Smažený kapr s bramborovým salátem
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 3. 2022 17:54
Eja57: "Vzniknou krásné kapří řízečky bez kostí, dokonale propečené."
No, už věky poukazuji na to, že v české kotlině se ryby obecně dělají příliš dlouho na ohni...
***
Vyjadřuji se pouze k masu
Ještě dopoledne si šupináč rochnil na sádkách a nyní si hoví v našich útrobách
Když jsem si ex post přehrál vííídeo, tak stran obalování masa se mi líbí, jak kuchtík používá obě ruce: skoro důsledně jednu na mokrý proces (já používám vidličku) a druhou na obalování ve strouhance
A odležení masa?
No, kapr evidentně netrpí rigor mortis a než uvařím rybí polévku (dnes jsem si to stopnul, vzalo mi to skoro hodinu vč. vyvrhnutí a porcování, vaření vývaru (vařím celou hlavu vč. žáber ale bez očí + všechny odřezky + "kožuch" bez šupin, obírání masa po uvaření, příprava a osmažení zeleniny) tak je nasolené maso i bez fólie OK
...a použití citronu? U nás až na talíři a každý podle svého Gusty já ano (byť si myslím, že ryba má vonět rybinou), paní casinová neééé
13. 12. 2019 11:20
Veronika.Hrozna: no, mí kamarádi rybáři tvrdí, že když je dobrá ryba tak citron až ev. na talíř na dochucení, že citron je takové šidítko a srazí tu rybí chuť...
13. 12. 2019 11:03
Do mléka ještě přidám šťávu z půlky citronu. Dělala to moje tchýně, aby bylo maso křehčí a lahodnější. Kdo chce ať zkusí.
13. 12. 2019 08:24
Včera jsem náhodou narazila na debatu na téma "kapr a Štědrý den"... množství příspěvků "kapra neeee" mě zas tak úplně nepřekvapilo... Ale kapra podle toho receptu a foto bych si dala..
Když vidím nadšení kamarádky, že sehnala mamuta 5,8 kg, tak si představím, jak mi jednou donesla ochutnat kousek smaženého a chápu ty, co kapra nemůžou ani vidět...Obří podkova se skoro nedodělaným masem u páteře...fuj se o jídle neříká, já vím...
Dvoukilový kapřík je tak akorát ( samozřejmě množství kapříků podle množství jedlíků). Potřebujeme dostatečně velký a ostrý nůž a trochu trpělivosti, která se bohatě vyplatí. Kapří půlku si položíme před sebe s ocasní částí směřující k levé ruce, nožem zajedeme mezi páteř a maso a velmi pečlivě celou kostru oddělíme od plátu masa ( a ev. hodíme k hlavám do hrnce). Stejně pečlivě vzniklý plát masa stáhneme z kůže, doporučuji kombinačky, chytit kousek kůže u páteře a plochou dlaní postupně stáhnout - ale porce určené na stůl někdy nestahuji, ty co budeme snídat na Boží Hod ano. Pláty masa nakrájíme na porce a vložíme do vhodné nádoby, zalijeme mlékem, aby byly porce úplně ponořené a necháme do druhého dne v chladu. Pak je vyjmeme, důkladně osušíme, osolíme, opepříme. U nás tradičně na Štědrý den jak smažíme, tak děláme pár porcí přírodních. Část porcí obalíme lehce v mouce smíchané s paprikou a uděláme na másle přírodně. Na zbytek si připravíme obyčejný nebo vylepšený trojobal. Část strouhanky smícháme se strouhaným parmezánem, část necháme jen tak. Obalujeme - mouka, vajíčko rozšlehané s pivem, strouhanka s parmezánem, zase vajíčko a nakonec čistá strouhanka. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje, do kterého hodíme kolečko mrkve, aby se nám nepřepaloval - můžeme i sádlo nebo ghí. Vzniknou krásné kapří řízečky bez kostí, dokonale propečené.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Rybízový koláč se sněhovou čepicí
Přidáno před 11 hodinami

Muffiny se směsí drobného ovoce
Přidáno před 22 hodinami

Kuřecí soté se zeleninou a vlašskými ořechy
Přidáno před 22 hodinami

Panenka v paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami

Grilovaný rumpsteak v marinádě
Přidáno před 23 hodinami

Jednoduchý čokoládový dort s višněmi
Přidáno 1. 7. 2022 12:17
Právě bylo uvařeno:

Kuřecí prso na másle s restovaným pórkem a žampiony
uvařil/a MayaCZ
před 48 minutami

Vláčný perník z kefíru
uvařil/a Adris
před 9 hodinami

Banánové lívance II.
uvařil/a Jan Nemec
před 9 hodinami

Mrkvové kostky-trochu zdravější
uvařil/a Jan Nemec
před 9 hodinami

Brusinky z rybízu
uvařil/a Tomybarvaa
před 10 hodinami

Buchta Rafaelo
uvařil/a icecube58
před 11 hodinami

Himaláje buchta
uvařil/a Thums
před 11 hodinami

Pečené kuře
uvařil/a Manelka
před 12 hodinami

Zapečené rolky z mletého masa s mozzarellou
uvařil/a Bohunka123
před 15 hodinami

Peřinková buchta s pudinkem
uvařil/a ZatracenaJesterice
před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: smažený řízek z kapra smažený kapr s kůží kapr a bramborový salát smažený kapr kapr se salátem smažený kapr recept smažení řízků z kapra smažený kapr s jogurtem smažený kapr v jogurtu kapr s bramborový salát recept bramborový salát křupavý smažený kapr kapr s brmborovým salátem postup jak osmažit kapra recepty z kapra top recepty kapr smažený smažený kapr s jogurtem pomer brambor a zeleniny v s bramborovým salátem smažení kapra bez z kůže smažený kapr k kuzi
Suroviny: kapr, mouka hladká, vejce, strouhanka, sádlo, olej, brambory, moravanka, vejce, cibule, jablko, okurka čerstvá, majonéza, jogurt, hořčice, okurka čerstvá, ocet, cukr, sůl, pepř mletý
Smažený kapr s bramborovým salátem
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g9P6
4 názory