Šlehaná buchta s ovocem

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: cca 70 minut individuální Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 5 názorů

Suroviny

300 g polohrubé mouky
200 g krupicového cukru
100 ml rozpuštěného másla
150 ml 33% smetany na šlehání
1 vejce
½ sáčku prášku do pečiva
z ½ citronu nastrouhaná kůra
4 lžíce strouhaného kokosu
400 g bobulek rybízu nebo jiného ovoce
(forma na pečení 22 x 32cm)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Troubu dáme předehřát na 170°C. Formu na pečení vyložíme pečícím papírem (nebo ji vymažeme sádlem a vysypeme strouhaným kokosem).

  2. Mouku promícháme s práškem do pečiva a nastrouhanou citronovou kůrou.

  3. Vejce, cukr a máslo ušleháme do husté pěny. Přidáme smetanu, připravenou mouku, vše promícháme a nalijeme do formy.

  4. Těsto stejnoměrně posypeme kokosem a poté rybízem. Pečeme přibližně 50 minut, každý podle typu své trouby.

  5. Před koncem pečení vyzkoušíme zapíchnutím špejle do těsta, jestli máme upečeno. Pokud se těsto na špejli nelepí, je buchta upečená.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 60 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šlehaná buchta s ovocem

Tématické fráze: buchta ze smetany na šlehání buchta se smetanou ke šlehání buchta ze smetany ke šlehání buchta že slehacky buchta ze šlehačky s ovocem šlehaná bublanina smetana ke šlehání buchta buchta s ovocem buchta se smetanou na šlehání rychlá šlehaná buchta ovocná buchta ze šlehačky slehana buchta s tvarohem a ovocem perníková buchta recept šlehaná buchta s tvarohem rychla buchta ze smetany ke slehani buchta smetana ke slehani buchta se smetanou na šlehání a ovocem šlehané buhty recepty na slehanou buchtu slehana buchta s rybizem

Zapomněl/a jsem heslo