přesně, ale aspoň jsme se dozvěděli, jak to mají s názvem děvčata na Slovensku
Inak súhlasím s hostou, čo je na tom vymazleného, neviem...