Kynutý tvarohový závin
Recept ještě nebyl hodnocenZávin z kynutého těsta dá sice trochu více práce a potřebuje svůj čas na přípravu, ale výsledek stojí za to. Tak vláčný a tak jemný, často ani nestihne vychladnout a už…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Závin z kynutého těsta dá sice trochu více práce a potřebuje svůj čas na přípravu, ale výsledek stojí za to. Tak vláčný a tak jemný, často ani nestihne vychladnout a už…
Závin je vděčný moučník, který nemusí být vždy jen z listového těsta. Zkuste při přípravě těsta použít pivo, dodá závinu kyprost. Těsto je křehounké a náplň vláčná a…
Základ těchto muffinů tvoří nastrouhaná jablka s kakaem, rozinkami a skořicí, které dodávají těstu přirozenou sladkost a vláčnost. Pak stačí jen na povrch přidat ovoce,…
Tradiční vánočka, symbol Vánoc a rodinné pohody, potěší svou jemnou, vláčnou strukturou a lahodnou chutí s rozinkami a mandlemi. Ideální ke snídani s máslem nebo k čaji,…
Nepečené kuličky nesmí mezi cukrovím na Vánoce prostě chybět. Jejich výhodou totiž je, že je můžete připravit na poslední chvilku. Tyto koule staví na směsi tuku, cukru,…
Nadýchaný sníh promění obyčejný jablečný koláč ve sváteční dezert jako ze zámku. Hraběnčiny řezy patří k velmi oblíbeným tradičním moučníkům našich babiček. Máme pro vás…
Lahodná štola plná ovoce, ořechů a rozinek je jedním ze symbolů Vánoc. Upéct ji můžete nejen volně na plechu, ale také těsto vložit do formy a upéct si tak štolu ve…
Tradiční vánoční moučník, který voní máslem, rozinkami a vanilkou. Vánočka z kynutého těsta rozsvítí každý slavnostní stůl a přinese atmosféru Vánoc. Připravte si ji…
Žemlovka je jídlo starých časů. Podzimní, voňavá jablka v kombinaci se skořicí a pečivem máčeným v mléce. K tomu proložené tvarohem a rozinkami. Pokud patříte mezi…
Kuličky z dortových oplatků jsou jednoduchým, ale zároveň efektním nepečeným cukrovím, které oslní svou jemnou texturou a sladkou chutí. Kombinace rozdrcených oplatků,…
Nejlepší koláče jsou ty, které jsou hotové za pár minut a zmizí rychlostí blesku. Tak přesně takový recept pro vás máme. Výborné drobenkové těsto a vláčná tvarohová…
Vánočka by neměla na štědrovečerním stole chybět, co ji ale ještě trochu vylepšit? Třeba náplní z Nutelly, mandlí a rozinek. Příprava vyžaduje trochu zručnosti, ale…
Tento vláčný a chutný moučník zvládne i začátečník. Jemný kakaové těsto s vrstvou tvarohové náplně uprostřed vám po upečení zaručí příjemnou svačinu nebo snídani. Určitě…
Hledáte inspiraci na snídani, která vás zasytí a dodá energii na celé dopoledne? Jáhlová kaše je výbornou volbou. Stačí ji doplnit ovocem, rozinkami a posypat mletou…
Zajímavé cukroví z těsta, ve kterém jsou namleté rozinky, osloví nejednoho mlsouna. Sladká chuť rozinek je proložena kousky mandlového těsta, a to celé v podobě křehkého…
Tvarohová štola chutná nejlépe hustě zasypaná moučkovým cukrem. Tato štola je plná kandovaného ovoce, ořechů a rozinek a vydrží vláčná opravdu dlouho, můžete ji tak před…
Oblíbený biskupský chlebíček voní rozinkami, ořechy a čokoládou. Zapomeňte tentokrát na jeho nakupování a připravte si voňavý moučník v teple domova. Jeho příprava není…
Florentýnské hvězdičky jsou jemné, křupavé sušenky plné mandlí a oříšků. Tento elegantní dezert zaujme nejen svým vzhledem, ale především lahodnou kombinací chutí, která…
Vánočka ze špaldové mouky patří mezi luxusnější verze vánoček. Díky oblíbené špaldové mouce má lehce oříškovou chuť, která je ještě podpořena přidanými ořechy. Špaldová…
Moučníky z listového těsta se vždy spolehlivě podaří. Zde je nutné pod poměrně mokrou náplň dát vrstvu ořechů (nemáte-li, stačí strouhanka), aby částečně vlhkost náplně…
K oblíbenému vánočnímu mlsání patří i sladká štola. Ta kynutá se musí ale dělat předem, aby se správně rozležela. Vyzkoušejte upéct štolu tvarohovou s rozinkami a ořechy…
I obyčejný biskupský chlebíček z tvarohu, pocukrovaný moučkovým cukrem, může být hvězdou slavnostního stolu. Nakrájejte jej na řezy, aby vynikla struktura sekaných…
Jablečný závin sice pochází z Rakouska-Uherska, ale u nás je jako doma. Voňavý štrúdl peče každá rodina podle svého, léty prověřeného, receptu. Svůj osvědčený recept…
Jablka, která sklidíme na sklonku léta zpracujeme nejen na zimu, ale také z nich zrovna připravíme skvělý moučník. Jedním takovým může být tento drobenkový s vrstvou…