Sádlo - suroviny a ingredience
Recepty s touto surovinou
Hovězí maso na zelenině a červeném víně
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí maso je dobrým zdrojem bílkovin a minerálů. Pečlivá příprava zaručí, že si zachová svoji šťavnatost a bude se krásně rozpadat. Hovězí maso skvěle funguje v…
Jemná čočková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenČočku den předem večer namočíme do vody. Namočenou čočku před použitím scedíme.Cibuli nakrájíme nadrobno, šunku na kousky, mrkev na kolečka. Cibuli necháme na tuku…
Sádlové - linecké
Recept ještě nebyl hodnocenKlasické linecké cukroví nemusíme připravovat pouze z másla. Přidáme-li do těsta sádlo, získáme velmi tvárné těsto, které nás překvapí svými kladnými vlastnostmi při…
Krkonošské kyselo podle Romana Pauluse
Recept ještě nebyl hodnocenKrkonošské kyselo patří mezi krajové specialiy Podkrkonoší. Polévka z chlebového kvásku, hub a brambor má specifickou nakyslou chuť a je velmi oblíbená. Pro bohatší chuť…
Velikonoční nádivka - jak ji dělám já
Recept ještě nebyl hodnocenReceptů na velikonoční nádivku je spousta a každý už má asi ten svůj oblíbený, podle kterého ji připravuje nejčastěji. Zvláštností tohoto rodinného receptu je citronová…
Řízky naruby
Recept ještě nebyl hodnocenZkuste místo řízků v klasickém trojobalu připravit řízky naruby. Vepřové řízky naruby se obalují nejdříve ve strouhance, následně ve vajíčku a nakonec v mouce. Po…
Jednoduchá cibulačka
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli si nakrájíme nahrubo, zalejeme horkou vodou z konvice, osolíme, přidáme kmín a vaříme asi 20 minut. Poté cibuli rozmixujeme ponorným mixérem a zavaříme kapání z…
Sedmihradské zelí II - jednoduché
Recept ještě nebyl hodnocenZelí premyjeme, ak je kyslé a prekrájame.Na masti speníme cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, papriku, korenie, premiešavame, mierne…
Sikulský guláš
Recept ještě nebyl hodnocenNa sádle zpěnit cibulku dorůžova, přidat maso na kostičky, osmahout, osolit.Po vydušení štávy dát obě papriky mleté, trochu pepře, protlak, kmín, masox, chvilku podusit,…
Štrůdlové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenZe všech surovin vypracujeme těsto, ze kterého vyválíme 2 placky.Jednu dáme na papírem vyložený pekáč, nasypeme náplň(kromě jablek je super také tvaroh), přiložíme…
Knedlíky bosáky a zelí k pečeným masům
Recept ještě nebyl hodnocenBosáky: Rohlíky nakrájíme na větší kostičky, brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle s velkými oky (jako na okurky), osolíme, přidáme vejce a mouku a spojíme v…
Bůček na zázvoru pečený s bramborami
Recept ještě nebyl hodnocenBůček a oloupané brambory nakrájíme na větší kousky. Zázvor a česnek oloupeme a nastrouháme. Cibuli nakrájíme na klínky.Nakrájené maso osolíme, opepříme, posypeme kmínem…
Zelené fazolky s vepřovým masem a bramborovými knedlíky
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci rozehřejeme olej a nakrájenou slaninu na něm vyškvaříme. Přidáme nakrájenou cibuli a dusíme ji do sklovita.Přidáme fazolky, sůl, pepř, krátce orestujeme a…
Kuřecí špalíky pečené na červeném zelí
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu zapneme na 180 °C , rošt umístíme uprostřed. Kuřecí špalíky očistíme, vykostíme, osolíme a okmínujeme z obou stran. Na lžíci rozehřátého sádla zesklovatíme…
Kuřecí špalíky pečené na červeném zelí
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu zapneme na 180 °C , rošt umístíme uprostřed. Kuřecí špalíky očistíme, vykostíme, osolíme a okmínujeme z obou stran. Na lžíci rozehřátého sádla zesklovatíme…
Zapečená brokolice s brambory
Recept ještě nebyl hodnocenZapečené brambory jsou snadné na přípravu a chutnají skvěle. Zkuste podle tohoto receptu zapéct brambory s vrstvami cibule a slaniny a vařené brokolice. Nakonec vše…
Domácí hovězí ve "vlastní šťávě"
Recept ještě nebyl hodnocenTento pokrm je známý svou jemností a šťavnatostí, která vzniká pomalým dušením hovězího masa ve vlastní šťávě. Výsledkem je lahodné a aromatické jídlo, které se hodí jak…
Staročeské kyselo
Recept ještě nebyl hodnocenStaročeský pokrm pocházejí z Krkonoš vychází z toho, co měli hospodyňky v horách vždy po ruce. Chlebový kvas, brambory a sušené houby, to je hlavní trio tohoto skromného…
Plátky krkovice zapečené s cibulí a dvěma druhy sýrů
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte inspiraci co připravit k obědu? Šťavnaté plátky vepřové krkovice, zapečené se dvěma druhy sýrů, camembertem a Rivalem, budou dobrou volbou. Podávat je můžete s…
Česnekové trojhránky s postupem
Recept ještě nebyl hodnocenPřijde vám návštěva a vy přemýšlíte, co udělat jen tak k vínu? Vrstvy nadýchaného těsta proložené pořádnou dávkou česneku se od sebe krásně odlupují a dělají z těchto…
Francouzské brambory II.
Recept ještě nebyl hodnocenKouzlo francouzských brambor tkví v tom, že recept můžete libovolně upravit podle chuti a zásob se spíži. Používáme do nich všechny suroviny již tepelně upravené,…
Česnečka do hrnku
Recept ještě nebyl hodnocenTato rychlá a výrazná polévka, je ideální pro podzimní nebo zimní dny, kdy potřebujete zahřát, posílit tělo a dodat mu energii. Hotová v hrnečku je za pár minut.…
Vepřové kostky - á la moravský vrabec, se zelím a knedlíkem z řapíku a slaniny
Recept ještě nebyl hodnocenRecept na klasické vepřo knedlo zelo vylepšený o pár vychytávek. Dozlatova vypečený vepřový bůček provoněný paprikou je zde doplněný o kvalitní kysané zelí s…
Další suroviny
Přečtěte si Zobrazit více