Vánočka bez lepku, mléka a vajec
Recept ještě nebyl hodnocenKrálovnou sváteční tabule je snad všemi oblíbená vánočka, která zpříjemní vánoční snídani. Vánočku upečenou dle tohoto receptu si můžou bez výčitek vychutnat nejen…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Královnou sváteční tabule je snad všemi oblíbená vánočka, která zpříjemní vánoční snídani. Vánočku upečenou dle tohoto receptu si můžou bez výčitek vychutnat nejen…
Kváskový mazanec je receptem pro všechny pekařské nadšence a milovníky kvasového pečení. Sladké těsto fermentované pšeničným kvasem můžete využít na přípravu mazance…
Křehký linecký koláč s lahodnou jablečnou náplní plnou rozinek a vlašských ořechů a křupavou drobenkou se bude skvěle vyjímat na vaší slavnostní tabuli. Ale i obyčejné…
Tato obří vánočka potřebuje opravdu velký plech a je nutno ji nechat opravdu dobře vykynout, aby splnila všechna očekávání. Na stole bude vypadat doslova majestátně, ale…
Připravíme kvásek z kvasnic, 2 lžic vlažného mléka a půl lžičky cukru. Dobře rozmícháme a necháme ,,vyběhnout" na teplém místě. Všechny suroviny na těsto dáme do mísy,…
Tradiční dobrota plná chutí a neodolatelné spojení křupavosti a sladkosti - to jsou klasické vlastnosti marokánek. Toto vynikající cukroví nesmí chybět na žádném…
Vejce rozšleháme s cukrem, postupně přidáváme olej, šlehačku a citronovou šťávu. Nakonec lehce vmícháme suché přísady. Množství je na plech 30x40cm, výška 3,5-4cm.…
Sváteční dny o Vánocích si nikdo z nás nedovede představit bez krásně nadýchané vánočky, plné mandlí a rozinek. Každé sousto výborné kváskové vánočky, pečené ve formě,…
Pokud nejste zrovna velký milovník kynutého těsta, ale i přesto byste rádi doma upekli mazanec, máme pro vás tento recept. Mazanec dosáhne svých rozměrů díky kypřicímu…
Mezi vánoční klasiku, která na sváteční tabuli nesmí chybět, patří marokánky. Jemné a voňavé kousky plné ořechů, sušeného ovoce a rozinek potěší celou vaši rodinu a…
Toto těsto se hodí jak na vánočku, tak i na velikonoční mazanec – je jen na vás, co z něj vytvoříte. Zatímco uplést vánočku z několika pramenů umí dnes málokdo,…
Z citronu ostrouháme kůru, pak ho vymačkáme a do šťávy namočíme rozinky.Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáváme žloutky, nakonec lehce přimícháme mouku smíchanou…
Jablečný štrúdl podle tohoto srozumitelného a jednoduchého receptu zvládne upéct každý. I ten, kdo si netroufá na přípravu listového těsta. Štrúdl z tvarohového těsta je…
Kuličky z dortových oplatek v čokoládové polevě se po rozležení krásně zvláční. Chuť ořechů a rumu spolu dokonale hraje a při přípravě tohoto cukroví není ani potřeba…
Mrkev a ořechy dávají bábovce vláčnost a chuť. Svým složením velice připomíná oblíbenou severskou pochoutku - švédský mrkvový dort. Bábovka je hezčí na pohled a když…
Moučníky z listového těsta se vždy spolehlivě podaří. Zde je nutné pod poměrně mokrou náplň dát vrstvu ořechů (nemáte-li, stačí strouhanka), aby částečně vlhkost náplně…
Neolúpané jablká zbavíme jadrovníka a narežeme na menšie kúsky. Pokvapkáme šťavou a dusíme asi 15 minút. Jablká rozmixujeme. Do jablkovej kaše prisypeme cukor a za…
Hledáte recept na koláčky, které se rozplynou na jazyku? Právě jste ho našli. Těsto je kynuté, ale většina mléka je nahrazena smetanou. V důsledku toho je tučnější a…
Chystá se u vás v rodině velký den? Ať už si dva chtějí říct své "Ano", nebo někomu budete přát "Všechno nejlepší", jemné a nadýchané domácí koláčky udělají vždy radost…
Těsto na mazanec můžete vypracovat ručně nebo za pomoci domácí pekárny. Bochánek sypaný mandlemi, nahoře s tradičním křížkem. Mazanec je po upečení vláčný a lehký jako…
Bílkový hřbet je lahodný moučník, který okouzlí svou lehkostí i bohatou chutí. Nadýchaná bílková směs se dokonale snoubí se sladkým kandovaným ovocem a křupavými oříšky,…
Upéct jednoduchý jablkový závin z jogurtového těsta podle tohoto receptu zvládne opravdu každý. Na těsto postačí pár surovin. Závin naplníme klasicky jablky, skořicí,…
Do nádoby pekárny dáme nejdřív tekuté, potom sypké suroviny, nakonec droždí. Dáme péci na program sladké, (v mé pekárně je to 2x hnětení,3x kynutí,58 min pečení. …
Do vyšší mísy dáme změklé máslo, cukr a žloutky a hnětacími metlami ručním el. šlehačem krátce promícháme. Poté po častech ( asi tak natřikrát) přisypeme mouku a vždy…