Jablečný štrúdl
Recept ještě nebyl hodnocenPokud stále máte ve sklepě zásobu jablek z podzimního sběru, můžete je použít na náplň do štrúdlu. S těstem se dobře pracuje a dá se připravit i den předem. Překvapte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud stále máte ve sklepě zásobu jablek z podzimního sběru, můžete je použít na náplň do štrúdlu. S těstem se dobře pracuje a dá se připravit i den předem. Překvapte…
Jemné, plné tvarohové nádivky a posypané drobenkou, takové jsou hanácké vdolky z tohoto receptu. S kynutým těstem si poradíte i díky našemu návodu, takže se nemusíte…
Šlehačková bábovka je snadný a rychlý moučník, který určitě stojí za to vyzkoušet. Přijde k chuti, když vás honí mlsná nebo jako sladká svačina na výlet. Dokonalé…
Dobré sušenky jsou skvělým pohoštěním na dětské oslavy nebo jen tak, k posezení u televize. Ovesné sušenky, slazené čekankovým sirupem, jsou plné rozinek, ořechů a…
Kachní stehna jsou dokonalou klasikou, která vynikne v kombinaci s dušeným červeným zelím a domácími knedlíky. Stehna se nejprve pečou přikrytá, poté se otočí, dosladí a…
Voňavá žemlovka z rohlíků je česká klasika, která nikdy nezklame. Jednoduchý recept přijde vhod, když nám doma zbyde větší množství rohlíků nebo veky. Potěší celou…
Šťavnatá jablka zapečená pod nadýchaným piškotem s ořechy tvoří koláč, který spojuje jemnost i výraznou chuť. Skvělý k odpolední kávě, rodinné oslavě i jako sladká tečka…
Všechny suroviny smícháme v míse. Rozdělíme na 4 díly.Na plechu na pečící papír tvoříme lžící (stěrkou, plnícím sáčkem nebo jak si kdo najde způsob, který mu bude nejvíc…
Přezrálé jablko nakrájíme na kousky (včetně jadřince, vykrojíme jen bubáka a utrhneme stopku) a vložíme ho do klasické zavařovací sklenice. Přidáme menší hrsku rozinek,…
Změklé máslo nakrájíme, přidáme moučkový a vanilkový cukr, zpracujeme. Do hmoty přidáme vejce a nakonec prosátou hladkou mouku ( dělala jsem to ručně, ale jen krátce). …
Všetky prísady na cesto dobre zmiesime. Cesto vyvaľkáme a valčekom prenesieme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Na cesto nastrúhame jablká ( netreba šúpať ),…
Vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme vykynout (1/2 až 3/4 hod). Z těsta vyválíme placku asi 1-2 mm. Vykrajujeme kolečka, která plníme malou lžičkou…
Nastrouháme na hrubo jedno jablko a smícháme s vločkami a rozšlehaným vejcem, můžeme přidat rozinky a další ovoce.Směs dáme do zapékací misky a pečeme v mikrovlnné…
Do mísy prosejeme mouku, smícháme s kypřícím práškem a přidáme ostatní přísady. Metlou promícháme a vlijeme do pekáče s pečícím papírem.Vložíme do předem vyhřáté trouby…
Smícháme mléko s cukrem a přidáme droždí. Necháme cca 10 minut vzejít kvásek.Až bude kvásek hotový, přidáme mléko a žloutky a promícháme. Nejlépe v robotu, ale můžeme i…
Smícháme sypké ingredience, přidáme mléko, olej, vejce a metličkou nebo vařečkou krátce smícháme, jen do doby, než se těsto spojí. Nakonec vmícháme rozinky, které můžeme…
Pečená jablka jsou jednoduchou, lahodnou pochoutkou, která zahřeje v chladných dnech. Voňavá skořice, rozpuštěné máslo a sladký nádech medu, promění obyčejné jablko v…
Tato směs ovesných vloček, oříšků, semínek a sušeného ovoce je plná vlákniny a potřebných živin, které vám pomohou být déle sytí. Příprava je jednoduchá a můžete si ji…
Spojení jemného lineckého těsta a voňavé jablečné náplně dává vzniknout dezertu, který potěší v každém ročním období. Jablečné linecké řezy jsou ideální ke kávě, na…
Využití podzimních jablek najdeme v rychlé, levné a snadné náplni do koláčků. Jablka stačí nastrouhat nahrubo, ochutit skořicovým cukrem a rozdělit na kynuté těsto nebo…
K vůni Vánoc neodmyslitelně patří skořice, hřebíček, jablka a citrusy. Mají magickou moc, příjemně nás naladí a zahřejí. Přesně tyto vůně můžete mít doma, připravíte-li…
Oddělíme žloutky od bílků. Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme sníh.Žloutky rozmícháme s medem, skořicí, přidáme mléko, olej a kypřící prášek.Přidáme mrkev…
Do mísy dáme mouku, máslo a tvaroh, zpracujeme v těsto a necháme chvilku odpočnout. Pak buď vyválet a nakrájet na čtverečky nebo přímo k bochánku těsta odrhávat kousky a…
Nejdříve propláchneme jáhly ve vlažné vodě (neproplachuji je 3x vroucí vodou, abych z nich nedostala vitamíny a minerály a hořké jsem je ještě neměla), vložíme do hrnce…