Vepřová roláda s oravskou slaninou
Recept ještě nebyl hodnocenVepřovou pečeni ostrým nožem rozřízneme na plát. Naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Poklademe plátky oravské slaniny a pevně stočíme. Svážeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřovou pečeni ostrým nožem rozřízneme na plát. Naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Poklademe plátky oravské slaniny a pevně stočíme. Svážeme…
Pomalý hrnec je v kuchyni velkým pomocníkem. Díky jeho pomoci připravíte vždy krásně křehké a rozpadající se maso, které si zachová svoji šťavnatost. Neváhejte a potěšte…
Vepřové plátky v pikantní zeleninové omáčce s žampiony a smetanou nabízejí plnou chuť, která spojuje jemnost masa s výrazností koření a bylinek. Skvělé jídlo pro ty,…
Maso nakrájíme na větší kousky, zhruba 4x4 cm, osolíme, potřeme utřeným česnekem. Pekáč vymažeme sádlem a vložíme na něj maso. Posypeme sladkou i pálivou paprikou,…
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí a zalijeme trochou vlahého mléka, do kterého jsme zamíchali moučkový cukr. Necháme vykynout kvásek. Na…
Bramborové placky s přídavkem nivy a smažené cibulky zachutnají jako sytá příloha, ale i jako samostatné jídlo. Ke sklenici piva budou chutnat i zapřísáhlým vyznavačům…
Rozpustíme sádlo a cibuli, nakrájenou na drobno, orestujeme do hněda. Přidáme maso, nakrájené na větší kousky a necháme zatáhnout.Přidáme protlak a po krátkém…
Maso nakrájíme na nudličky. Na sádle dorůžova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak a podlijeme vínem.Přidáme nakrájené maso, osolíme,…
Vařené i syrové brambory oloupeme a nastrouháme najemno. V tekutině rozpustíme droždí. Škvarky nebo slaninu nebo uzené rozpečeme na sádle a necháme vychladnout.Z mouky,…
Vařené i syrové brambory oloupeme a nastrouháme najemno. V tekutině rozpustíme droždí. Škvarky nebo slaninu nebo uzené rozpečeme na sádle a necháme vychladnout.Z mouky,…
Houby a brambory očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Do hluboké pánve dáme rozehřát sádlo a osmažíme cibulku, přidáme česnek,…
Brambory uvařte ve slupce, vychladlé je oloupejte a nastrouhejte najemno.Přidejte vejce, sůl a hrubou mouku a vypracujte těsto, které nelepí.Z vypracovaného těsta…
Na této kachně si nejlépe pochutnáte, pokud si k ní připravíte červené karamelizované zelí s opečenými bramborovými plátky. Větvičky čerstvého tymiánu se k drůbeži hodí…
Škvarky jsou oblíbenou zabijačkovou pochoutkou a mají mnoho využití. Jedním z nich je škvarkový koláč, který můžete konzumovat samotný, nebo jako přílohu k dršťkové či…
Škvarky jsou oblíbenou zabijačkovou pochoutkou a mají mnoho využití. Jedním z nich je škvarkový koláč, který můžete konzumovat samotný, nebo jako přílohu k dršťkové či…
Vzpomínka na klasickou kuchyni dřívějších restaurací dovedená do dokonalosti domácí přípravou, to je doměkka dušené vepřové maso s lahodnou omáčkou. Pokud ho doplníme…
Ledvinky na smetaně jsou tradiční české jídlo, které spojuje jemně připravené vepřové ledvinky s lahodnou smetanovou omáčkou. Tento pokrm vyniká svou bohatou chutí a je…
Vyzkoušejte šťavnaté plátky vepřové krkovičky dušené v pikantní omáčce. Kombinace jemného masa a kořeněné šťávy potěší každého milovníka domácí kuchyně. Skvěle se hodí s…
Takhle skvělá omáčka láká svojí vůní a chutí po paprice a smetaně. Pro obměnu je v receptu použito vepřové maso, které je měkké dříve, než maso slepičí. Nejlépe se…
Jíška do zásoby je výborný pomocník v kuchyni. Domácí jíška je určitě lepší a zdravější než kupovaná a časově vás příliš nezatíží. Stačí si vzpomenout včas a udělat jí…
Jíška do zásoby je výborný pomocník v kuchyni. Domácí jíška je určitě lepší a zdravější než kupovaná a časově vás příliš nezatíží. Stačí si vzpomenout včas a udělat jí…
Tradiční hovězí guláš potřebuje dostatek péče a hlavně času na přípravu a následné proležení, aby se chutě rozvinuly. Ne vždy ale máme tolik času nebo energie, a proto…
Pokud chceme připravit kachnu pro více strávníků, pak je ideální volbou z ní udělat roládu. Kuřecí játra a uzené maso dodají roládě na objemu a ještě vylepší její chuť.…