Kynutý rybízový koláč s drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenV malé misce rozmícháme rozdrobené droždí s lžící cukru, vznikne polotekutá kašička.Přidáme 3 lžíce mléka a lžíci mouky.Misku přemístíme na teplé místo kynout na 10-15…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V malé misce rozmícháme rozdrobené droždí s lžící cukru, vznikne polotekutá kašička.Přidáme 3 lžíce mléka a lžíci mouky.Misku přemístíme na teplé místo kynout na 10-15…
Z osoleného mléka a vloček uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Žloutky utřeme s máslem a cukrem a postupně je do vyhládlé kaše přidáváme. Nakonec vmícháme sníh…
Cesto : Všetky ingrediencie vyšľaháme, cesto dáme na plech a upečieme. Upečené necháme vychladnúť. Náplň : Maslo vyšľaháme s cukrom, postupne všľaháme tvaroh a…
Těsto Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160°C) Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do mísy dáme žloutky, cukry, citronovu kůru, olej, horkou vodou…
Kynuté těsto dělám „od oka“. Do mísy k mouce se přidá sůl, cukr, droždí, žloutky, promíchá s mlékem a dopracuje s olejem. Na sluníčku kyne před očima. Než vykyne,…
V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl a mouku. Rukama uhněteme nelepivé těsto. Podle potřeby můžeme přisypat mouku. Hotové těsto rozdělíme na asi 20 částí a tvoříme z nich…
Testo pripravime vyslehanim vajec s cukrem, pridanim mouky, kakaa a spetky soli. Do hladkeho testa vmichame kousky bile cokolady a dame pect do trouby vyhrate na 250…
Vločky zalijte mlékem a nechte 15 minut odstát (nasáknout). Postupně vmíchejte (stačí ručně vařečkou) všechny ingredience v pořadí, jak jsou uvedeny. Mouky vmíchejte…
Pokud používáte čerstvé droždí, udělejte kvásek. Droždí nadrobte do misky, přidejte část teplého mléka (cca 40*C) a trochu cukru. Rozmíchejte, zasypte moukou a nechte…
Mléko vlijeme do mísy, rozšleháme v něm žloutky, přidáme sůl a prosátou mouku. Vše důkladně metlou promícháme a dáme na 30 minut do lednice.Pak vmícháme rozpuštěné máslo…
Klasickou buchtu s ovocem zná každý a jednoduše ji můžeme připravit kdykoliv se nám chce. Tato bublanina je také snadnou buchtou, ale přece jen vyšperkovaná k…
Rozpůlíme ananas,vykrojíme dužinu a dále každý podle své fantazie.
Mouku a cukr dáme do mísy. Vejce našleháme v sirupu se smetanou se špetkou soli. Tekutou směs postupně za stálého šlehání přidáme k mouce. Vzniklé těstíčko necháme 20min…
Ovoce promícháme, větší kousky překrojíme, čtvrtinu dáme stranou, zbytek nasypeme do kastrolu.Ovoce v kastrolu zakapeme citronem a rozmačkáme, přidáme Želirfix…
Vše smícháme a necháme nejméně 12 hodin odpočívat na chladném místě - nemícháme. Pak přivedeme k varu a vaříme 15 až 20 minut. Ještě vroucí nalejeme do skleniček a…
Ovoce nakrájíme na kousky, promícháme s cukrem a čajem a dáme rozpéct do trouby (já uchovávám v lednici, lze zavařit).
Vse nakrajejte na malinke kousky, pridejte lzici skorice a hrebicek ... promichejte, dejte do pekace a vlozte do predehrate trouby na 220 stupnu a pecte tak 3/4 hodinky,…
Umyté a odstopkované ovocie skladáme do fľaštičiek vo vrstvách, každú vrstvu posypeme 1 lyžicou cukru ( ovocie, 1 lyžica cukru, ovocie, 1 lyžica cukru, ovocie, 1 lyžica…
Vajíčka vyšleháme do pěny s cukrem, přidáme olej, bílý jogurt a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Umícháme hladké těsto, které naplníme do formiček na muffiny,…
utřeme 4 žloutky + 1 sklenice cukru ( sklenice 2 dl), přidáme 1/2 sklenice oleje nebo rozpuštěné hery + asi 1/2 sklenice mléka + 2 sklenice polohrubé mouky + 1 prášek do…
Ušleháme rozehřáté máslo, moučkový a vanilkový cukr, vejce a kefír, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a řádně promícháme. Pekáč vymažeme tukem, vysypeme hrubou…
Dortovou formu potřeme máslem / nebo vyložíme potravinářskou folií / a na dno formy rozložíme piškoty, které pokapeme malinko šťávou, kterou nám zatím pustil rybíz. …
Všetko naložíme do DP ( okrem ovocia ) a pustíme program cesto. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme posypeme s ovocím a škoricovým cukrom, alebo posýpokou. Pečieme na 180 st.…
Třešně povaříme asi 1/2 hod v troše vody, voda se nám vyvařuje a třešně pustí šťávu, až jsou třešně změklé, přilijeme šťávu z ovoce propasírovanou přes sítko, aby v ní…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Když zbyde vánočka, co z ní připravit? Francouzský toust nebo jednoduchý crumble!
Jak v obchodě poznat kvalitní povidla? Hledejte výrobek bez aromat, barviv a zahušťovadel, říká Lukáš Medek
7 tipů na správné rozmrazování potravin: Jak rozmrazit maso, jak ovoce a co s pečivem