Tvarohové zapečené palačinky
Recept ještě nebyl hodnocenZ mouky, vajíčka, hladké mouky a špetky soli uděláme těsto na palačinky. Na několika kapkách oleje nasmažíme. Každou palačinku natřeme tvarohem umíchaným s vajíčkem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z mouky, vajíčka, hladké mouky a špetky soli uděláme těsto na palačinky. Na několika kapkách oleje nasmažíme. Každou palačinku natřeme tvarohem umíchaným s vajíčkem,…
Do mouky dáme sůl, uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a zasypeme cukrem, necháme vzejít kvásek, pak přidáme trochu změklou Heru, vejce a…
Celou neoloupanou řepu vložíme do hrnce do cedníku nebo na pařáku na knedlíky a vaříme v páře do změknutí. Jestli je hotová poznáme zapíchnutím nože/vidličky - neklade…
Nadýchané kynuté sádlové koláčky, plněné tvarohovou nebo povidlovou náplní, posypané křupavou drobenkou, původem z Valašska nejen skvěle vypadají, ale i chutnají a vašim…
Do prosáte mouky uděláme ďolík a do něj nasypeme kypřící prášek, pak přidáme ostatní ingredience a promícháme metličkou. Do směsi můžete dát rozinky, já dávám kousky…
Máte rádi mák a rozinky? Pokud ano, vyzkoušejte tuto lahodnou buchtu. Díky jablkům je příjemně vláčná. O zvýraznění sladkosti se postarají rozinky, které dodávají i…
Bábovkovou formu pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 160°C.Oddělíme žloutky od bílků a ušleháme z bílků tuhý sníh.Tuk se žloutky,…
Listové těsto a jablka jsou zárukou výtečné svačinky nejen pro děti, ale i k odpolední kávě. Tyto taštičky plněné strouhanými jablky se skořicí a rozinkami jsou velmi…
Obrácený jablečný koláč už patří mezi klasické moučníky, nic překvapivého. Ale co když ho po upečení znovu obrátíme a doplníme pudinkovým krémem a strouhanou čokoládou?…
Pokud jste v oblasti pečení začátečníci, ideálním moučníkem pro vás jsou právě muffiny. Vláčné medové muffiny s rozinkami a nastrouhanými jablky budou do půlhodiny na…
Lité perníky jsou oblíbená snídaně i svačinka. Rychlá příprava, chutnost a možnost obohatit těsto vloženými přísadami z nich dělá favority v mnoha rodinách. S rozinkami…
Nastrouhanou Margotku smícháme s moukou, kypřícím práškem a rozinkami. Ušleháme žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem a s olejem a postupně přiléváme mléko. Pak…
Trhanec je sladká dobrota, která byla vyhlášenou pochoutkou na císařském dvoře France Josefa a v mnoha podobách se s oblibou peče v evropských zemích dodnes. Ochutnejte…
Už vás nebaví dělat štrúdl z listového těsta? Vyzkoušejte něco nového, máme pro vás skvělý recept. Těsto je, díky jogurtu, vláčné, skvěle se s ním pracuje a navíc je…
Plánujete letos upéct štolu? Tradiční drážďanskou s marcipánem letos vynechte a zkuste tvarohovou variaci. Těsto není kynuté, ale najdete v něm kypřicí prášek. Výhodou…
Změklou Heru na pokojovou teplotu nejdříve trochu rozmíchat samotnou, přidat změklé sádlo a po chvíli moučkový cukr a žloutky. Vše umíchat do pěny. Míchání trvá dlouho.…
Pokud vás honí mlsná a máte zahrádku plnou ovoce, tak si připravte lahodný kynutý koláč, na který můžete dát ovoce, které vás zrovna napadne. Skvěle chutná nejen s…
Velikonoce si těžko představíme bez lahodného a mandlemi posypaného mazance. Podle tohoto hrníčkového receptu ho zvládne opravdu každý. Upečený mazanec je plný rozinek…
Oživte svůj jídelníček s čerstvým a lahodným listovým špenátem. Tento zelený poklad nabízí bohatou chuť a širokou škálu výživných látek. Můžete ho podávat k plněným…
Nadýchaná a vláčná bábovka, plná mandlí a rozinek, dokáže zlepšit náladu a vykouzlit úsměv na tváři. Její chuť je opravdu skvělá a nejlépe si ji vychutnáte u dobré kávy.…
Kynuté koláče dokáží rozvonět dům máslem, vanilkou a tvarohem s povidly. Smetana přidaná do těsta dodá kynutém těstu sametovou jemnost. Nahoru drobenka, mandle a šup s…
Nejprve pořádně vymažeme bábovkovou formu tukem a vysypeme polohrubou moukou nebo strouhankou.Poté vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem.Za stálého míchání…
Biele pecivo nakrajame na kolieska, alebo na kocky. Do mlieka zaslaham 3 zltka a 1 balicek vanilkoveho cukru. Jablka osupeme, ocistime od jadrinca a nakrajame na male…
1) Mouku, sodu, kypřící prášek, cukr a všechno koření smícháme v míse. 2) V jiné míse smícháme vejce, podmáslí, extrakt a olej, po smíchání přidáme nastrouhanou mrkev s…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Jak nakupovat, skladovat a zpracovávat rajčata: Tipy, které se hodí, když nemáte zahradu
Jak na dokonalé kedlubnové zelí? Chutná skoro jako to klasické, jen je jemnější a využít do něj můžete i nať kedlubny
Expertka radí, jak doma nejlépe uchovat chleba: Osvědčila se mi kombinace bavlněné utěrky a mikrotenového sáčku, říká