Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sádlo - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Veselé býčí koule

Veselé býčí koule

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Žlázy namočíme na pár hodin do mléka, pak je nakrájíme na kostky. Na suché pánvi opečeme nakrájený špek a na něm osolené a opepřené maso. Nepodléváme, žlázy pustí…

Minutkové tenké vepřové nudličky

Minutkové tenké vepřové nudličky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Očištěné maso z kýty nakrájíme přes vlákno na tenké plátky a z nich ještě nakrájíme tenké nudličky. Mírně osolíme, opepříme a promícháme.Do rozpálené hluboké pánve dáme…

Kuřecí játra na cibulce

Kuřecí játra na cibulce

Recept ještě nebyl hodnocen 3,6

Kuřecí játra důkladně očistíme, propláchneme ve studené vodě a necháme důkladně okapat. Mezitím oloupeme a na půlkolečka nakrájíme cibuli.Na pánvi rozpustíme sádlo, na…

Jitulisek

30 min

Maminčina třená bábovka

Maminčina třená bábovka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Změklou Heru na pokojovou teplotu nejdříve trochu rozmíchat samotnou, přidat změklé sádlo a po chvíli moučkový cukr a žloutky. Vše umíchat do pěny. Míchání trvá dlouho.…

Patizonová gulášová polévka

Patizonová gulášová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Oloupaný a vydlabaný patizon nakrájíme na kostičky. Cibuli jemně pokrájíme a osmažíme na sádle (oleji) dozlatova. Přidáme pokrájenou uzeninu nebo mleté maso, které dále…

Zapečený květák

Zapečený květák

Recept ještě nebyl hodnocen 3,9

K přípravě zapečeného květáku podle tohoto receptu nám stačí jen několik surovin. Předvařený a rozmačkaný květák smícháme s ostatními přísadami a zapečeme dorůžova.…

Věnečky s karamelovou šlehačkou Videorecept

Věnečky s karamelovou šlehačkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Pokud rádi navštěvujete cukrárnu a pravidelně si z ní odnášíte v krabičce věnečky a větrníky, pak je na čase vyzkoušet si tuhle dobrotu připravit doma. S tímhle báječným…

mika59

45 min

Krtkův dort na plechu

Krtkův dort na plechu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Krtkův dort je snad jedním z nejoblíbenějším druhem dortů u nás. Je v něm všechno, co k dortu patří a chuť je naprosto famózní. V tomto receptu je však místo kulatého…

mardosa

110 min

Bílá zelná polévka s klobásou

Bílá zelná polévka s klobásou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Snad každá rodina si hýčká svůj jedinečný recept na polévku z kysaného zelí. Ať již "červená", nebo "bílá". S bramborami nebo bez. S uzeným masem nebo s klobáskou -…

RubyRom

75 min

Jihočeský kočičák (lepenice)

Jihočeský kočičák (lepenice)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Lidový recept, který kombinuje levné a chutné suroviny. Brambory a zelí byly vždy součástí kuchyně našich babiček. Jihočeská lepenice neboli kočičák je příloha ze…

Gregusa

45 min

Prdelačka

Prdelačka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Každý, kdo byl někdy na pořádné zabijačce, jistě ochutnal prdelačku neboli zabijačkovou polévku, též zvanou bouřku. Vydatné jídlo ze silného vývaru a krup zasytí a…

Vaclav Fronek

40 min

Plněná jehněčí roláda

Plněná jehněčí roláda

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Jehněčí roláda plněná žampionovou nádivkou s cibulí a anglickou slaninou je lahodný pokrm, který se hodí pro všechny slavnostní příležitosti. Měkké a šťavnané maso je…

poslirecept

60 min

Žampionový guláš s cuketou

Žampionový guláš s cuketou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Vaření z jednoho hrnce ocení snad každý z nás. Chutný bezmasý guláš plný zdravé zeleniny je hotový během pár minut a zvládne ho i úplný začátečník. S čerstvým chlebem se…

mika59

30 min

Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Den předem očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici.Nachystáme pekáč s…

nofrona

130 min

Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Den předem očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici.Nachystáme pekáč s…

nofrona

130 min

Konfitovaná hovězí líčka

Konfitovaná hovězí líčka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Hovězí líčka na červeném víně jsou jednou z největších delikates. Libové maso z líček je ještě jemnější než hovězí kližka, má výraznou chuť a je šťavnaté. Neexistuje…

rebeka

320 min

Česko-moravský vrabec (sparrow)

Česko-moravský vrabec (sparrow)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Ochutnejte tradiční specialitu z šťavnatého pečeného masa podávanou s knedlíkem a dušeným zelím. Tento pokrm, plný bohatých chutí a vůní, je skutečnou klasikou české a…

Tom Beyk

100 min

1 25 26 27 28 29 173