Šlehačkové koláčky
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte recept na koláčky, které se rozplynou na jazyku? Právě jste ho našli. Těsto je kynuté, ale většina mléka je nahrazena smetanou. V důsledku toho je tučnější a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hledáte recept na koláčky, které se rozplynou na jazyku? Právě jste ho našli. Těsto je kynuté, ale většina mléka je nahrazena smetanou. V důsledku toho je tučnější a…
Jednoduché a rychlé jogurtové těsto, ze kterého připravíte jak sladký, skořicí provoněný závin s jablky, tak slanou variantu se šunkou a sýrem. Milovníci sladkého i…
Typické moučníky vhodné na slavnostní příležitosti se připravují poměrně zdlouhavě díky odpočinku těsta v chladu. Ovšem čekání na dobře prokynuté těsto se vrátí v úžasné…
Vzpomínáte na lahodnou vánočku jako od babičky nebo maminky? Chcete upéct stejně výbornou? Náš recept vás provede krok za krokem. Na těsto vyzrajeme tím, že ho zaděláme…
Pokud nevíte jak zužitkovat cuketu, vyzkoušejte z ní upéct koláč, posypaný křupavou drobenkou. Cuketová náplň koláče, vonící po skořici, je díky použitému medu příjemně…
Zveme vás na skvělý koláč s tvarohem, který se stane příjemnou tečkou na vašem jídelníčku. Jeho zhotovení zvládnou i začátečníci za pár chvil. Příště ho můžete obměnit…
Vánočku připravíme z jednoduchého kynutého těsta, zadělaného vodou, a výsledek bude skvělý. Do zlatova upečená vánočka ozdobí sváteční stůl - ať už ji pleteme ze čtyř,…
Moučníky z listového těsta se vždy spolehlivě podaří. Zde je nutné pod poměrně mokrou náplň dát vrstvu ořechů (nemáte-li, stačí strouhanka), aby částečně vlhkost náplně…
Olejové koláčky, plněné tvarohem a rozinkami, s povidly na vrchu a křupavou posypkou, můžete upéct při jakékoliv zvláštní příležitosti nebo jen tak, když na ně zrovna…
Tibi - vodní kefír "násadu" krystalů vložíme do nádoby, zasypeme 1-2 plastovými čajovými lžičkami cukru krupice(podle chuti každého z nás), vložíme sušené ovoce,…
Smícháme sypké ingredience, přidáme mléko, olej, vejce a metličkou nebo vařečkou krátce smícháme, jen do doby, než se těsto spojí. Nakonec vmícháme rozinky, které můžeme…
Upéct tento moučník, je ideální způsob, jak využít zbylé banány. V těstě vynikne nejen šťavnatá chuť zralých banánů, které přidávají do moučníků vlhkost a sladkost, ale…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Do vyšší mísy dáme změklé máslo, cukr a žloutky a hnětacími metlami ručním el. šlehačem krátce promícháme. Poté po častech ( asi tak natřikrát) přisypeme mouku a vždy…
Jablka, která sklidíme na sklonku léta zpracujeme nejen na zimu, ale také z nich zrovna připravíme skvělý moučník. Jedním takovým může být tento drobenkový s vrstvou…
Trhanec je sladká dobrota, která byla vyhlášenou pochoutkou na císařském dvoře Franze Josefa a v mnoha variacích se s oblibou peče v evropských zemích dodnes. Ochutnejte…
Občas všichni, nejenom děti, zatouží po něčem sladkém. Tím mohou být těstoviny zapečené s tvarohem a rozinkami, zalité vyšlehanými vajíčky s cukrem a ochucené skořicí a…
Náplň pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Čistú utierku namočíme do studenej vody a vyžmýkame. Rozložíme ju na dosku. Ryžový papier ukladáme na vlhkú utierku…
Pokud vám zbylo pár bílků a přemýšlíte, jak je zužitkovat, doporučujeme vyzkoušet následující recept. Bílkový chlebíček je klasika, která nikdy neomrzí. Najdete v něm…
Když chcete potěšit svoje malé ratolesti, nějakou dobrou snídaní, bude stačit povařit vločky, přidat k nim oříšky, čerstvé nebo sušené ovoce a trochu skořice. Med se…
Nudle s tvarohem, rozinkami a jablky jsou retro klasika, kdo by je nemiloval. Sladký pokrm, který může s čistým svědomím konkurovat oblíbené žemlovce si vás získá svou…
Vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme vykynout (1/2 až 3/4 hod). Z těsta vyválíme placku asi 1-2 mm. Vykrajujeme kolečka, která plníme malou lžičkou…
Jablečná žemlovka patří od nepaměti mezi oblíbená dětská jídla. Při přípravě využijete zbytky pečiva z předešlého dne a kombinace jablečné a tvarohové náplně je…