Španělské ptáčky II

Hovězí maso Doba přípravy: 120 min. 0 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 120 min. 0 názorů

Suroviny 4 závitky

1 kg hovězího zadního
1 párek nebo šunková klobása
4 plátky slaniny
1 kyselá okurka
2 vejce
2 střední cibule
plnotučná hořčice
sůl
pepř
2 lžíce sádla
petrželka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Ze špalíku masa uděláme čtyři plátky, které paličkou naklepeme a upravíme do potřebného tvaru.

  2. Ze dvou vajíček a cibule na trošce sádla uděláme v rendlíčku míchanici, přidáme do ní i nasekanou petrželku.

  3. Plátky masa osolíme a opepříme. Ze dvou třetin potřeme hořčicí a vložíme náplň. Plátek slaniny, kousek klobásy (párku), 1/4 vaječné míchaniny, a 1/4 kyselé okurky. Pak zabalíme do závitku a buď svážeme nití, nebo sešijeme grilovacími jehlami. Nakonec ptáčky obalíme v hladké mouce.

  4. V kastrolu rozpálíme zbytek sádla a závitky na něm necháme zatáhnout. Potom je vyndáme a dáme do kastrolu nadrobno nakrájenou druhou cibuli a osmahneme do růžova, vložíme zpět závitky, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Dušení můžeme také urychlit vložením na 30 minut do papiňáku.
    Ptáčky podáváme s rýží, nebo houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu Španělské ptáčky II

K receptu nejsou žádné komentáře.