Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Slovenská polévka šajtlava

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

28. 11. 2017 12:08

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 266 kJ / 2 215 kcal
Bílkoviny27,48 g
Tuky179,07 g
Vláknina33,63 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 3,07 g
Sůl7,40 g
Sacharidy109,03 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Šajtlava sa varila kedysi v hornatých oblastiach Slovenska, kde sa na poli darilo len kapuste a zemiakom. Preto kapusta a zemiaky v polievke prevládajú. Môžeme pomer surovín upraviť podľa seba, vynechať múku a pod.

Niekedy sa vylepšovala hubami alebo klobásou, kúskom údeného mäsa.

Od údenej slaniny má príjemnú chuť.

Polievka sa nekyselí!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

1. 2. 2022 20:47

Tonja: ten imperatív ma pobavil...:-8

casino casino

31. 1. 2022 18:58

Tonja:
No, překladač vám dává za pravdu...
...ale doposud jsem si myslel, že čierné korenie je jednoslovně pepř :-)

Tonja

31. 1. 2022 18:11

Tomu, kdo dělal titulky k videu vzkažte, že když už je dělá v češtině, tak "černé koření" je černý pepř. Ani ze slovenštiny se nedá překládat otrocky doslovně.

Marie Svarcova

31. 1. 2022 10:28

:-)<3:-K

magdalenka magdalenka

30. 11. 2017 16:51

popoluska340: krásna fotka, mám radosť!
cecilka, aj ja mám korene na horniakoch.

cecilka

30. 11. 2017 14:49

Nie je šajtľava ako šajtľava. Tá, čo práve zúri vonku, je príšerná:-//:-//:-//:-//. Ale táto je <3<3<3<3. Práve som ju dojedla a zaspomínala si na starú mamu z Oravy.

popoluska340 popoluska340

30. 11. 2017 14:30

Mila magdalenka,polievocka je vyborna,a este lepsia ako vcera.Cesnak aj majoranka urobia inu chut,ako bez toho.Odfotila som aj tanier s polievockou,a veru este by som si dala.:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

magdalenka magdalenka

29. 11. 2017 18:40

:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 11. 2017 17:45

Tak ta by mi fakt chutnala <3:yes:

tejaja tejaja (moderátorka)

29. 11. 2017 17:10

Táto polievočka sa varí aj u nás, len sa jej hovorí mäkko - šajtľava. Ale to na veci nič nemení, je veľmi dobrá. :yes:

magdalenka magdalenka

29. 11. 2017 15:31

Vďaka za komentáre!:-K

popoluska340 popoluska340

29. 11. 2017 13:28

Tak receptik na tuto polievocku,sa mi moc hodi.Akurat som rozmyslala,aku spravim,kym manzel pride z prace,tak bude aj hotova.Ja bez zahustovania,som bezlepkarka,a musim strazit kila,ale bude aj tak dobra.Dopijem kavu,a idem na nu.prisla som premrznuta,tak kava a caj ma tu zohrievaju,a bude ma aj polievocka hriat:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

Mirka

29. 11. 2017 10:06

Znám a dělám. Chutná polívčička.:yes:

jemmy

28. 11. 2017 17:45

Zeli je ted dost,polevka se mi zda velmi chutna:-K:yes:

magdalenka magdalenka

28. 11. 2017 15:42

casino: zrejme niečo také...varila sa na Orave, na Kysuciach, na Liptove...kapusta a zemiaky sa vždy našli doma, obyčajne aj kúsok slaniny.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: slovenská polévka slovenske polévky oravska sajtlava polievka šajtlava šajtlavá polievka slovenské polievky polévka šajtlkava masité polévka recept polévka z hlávkového zelí recepty oravská šajtlava recept polévka šaljtlava slovenske polévka slovenska kapustova polevka polievka na slovensku slovenská šaitlava oravská polévka recept recept oravska sajtlava slovenske polievky kapustová polévka sajltava cajtlava

Suroviny: zelí hlávkové, brambory, zelenina kořenová, sádlo, slanina, mouka hladká, cibule, česnek, sůl, pepř, majoránka, voda,

TopRecepty.cz

Slovenská polévka šajtlava

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BABo