Vepřová tyrolská játra
Recept ještě nebyl hodnocenVděčnou a levnou večeří jsou játra, připravovaná na tyrolský způsob, s omáčkou z kořenové zeleniny se zakysanou smetanou. Pokud chcete, aby pokrm měl pravý tyrolský…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vděčnou a levnou večeří jsou játra, připravovaná na tyrolský způsob, s omáčkou z kořenové zeleniny se zakysanou smetanou. Pokud chcete, aby pokrm měl pravý tyrolský…
Na vánoční tabuli by neměla chybět ryba. Někdo se konzumaci ryb vyhýbá, ovšem připravíte-li kousíčky kapříka, ochucené česnekem a kořením, obalené v okořeněné mouce a…
Jako první připravíme míchaná vajíčka s okurkami. Na troše tuku osmahneme na menší kostky nakrájené okurky, chvíli restujeme, vyklepneme vejce, osolíme, umícháme do…
Koleno vykostíme, pokrájíme na porce, nasolíme, opepříme, lehounce potřeme česnekem a přes noc uložíme do lednice. Z kosti uvaříme vývar.Lornu vytřeme sádlem a urovnáme…
Do pánve TIGER dáme rozehřát tuk, vhodíme omyté, očištěné a na 4 stejné díly rozkrájené žaludky. Orestujeme a přidáme nakrájené papriky a jarní cibulku. Přidáme sůl a…
Ani ten, kdo nemá rád konzistenci vařených jater, nepohrdne dobře vychucenou omáčkou, kde nejsou na skus znát. Přidejte pořádnou porci rýže nebo domácí knedlík a uvidíte…
Tradiční balkánskou pochoutkou je djuveč s neodolatelnou kombinaci jemného koření, čerstvé zeleniny a šťavnatého masa. K tomuto sytému jídlu, které si vás podmaní svojí…
Rohlík natrháme na kousky, zalijeme pár lžícemi vývaru a necháme nasáknout. Maso, cibuli, česnek a připravený nasáklý rohlík umeleme.Do směsi dáme rozšlehané vejce, sýr,…
Voňavé buřty nakrájené na plátky, brambory, cibule, trocha hořčice a uzené papriky. Tento rychlý recept z jedné pánve nevyžaduje žádnou zdlouhavou přípravu. Vše se…
Cibuli nejdříve oloupeme a pokrájíme. Ve velkém hrnci rozpálíme sádlo, v něm osmahneme cibuli, přidáme maso, mletou sladkou a pálivou papriku a vše krátce osmahneme…
Na oleji se sádlem osmahneme pokrájenou cibuli, vložíme na větší kostky pokrájené maso, osmahneme, osolíme, opepříme. Přidáme houby, papriku, kmín a nadrobno pokrájený…
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do žluta.Pak přidáme játra nakrájená na kostky, zbavená blan, zasypeme je paprikou, kmínem, mletým pepřem a necháme zpěnit…
Bramborový guláš je jídlo z jednoho hrnce, jehož základ tvoří brambory. Pro vylepšení je možné přidat i uzeninu. Ochucuje se nejrůznějším kořením, nejčastěji mletou…
Krkovice je lahodná při kterékoliv úpravě. V tomto receptu si propůjčí tón dobrého vína a koření spolu s zapečeným voňavým zelím. Nikdo nebude mít důvod nechat …
Ve vlažné vodě rozmícháme lžičku cukru a droždí a necháme 15 minut stát.Do mísy pak přidáme všechny ostatní suroviny a uhněteme volnější těsto, které necháme asi 30-40…
Vezměte kastrol nebo pekáček, všechny suroviny nakrájejte na přiměřené kousky jako na špíz a dejte do toho pekáčku a strčte do trouby na 180°C zahřáté.Asi za 35 minut, i…
Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno a slaninu na kostičky. Na sádle orestujeme cibuli do hněda. Přidáme slaninu a po chvíli maso, česnek a kmín. Zprudka ho…
Krkovičku naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a přilepíme z každé strany plátek slaniny. Pokud bude slanina menší, dáme dva plátky z každé strany.Řízky…
Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta a osolíme. Cibuli a česnek oloupeme, bůček nakrájíme na kostičky. Do pánve dáme bůček a s kouskem sádla vyškvaříme. Přidáme…
Maso nakrájíme na kostky, zelí nadrobno a smícháme se všemi ostatními surovinami. Směs urovnáme do sádlem vymazaného pekáčku a zakryté upečeme. Jíme s chlebem.
Kachní stehna: Do pekáčku s poklicí dáme osolená a okmínovaná stehna, trochu podlijeme, zaklopíme a dáme do trouby. Troubu zapneme na 10 minut na 200ºC, aby se stehýnka…
Maso umeleme s oloupaným česnekem.Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na sádle. Zasypeme moukou, usmažíme jíšku a přidáme mletou směs masa a česneku. Důkladně…
Brambory mají v kuchyni spoustu rozličných použití, ať už jako příloha, nebo jako samostatný chod. Brambory naříznuté na lístky, potřené sádlem, které jsou pouze osolené…