Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse
Recept ještě nebyl hodnocenLokše, bramborové placky původem ze Slovenska, můžete využít jako přílohu ke svátečnímu obědu, kdy pečete kachnu nebo husu. Placky také můžete naplnit pastou z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 180 kJ / 760 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 84,00 g |
| – nasycené | 32,00 g |
| – nenasycené | 52,00 g |
| –– mononenasycené | 41,00 g |
| –– polynenasycené | 11,00 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 97 mg |
| Sodík | 27 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Lokše, bramborové placky původem ze Slovenska, můžete využít jako přílohu ke svátečnímu obědu, kdy pečete kachnu nebo husu. Placky také můžete naplnit pastou z…
Konfitování je velmi pomalé pečení masa v tuku, nejlépe vlastním. Maso je díky této úpravě šťavnaté a voňavé. Místo tradičně pečené husy vyzkoušejte konfitování a…
Tradiční bramborové lokše jsou tenké placky z brambor a mouky. Můžeme je podávat jak naslano, tak i ve sladké verzi. Výborné jsou však i jen tak samotné, čerstvě upečené…
Nejprve oberte zbylé maso z kostí a nakrájejte na kousky. Játra očistěte, také nakrájejte na menší části a cibuli na kostičky. Na pánvi nechte rozpustit sádlo a cibuli…
Pokud patříte mezi milovníky vnitřností, rozhodně se vám bude hodit recept na pečená husí játra s mandlemi. Voní hřebíčkem a jsou pomalu pečená (konfitovaná) v husím…
Fazuľu, krúpy a hrach namočíme do studenej vody na 24 hodín, každé zvlášť. Večer pred prípravou narežeme kožu na husacích stehnách a stehná dobre nasolíme. V deň varenia…
Kožu z krkov poriadne premyjeme. Jednu časť uzavrieme špáradlom a pripravíme na plnenie. Pripravíme si plnku. Plnka: Na husacej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu…
Do misy rozklepneme vajcia a vyšľaháme ich so soľou a zázvorom.Vyšľahané vajcia vymiešame s husacou masťou a pridáme nadrvený maces. Dobre vymiešame a za stáleho…
Na pánvi rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli a orestujeme. Játra osolíme a opepříme a orestujeme na slanině s cibulí. Podle potřeby trochu podlijeme vodou…
Kachní jatýrka zprudka na kachním sádle krátce orestujeme spolu s trochou snítek rozmarýnu, přendáme přikryté do trouby vyhřáté na 50°C, abychom je udrželi teplé. Do…
Křepelky dobře propláchneme a zbavíme případných zbytků peří. Vydatně je osolíme jak na povrchu tak uvnitř. Křepelky převážeme provázkem tak, že stehýnka na jejich…
Krůtí srdce zbavíme jejich tučné vrchní části obsahující zbytky tepen. Srdce překrojíme na poloviny a zbavíme propláchnutím krevních sraženin. V hrnci rozpustíme dvě…
Múku preosejeme a pomocou ostatných surovín pripravíme kysnuté cesto s pridaním husacej masti.Necháme vykysnúť a následne vyklopíme na dosku, rozdelíme na polovicu a…
Slaninu pokrájíme a necháme ji rozpustit na pánvi. Přidáme sádlo, nakrájenou cibuli, necháme zpěnit, vložíme vepřové maso a zprudka orestujeme. Do PH dáme zelí,…
Dýňová paštika je lahodná pomazánka vhodná na topinky či kanapky, ale lze ji použít i jako dochucovalo do polévek, omáček, rýže či do míchaných vajíček. Pokrmům navíc…
Zbyl vám kus pečené husy a vy nevíte co s ním? Připravte lahodnou paštiku, zalitou husím sádlem, není to nijak složité. Hotovou paštiku mažeme na čerstvý chléb a zdobíme…
Zbyl vám kus pečené husy a vy nevíte co s ním? Připravte lahodnou paštiku, zalitou husím sádlem, není to nijak složité. Hotovou paštiku mažeme na čerstvý chléb a zdobíme…
Dvě tři hodiny před přípravou namočíme fazole do studené vody a necháme nabobtnat, potom k nim přidáme česnek, bylinky a uvaříme je téměř doměkka. Uzený bůček, klobásu,…
1-Mnozstvo nepridavam lebo kazdy si urobi kolko chce plus sa daju pouzit zvysky pecenej kacky . My sme kupili polku pekinskej kacky ktorej maso som nakrajal na kusky …
Na husacej masti opečieme kocky chleba do chrumkava. V hrnci na masti orestujeme cibuľu, múku, zalejeme vývarom a povaríme do zmäknutia cibule. Okoreníme mletým čiernym…
Na lžíci husího sádla orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme v hmoždíři rozdrcených 10 kuliček jalovce. Zlehka orestujeme a necháme provonět. Krůtí srdce nakrájíme…
Na časti tuku orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme hydinovú pečeň a udusíme do mäkka. Necháme vychladnúť. Ochutíme soľou, cesnakom, mletým čiernym korením a majoránkou…
Kachní srdíčka zbavíme odkrojením vrchní tučné části a pořádně propereme ve vodě, aby došlo k vyplavení případné sražené krve. Srdíčka necháme vcelku – jsou malá a…