Letní dort
Recept ještě nebyl hodnocenŽĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo s múkou ho zapracujeme do žĺtkovej hmoty. Cesto vylejeme do tortovej formy a upečieme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo s múkou ho zapracujeme do žĺtkovej hmoty. Cesto vylejeme do tortovej formy a upečieme…
Nejprve si připravíme tmavé těsto-cukr vyšleháme se žloutkem + přidáme pár kapek horké vody, zašleháme skořici, olej. Pak promícháme s moukou + PDP a kakaem.Nakonec…
Fazole propláchneme a necháme odkapat. Rozmixujeme je s vejci a karobem (kakaem) na jemnou kaši. Přidáme med. Pokud máte pouze tuhý, dejte jej na pár vteřin ve…
Rozpustíme máslo a smícháme s ním i ostatní suroviny kromě červeného rybízu a vše pořádně promícháme. Kuličky rybízu vsypeme do těsta až nakonec a už jen opatrně…
Troubu si přeheřejeme na 170 stupňů. Změklé máslo utřeme s polovinou cukru, poté do směsi vmícháma žloutky a pudinkový prášek. Přisypeme skořici, citronovou kůru a…
Kynuté těsto (mouka, trochu cukru, špetka soli, žloutek, kvásek) necháváme dvakrát překynout, poprvé bez másla, potom s rozpuštěným máslem vmícháme do těsta cca 5 dkg…
Šlehačku ušleháme s cukrem,přidáme jogurt a vše krátce vyšleháme. Dle návodu si připravíme ztužovač,vmícháme do krému a důkladně promícháme. Krém rozdělíme na dvě…
Do kastrůlku dáme omytý rybíz, přilijeme 1 dl vody a dáme povařit na cca 5 minut. Pak vše přecedíme, propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili semínek a stopek…
Mouku a cukr dáme do mísy. Vejce našleháme v sirupu se smetanou se špetkou soli. Tekutou směs postupně za stálého šlehání přidáme k mouce. Vzniklé těstíčko necháme 20min…
Snítku rybízu a dvě tři maliny si necháme na ozdobu. Zbytek ovoce propasírujeme přes cedník do misky. Přidáme nahrubo nadrcený růžový pepř, olej, balzamiko, hořčici,…
* všechny suroviny přivést k varu a vařit 5 minut, vyndat koření a horké lít do skleniček, nahoru položit kolečko citronu a zakápnout rumem, zavíčkovat a otočit dnem…
Cibuli nakrájíme na kolečka, bůček na proužky a maso na kostky. Na oleji osmažíme cibuli s bůčkem, pak přidáme maso a bylinky, osolíme, přidáme celé koření a necháme…
Lístkové cesto vyvaľkáme a uložíme na plech. Úplne ho zasypeme drobným ovocím.Uvaríme hustý puding, ktorý navrstvíme na ovocie.Vyšľaháme všetky prísady na cesto (má mať…
Lístkové cesto rozrežeme na 4 štvorce. Každý prehneme na polovicu na trojuholník a odrežeme okraj široký cca 1cm tak, aby pri vrchole trojuholníka boli okraje neodrezané…
Těsto Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160°C) Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do mísy dáme žloutky, cukry, citronovu kůru, olej, horkou vodou…
Vejce si oddělíme a z bílků vyšleháme tuhý sníh.žloutky utřeme s cukrem do pěny,přidáme olej,vodu.Mouku smícháme v misce s práškem do pečiva a přesyjeme do žloutků…
Vejce si oddělíme a z bílků vyšleháme tuhý sníh.žloutky utřeme s cukrem do pěny,přidáme olej,vodu.Mouku smícháme v misce s práškem do pečiva a přesyjeme do žloutků…
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mléko a máslem, za stálého míchání přisypeme mouku s kypřidlem a dobře vše společně promícháme. Do těsta nasypeme suché…
Testo pripravime vyslehanim vajec s cukrem, pridanim mouky, kakaa a spetky soli. Do hladkeho testa vmichame kousky bile cokolady a dame pect do trouby vyhrate na 250…
Vejce vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Přilijeme mléko a olej, přidáme kakao a skořici. Na krém vyšleháme opět vejce a cukr, přidáme…
Hrníčkové koláče a buchty nám přinesou nejen skvělý moučník, ale hlavně ušetří práci s náročným vážením. Tato duo buchta je hrníčkovým moučníkem, kde je ukrytá cuketa a…
Vejce utřeme s cukrem. Zašleháme tvaroh a pramínkem přilijeme i olej.Mouku smíchanou s práškem do pečiva a kůrou přimícháváme za stálého šlehání ke směsi. Nakonec…
Losos je snad nejoblíbenějším druhem ryby a chutná i těm, kteří rybám běžně neholdují. V letním období jej můžete připravit na grilu, v alobalu, ovoněný bylinkami a s…
Sezóna jablek se chýlí ke konci a je potřeba je zpracovat. Zkuste tento výborný nedělní dezert. Na tmavém nízkém korpusu je osvěžující náplň doplněná lehkým, mírně…