

Nepečený rybízový dort /řez
Suroviny 8 porcí
- 1,5 kg červeného (bílého...) rybízu - hodně zralý
- voda
- 200-300 g cukru krupice - dle chuti
- 3 ks vanilkového pudinku
- cca 300 g dětských piškotů (nebo cukrářských)
- Dohotovení:
- šlehačka
- zakysaná smetana
- červený rybíz
Postup přípravy receptu
Červený rybíz na cedníku propláchneme, není nutné ho obírat z větviček, takže ho okapaný můžeme přesypat rovnou do hrnce s cca 200 mililitry vody. Pod poklicí krátce povaříme (5-8 minut stačí) a pak přes cedník propasírujeme šťávu do jiného hrnce, doplníme jí vodou na 1,5 litru tekutiny, ze které odebereme trochu na zamíchání vanilkových pudinků. Šťávu osladíme dle chuti, přivedeme k varu, zalijeme rozmíchanými pudinky a za stálého míchání provaříme dle návodu na obalu pudinků.
Misky, dortovou formu nebo větší mísu vytřeme olejem, aby se vychladlý pudinkový dezert dal dobře vyklápět. Střídavě plníme nádobu vrstvou piškotů a vrstvou pudinku až do jeho spotřebování.
Rybízový pudink necháme zchladnout a dáme proležet do chladna přes noc.
Před podáváním dozdobíme dle chuti šlehačkou, kopečkem zakysané smetany, čerstvým rybízem...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Nepečený rybízový dort /řez
-
Maryje: ...děkuji za důvěru, vyzkoušení i pochvalu
těší mě, že se recept u vás doma osvědčil a zabydlel do budoucna
-
Recept jsem vyzkoušela s mírnou nedůvěrou, přece jen je rybíz poměrně pikantní až "ostrý", ale dortík je opravdu znamenitý, moc chutnal i poměrně malým dětem. Rozhodně zařazuji do stálého repertoáru.
-
Dort je velice krásný
Dělávám podobně z jablek,nebo meruňek,a toto je moc dobrý nápad na zužitkování rybízu.Míváme svůj vlastní,ze zahrádky,ale taková krásná mlska mě ještě nenapadla
-
Moc hezký
Podobné dorty jsem dětem dělala už od roka, jsou jednoduché, rychlé a dobré