Krůtí srdce na jalovci s brusinkami a pórkem

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 60 minut 9 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 60 minut 9 názorů

Suroviny 4-6 porcí

1 kg krůtích srdcí
1 větší cibule
lžíce husího sádla
10 rozdrcených kuliček jalovce
hrst proslazených sušených brusinek
menší pórek
masox
hladká mouka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci husího sádla orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme v hmoždíři rozdrcených 10 kuliček jalovce. Zlehka orestujeme a necháme provonět.

  2. Krůtí srdce nakrájíme podélně na nudličky a pořádně propereme ve vodě. Srdce přidáme do hrnce k opražené cibuli a trochu opečeme.

  3. Podlijeme vodou, jen do ¾ masa, osolíme, opepříme, vložíme jednu kostku masoxu a dusíme.

  4. Jakmile jsou srdce měkká (cca 45 minut) tak nakrájíme celý pórek na kousky (čtverečky) a společně s hrstí brusinek přidáme do hrnce k srdci.

  5. Zahustíme rozmícháním trošky hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce. Necháme provařit 15 minut. Podáváme s těstovinou.

Komentáře k receptu Krůtí srdce na jalovci s brusinkami a pórkem

Tématické fráze: krutí srdce krůtí srdce recept krůtí srdce recepty recept na kruti srdce recept krůtí srdce krutí srdce na brusinkach recepty - krůtí srdce závin z brusinkami srdce recept kruti srdce recept na smetane co z krůtího srdce recepty s porkém z krutich srdcí grilovaná krutí srdce krutí kostka na jalovci "krůtí srdce recepty" recept "kruti srdce" pokrmy z jalovce srdce krůtí- recept srdce,pórek,brusinky