Ricotta cake s malinovou glazurou

Kanyla Kuchařka: Kanyla

dortová forma Moučníky , Nepečené a mražené 4 názory

Suroviny

Korpus:
200 g sušenek Spekulatius
60-70 g másla
Náplň:
250 g ricotty
250 g tvarohu (tučnost dle libosti)
100-200 g zakysané smetany (tučnost opět dle libosti)
2 vanilkové cukry
cca 200 g mražených malin
hrst mraženého rybízu
3 lžičky malinové marmelády
4 rovné lžíce želatiny v prášku (používám Dr.Oetker)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na korpus: rozdrcené sušenky smíchat s rozpuštěným máslem, upěchovat (dnem skleničky) na dno (dno vyložené pečícím papírem) dortové formy. Na 180°C předpéct 8 minut.

  2. Na náplň: ruční metličkou umíchat ricottu, tvaroh, smetanu, 1 vanilkový cukr (+ další moučkový dle chuti).

  3. Lehce povolené ovoce smíchat s marmeládou, vanilkovým cukrem (a eventuálně trochou horké vody), tyčákem rozmixovat. Směs propasírovat přes síto (odstraní se semínka).

  4. Ve dvou malých kastrůlcích nechat nabobtnat vždy po 2 lžících želatiny, nad mírným plamenem je rozpustit, jednu vmíchat do tvarohové hmoty, druhou do ovocné (zkrátka příprava dle návodu na obalu).

  5. Na vychladlý korpus nanést "bílou" hmotu, na ni pak "červenou" a koncem vařečky obě hmoty opatrně promíchat. Povrch uhladit.

  6. V lednici nechat ztuhnout ideálně 24 hodin.

Poznámka

Včera jsem dělala tenhle pamlsek na akci, kde se po něm jen zaprášilo, takže fotka řezu byla naprosto nestihnutelná, snad příště a nebo někdo z vás...?

Kolegové oceňovali, že je dezert osvěžující a ne moc sladký. Ve srovnání s podobnými dorty lze do jisté míry snížit tučnost, ovšem při zachování požitku chuťového i vizuálního.

Ovocná část se s tvarohovou jen lehce promísí a na povrchu vytvoří krásnou, lehce zrcadlovou glazuru.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Ricotta cake s malinovou glazurou

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Nedávno jsem jedla něco podobného: nadrobené spekulatius sušenky ve 2 vrstvách (já osobně bych je máslem neslepovala), mezi nimi něco jako tvaroh-možná riccota- a "čerstvé maliny kolem dokola - velká ňamka a zrovna teď o vánocích, kdyžje všude spekulatiusu dost, se na to chystám sama...

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • vseumel vseumel

    Já mám tyto dezerty moc ráda. Možná bych místo tvarohu dala další ricottu nebo bych našlehala normální šlehačku. Tvaroh dle mě zničí chuť ricotty, což je škoda. Každopádně posílám bodík.:yes::-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ukládám, sušenky spekulatius máme moc rádi a jen si říkám, jak to, že mě už dávno nenapadlo, využít je při přípravě moučníku :-O:-8 :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: ricotta dezert dezert z ricotty riccota dezert s ricottou dezerty z ricotty moučník z ricotty riccota cake chease cake recept ricotta recepty ricotta dezerty dezert ricotta dezerty z ricoty dezert z ricoty dezert z ricotty recept ricotta recept ricotta moučník s ricottou riccota dezert moučník z ricoty dezerty s ricottou

Zapomněl/a jsem heslo