Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sádlo - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Babiččiny mrkvánky

Babiččiny mrkvánky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Z droždí, trochy mléka a špetky cukru připravíme kvásek a vykynulý ho vmícháme do mouky, přidáme žloutky, cukr, podle potřeby mléko, rozpuštěný a vychladlý tuk, sůl a…

Guláš uherského grófa

Guláš uherského grófa

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Uvařte si s námi poctivý hovězí guláš z pohodlí domova. Základem pravého guláše je maso, nejlépe hovězí kližka, díky které je guláš šťavnatý a má nezaměnitelnou chuť.…

Eliza

65 min

Halušky se smetanou a sýrem

Halušky se smetanou a sýrem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Slovenské halušky z mouky, které se obyčejně podávají jako přílohové, můžete obohatit zakysanou smetanou, strouhaným sýrem a pažitkou. Pro masovou variantu přidejte…

magdalenka

40 min

Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Kvasnice smícháme s trochou vlažného mléka a s cukrem. Chvíli počkáme, než kvasnice začnou kvasit. Potom kvásek přidáme do mísy, kam jsme vsypali mouku, sůl a zbytek…

Davidův segedinský gulášek

Davidův segedinský gulášek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Den 1.: Den dopředu si nakrájíme maso na kostky, prolisujeme všechen česnek a smícháme jej se solí. Poté vše smícháme dohromady a dáme do mísy zaležet, poklademe nahoru…

Dawaa

270 min

Vepřový perkelt / pörkölt /

Vepřový perkelt / pörkölt /

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Připravte si letní oběd po vzoru maďarské kuchyně. Pravý perkelt – pörkölt se ničím nezahušťuje a správnou chuť mu dodává kromě koření pouze vložená vyzrálá zelenina,…

maris

80 min

Naložený česnek v sádle

Naložený česnek v sádle

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Naložený česnek v sádle je lahodná domácí specialita, která překvapí svou vůní i chutí. Sádlo česnek krásně zakonzervuje a dodá mu jemnost. Perfektně chutná na topinkách…

Handour

40 min

Rostbíf

Rostbíf

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maso zbavíme loje a odblaníme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách zprudka opečeme.Přelijeme zbylým sádlem,…

krkovicka.x

50 min

Kefírové anglické bagety

Kefírové anglické bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do pekárny dáme suroviny podle předpisu a zapneme program Těsto. Hotové těsto znovu na vále propracujeme, rozdělíme asi na 8 kusů, utvoříme bagety a na plechu dáme…

Sekyrková polévka Videorecept

Sekyrková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

V pohádce Honza málem králem vařili sekyrkovou polévku poněkud svérázným způsobem. Vyzkoušejte recept na naši sekyrkovou polévku, která se skvěle hodí do současného…

toprecepty.cz

65 min

Pečená krkovice se zelím

Pečená krkovice se zelím

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Na sádle zpěníme cibulku, poté ji dáme do pekáče či hlubokého plechu a přidáme maso nakrájené na kostičky. Dále přidáme prolisovaný česnek, nové koření, bobkový list,…

Zahradníkovy brambory

Zahradníkovy brambory

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do vymazaného pekáče dáme vrstvu brambor krájených na kostky, osolíme a poklademe masem. Na to rozložíme zeleninu z leča a další vrstvou budou znovu brambory, které…

Úžasný segedínský guláš

Úžasný segedínský guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Nakrájíme cibuli a maso na kostičky. Na sádle ve větším hrnci cibuli osmahneme, pak přidáme maso které zasypeme gulášovým kořením (celý balíček) a trochu orestujeme.…

Ennie

120 min

Jelení guláš s houbami

Jelení guláš s houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Zvěřina chce trpělivost a preciznost při přípravě. Dochutit maso z jelena s houbami, připravit k němu skvělé karlovarské knedlíky je sice trochu časově náročnější, ale…

Bahula

120 min

Pečené kůzlečí maso

Pečené kůzlečí maso

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Smícháme olej s prolisovaným česnekem. Maso osolíme, opepříme a naložíme do oleje s česnekem. Necháme 12-24hodin uležet. Dáme do zapékací skleněné mísy. Kostičky špeku…

Fofr bulky

Fofr bulky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na vál připravíme mouku a zbytek surovin. Zpracujeme vláčné, nelepivé těsto.Déme odpočinout na půl hodiny. Poté těsto rozdělíme na dva díly. Z každého uděláme váleček a…

1 24 25 26 27 28 173