Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí sádlo a škvarky

Koupili jste velkou krůtu a nevíte, jak zpracovat sádlo, tučné části, kůži a menší odřezky? Z tohoto všeho můžete připravit báječné sádlo se škvarky, které má všestranné použití.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 165 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 120 min

165 min (45 min příprava + 120 min tepelná úprava)

14. 11. 2023 18:33

Suroviny pro 10 porcí

10 porcí

Krůta o váze 21 kg

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jako každý rok, tak i letos jsem si koupila krůtu z farmy. Byla jsem v šoku, když mi ji přivezli, očekávala jsem ve velikosti cca 12-14 kg. Měla 21 kg a byla velice tučná. Rozporcovat ji umím, mám zkušenosti s jehnětem. Po rozporcování zbyla velká hromada tuku a kůže s vnitřním sádlem. Proto jsem se rozhodla vyškvařit sádlo a škvarky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

15. 11. 2023 13:38

Tento recept jistě někdo využije. :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Suroviny: krůta, sádlo, krůta, maso

TopRecepty.cz

Krůtí sádlo a škvarky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR0Z5