Tvarohový závin z olejového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenPremiešame olej, mlieko a vajcia. Časť múky rozmiešame s práškom do pečiva a pridáme k vajciam. Premiešame. Postupne dosypávame múku podľa potreby tak, aby sme dostali…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Premiešame olej, mlieko a vajcia. Časť múky rozmiešame s práškom do pečiva a pridáme k vajciam. Premiešame. Postupne dosypávame múku podľa potreby tak, aby sme dostali…
ve vlažné vodě s trochou cukru (z odváženého množství) necháme vzejít droždí, pak přidáme zbytek surovin a robotem nebo vařečkou vymícháme nelepivé těsto, které necháme…
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sádlo rozpuštěné, vlahé) a vymísíme těsto, které necháme asi hodinu nakynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozválíme,…
Snídáte rádi ovesnou kaši? Zkuste si ji i upéct! Pečená kaše je zdravá varianta snídaně, ale poslouží dobře i jako svačina. Ovesné vločky, ořechy, ovoce, čokoláda, to…
Při větší úrodě jablek se vždy hodí osvědčený recept na rychlou a vláčnou buchtu. Strouhaná jablka s příchutí skořice, rozinek a křupavými oříšky v těstě se tohoto úkolu…
Žemlovka či zemlbába je klasické sladké jídlo, které si řada z nás spojí se vzpomínkou na školní kuchyni. Tentokrát ji ochutíme trochou kakaa. Díky šťavnaté náplni z…
Díky možnosti koupit listové těsto již hotové a rozválené, máme o starost míň a rychleji tak můžeme připravit nějakou dobrotu na víkendové odpoledne. Listové těsto…
Křehký jablečný řez je dokonalou kombinací jemného těsta a sladkokyselých jablek, které se rozpadají na jazyku. Tento klasický moučník provoní váš domov skořicí a je…
Chcete potěšit tradičním vánočním moučníkem někoho, kdo musí, nebo chce omezit lepek v potravě? Dnes to již je docela snadné. S použitím bezlepkové mouky vytvoříte…
Jablečný štrúdl podle léty prověřeného receptu je křehoučký, vláčný a neodolatelně voní jablíčky, skořicí, rumem a ořechy. Před pečením závin potřeme rozšlehaným vejcem…
Pokud máte rádi chuťově výrazné a aromatické dezerty, tento koláč je přesně pro vás. Do těsta se totiž přidává celý pomeranč i s kůrou, díky které má koláč opravdu…
Jeden z nejjednodušších, nejbarevnějších a nejrychlejších moučníků, který navíc dlouho vydrží vláčný. Ideální dezert na vánoční stůl, když vám po pečení cukroví zbyde…
Porce tak akorát do dětské ruky, nebo na dezertní talířek dospěláka. To je muffin. Nejjednodušší moučník, který mohou v předvánočním čase připravit i malí kuchaříci.…
Tahle královna Vánoc na vaší slavnostní tabuli nemůže v žádném případě chybět. Je krásně vláčná, voní po másle a mandlích. Její příprava nezabere příliš mnoho času, jen…
Čerstvý a voňavý, na povrchu s kůrčičkou a uvnitř jemný jako samet. Takový je přesně tento sváteční mazanec. Z uvedených surovin připravíte dva krásné bochánky, takže…
Sladká vůně linoucí se vaším domovem, co přiláká nejeden mlsný jazýček ke stolu. Takhle vábí tato nadýchaná medová bábovka, která je uvnitř plná drobných rozinek. Po…
Kynuté koláče dokáží rozvonět dům máslem, vanilkou a tvarohem s povidly. Smetana přidaná do těsta dodá kynutém těstu sametovou jemnost. Nahoru drobenka, mandle a šup s…
Přípravy na Velikonoce vrcholí a nezbývá čas na pečení? Tento rychlý, kyprý mazanec je hotový za hodinu a půl a připravíme ho téměř bez práce. Všechny suroviny stačí…
Symbolem českých Velikonoc je bezesporu beránek, hojně pocukrovaný a s ovázanou mašličkou kolem krku. Každá hospodyňka na něj má svůj osvědčený recept. Nejen začátečníci…
Pomalu se blíží podzim a s ním přichází také ruku v ruce čas sklizně jablek, která nejčastěji využíváme do různých moučníků. Kynutá buchta s tvarohem a jablečnou náplní,…
Vyšleháme vejce s medem a olejem, přidáme rozmixované fazole a pak zbytek ingrediencí.Pečeme v kulaté dortové formě na 160 stupňů horkovzduchem cca 30 minut.Podle chuti…
Připravíme si náplň. V misce smícháme: tvaroh, cukr, 1 vejce a 1 bílek, přidáme šťávu z půlky citronu a strouhneme trošku citronové kůry. Listové těsto rozválíme na…
3 celá vejce spolu s hrnkem cukru rozšleháme ručním el. mixerem, metlami do pěny, asi 1 min. Do vyšlehané hmoty nalijeme - olej, vlažné mléko, zakysanou smetanu, přidáme…
Rozválíme si těsto, přiložíme kulatý pekáč a obřízneme. Co nám zbylo, použijeme na mřížky. Zbavíme jablka slupky a nastrouháme je. Přidáme do nich skořici, hrozinky,…