Džem- letní směs
Recept ještě nebyl hodnocenOvoce promícháme, větší kousky překrojíme, čtvrtinu dáme stranou, zbytek nasypeme do kastrolu.Ovoce v kastrolu zakapeme citronem a rozmačkáme, přidáme Želirfix…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ovoce promícháme, větší kousky překrojíme, čtvrtinu dáme stranou, zbytek nasypeme do kastrolu.Ovoce v kastrolu zakapeme citronem a rozmačkáme, přidáme Želirfix…
Jablka oloupat, nakrájet na menší kousky a se lžící třtinového cukru na pánvi osmahnout, aby trochu změkla-stále mícháme. Vánočku na suché pánvi opražit a potom…
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, všľaháme vanilkový cukor. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo s múkou ho zapracujeme do žĺtkovej hmoty. Cesto vylejeme do…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme jogurt, olej, rum, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšleháme.Z bílků připravíme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Do…
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mléko a máslem, za stálého míchání přisypeme mouku s kypřidlem a dobře vše společně promícháme. Do těsta nasypeme suché…
Nejdříve připravíme Galaretku podle návodu. Převaříme 450-500 ml vody, odstavíme a po malé chvilce do horké vody vsypeme Galaretku, kterou rozmícháme (nesmí projít varem…
Nejdříve připravíme Galaretku podle návodu. Převaříme 450-500 ml vody, odstavíme a po malé chvilce do horké vody vsypeme Galaretku, kterou rozmícháme (nesmí projít varem…
Předehřejeme troubu na 160 °C. V míse ušleháme změklé máslo, cukr, obě mouky, kypřící prášek, kokos, vejce a jogurt. Všechno naráz, nemusíte se s tím moc babrat.Do…
Vločky zalijte mlékem a nechte 15 minut odstát (nasáknout). Postupně vmíchejte (stačí ručně vařečkou) všechny ingredience v pořadí, jak jsou uvedeny. Mouky vmíchejte…
Vejce vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Přilijeme mléko a olej, přidáme kakao a skořici. Na krém vyšleháme opět vejce a cukr, přidáme…
Na vál prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme moučkový cukr, máslo, žloutky, mléko a rum a vypracujeme těsto. Třetinu těsta oddělíme a dáme do lednice. Zbylé těsto…
Luxusní dezert, v kterém se vhodně doplňuje přirozená kyselost rybízu s křehkým těstem a sladkým zapečeným sněhem z bílků. To je výsledek, pokud budete následovat…
Losos je snad nejoblíbenějším druhem ryby a chutná i těm, kteří rybám běžně neholdují. V letním období jej můžete připravit na grilu, v alobalu, ovoněný bylinkami a s…
Tyto drobné ovocné dortíčky plné rybízu přímo lákají k nakousnutí. Nadýchaná piškotová kolečka, potřená lahodným jemným krémem z tvarohu a smetany, podáváme posypaná…
Sypaný koláč s tvarohovou náplní je doslova plný ovoce, které mu dodá svěžest. Nalezneme v něm nejen rybíz, ale také borůvky a meruňky. Ideální koláč pro horké letní dny…
Ovocné košíčky se smetanovým krémem provoněným kávou a rumem ozdobíme drobným letním ovocem. Košíčky jistě potěší jako sladké pohoštění na letních oslavách. Kombinace…
Typický závin je znám svou náplní z jablek. V tomto případě jsou však jablka nahrazena šťavnatým a kyselkavým rybízem. Tvaroh pak dodá jemnost a ořechy s piškoty celou…
Sladké jednohubky na letní posezení nebo také svačinka pro mlsné děti. Tím se mohou stát palačinky plněné tvarohovým krémem s rybízem, které naporcujeme na jednotlivé…
Velmi snadným moučníkem je jakýkoliv závin, zvlášť pak, pokud použijeme již hotové listové těsto. Dovnitř něj pak můžeme zabalit lahodnou náplň z tvarohu, kterou…
Bublanina je ideální způsob, jak zpracovat čerstvé ovoce. Připravíme ji snadno a během chvilky. V této bublanině použijeme netradiční kombinaci sladkých fíků a…
Záviny z listového těsta jsou skvělé, díky jejich jednoduché a rychlé přípravě. Tento závin naplníme jemnou tvarohovou náplní a svěžím šťavnatým rybízem. Sladkokyselou…
Náročnější na přípravu je tento rybízový zákusek, avšak jeho vzhled a chuť vám práci jednoznačně vynahradí. Nadýchaný piškot, mezi kterým je lahodná náplň ze smetanového…
Náročnější na přípravu je tento rybízový zákusek, avšak jeho vzhled a chuť vám práci jednoznačně vynahradí. Nadýchaný piškot, mezi kterým je lahodná náplň ze smetanového…
Úrodu rybízu můžeme zpracovat různými způsoby. Jedním z nich je jej třeba zapéct do moučníku. Křehké máslové těsto předpečeme a poté jej doplníme náplní z mléka,…