Hovězí maso na zelenině a červeném víně
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí maso je dobrým zdrojem bílkovin a minerálů. Pečlivá příprava zaručí, že si zachová svoji šťavnatost a bude se krásně rozpadat. Hovězí maso skvěle funguje v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí maso je dobrým zdrojem bílkovin a minerálů. Pečlivá příprava zaručí, že si zachová svoji šťavnatost a bude se krásně rozpadat. Hovězí maso skvěle funguje v…
Šťavnaté a měkoučké vepřové kostky, naložené v marinádě z česneku a koření, potěší všechny milovníky pikantních chutí. Přílohu lze zvolit podle rodinných zvyklostí.…
Zelí jako příloha má mnoho různých způsobů přípravy a chutí. V tomto receptu se můžete inspirovat a připravit podle něj zelí podušené s kmínem. Smícháme jej s osmaženým…
V létě, v období bujného růstu zeleniny, je tato zapečená dobrota ze strouhaných cuket, vajec, salámu a sýra velmi oblíbeným obědem nebo večeří. Stačí jen vše připravit,…
Převalované vdolečky mohou připomínat listové těsto. Klasické kynuté je právě při převalování doplněno o celé máslo s trochou mouky, takže vytvoří ono lístkování.…
Umyté houby podusíme.Zapěníme cibuli se slaninou na kostičky a na ni osmahneme podušené houby. Osolíme a okmínujeme. Přidáme sádlo a promícháme.Na noky uděláme polořídké…
Smícháním surovin nachystáme posypku a dáme do chladna.Nachystáme náplně.Do mísy prosejeme mouku, osolíme a přidáme z části vlažného mléka, 1 KL cukru a kvasnic vzejítý…
Na větší části sádla zpěníme jednu nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a na kostky pokrájené maso. Opečeme je po všech stranách, osolíme a mírně podlité…
Žampiony nakrájíme na tenké plátky, na másle je orestujeme a ochutíme pepřem a kmínem.V hrnci necháme rozpustit sádlo, zaprášíme hladkou moukou a přilijeme vývar.…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky. Do velkého hrnce (asi 4 - 5 litrů) dáme rozpustit sádlo a na něm osmahneme cibuli (ne…
Předvařené dršťky zalijeme vodou a povaříme asi půl hodiny. Poté dršťky nakrájíme na nudličky (vodu po vaření nevyléváme).Na sádle osmažíme cibuli skoro dozlatova,…
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev na kolečka a maso na kostky.Rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, sušené houby a kmín. Necháme cibuli zesklovatět, přidáme česnek a…
Vepřové maso je oblíbené v naší kuchyni a existuje mnoho různých receptů na jeho úpravu. V tomto receptu je maso připraveno na plátky, osmahnuto na cibulkovém základu a…
Zapečený hrách s kroupy poslouží jako opravdu sytá večeře. Je jen na vás, jak je budete podávat, jestli samotné, nebo s uzeninou a kyselou okurkou. Před pečením můžete…
Kousky vepřového masa, vařené do dokonalé měkkosti. Každá lžíce tohoto guláše je cestou do srdce české kuchyně, kde se spojuje chuť masa s výraznou vůní koření. Výborný…
Beléšky jsou milou vzpomínkou na kuchyni našich babiček. Tyto nadýchané placky z kynutého těsta se připravují přímo na plotně nebo pánvi a podávají se s marmeládou,…
Škvarkové placky, které připravovaly naše babičky, si můžete připravit nejen v masopustním období. Placky, potřené sádlem, využijete jako přílohu k bramborové polévce,…
Díky domácímu uzení máme jasnou představu o tom, co jíme. Příprava domácí slaniny sice chce pořádnou dávku trpělivosti, čekání se ale vyplatí a odměnou je výborná…
Zapečená kolínka s bůčkem a vejci jsou perfektním jídlem z jednoho hrnce. Jsou snadná a není s nimi příliš práce. Potřebují akorát čas v troubě, aby se zapekla do…
Hravá kombinace chutí se skrývá v receptu na hovězí plátky na česneku s veselým bramborovým knedlíkem. Křehké, rozpadající se maso v silné masové šťávě je doplněné…
Hravá kombinace chutí se skrývá v receptu na hovězí plátky na česneku s veselým bramborovým knedlíkem. Křehké, rozpadající se maso v silné masové šťávě je doplněné…
Šípková omáčka neodmyslitelně patří ke zvěřině. Ať už se srnčím nebo kančím masem, v tomto díle extrakurzu s Petrem Hajným se naučíme, jak šípkovou omáčku správně…
Šípková omáčka neodmyslitelně patří ke zvěřině. Ať už se srnčím nebo kančím masem, v tomto díle extrakurzu s Petrem Hajným se naučíme, jak šípkovou omáčku správně…
Maso prošpikujeme několika klínky špeku, osolíme a opepříme. Zbytek špeku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky.Rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran dohněda…