Řízek z tlačenky

piskaa Kuchař: piskaa

Doba přípravy: cca 30 min 2 porce Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

4 plátků světlé tlačenky (z tmavé to nejde)
hladká mouka
1 vejce
strouhanka
300g vařených brambor
škvarky
sůl
cibule nebo kyselé okurky
sádlo
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Tlačenku obalíme v trojobalu a smažíme jako řízky do zlatova.

  2. Uvařené brambory rozšťoucháme se škvarkama, dochutíme solí.

  3. Posypeme smaženou cibulkou nebo podáváme s kyselým okurkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 110 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řízek z tlačenky

  • pepajz pepajz(neregistrovaný)

    Je to zkažený kus tlačenky.100 krát lepší s cibulí, octem ,pepřem a dobrým chlebem.Dělal jsem to dnes a již nikdy více.

    Odpovědět

  • casino casino

    Jindřich Vraník:
    No, když dobře obalíte (viz mé fotto) tak si ani neprskne:-)
    A co se chuti týká, máte recht... Nakonec, co lze očekávat od obalovaného, kořeněného, uvařeného masa, že?:-))
    Ale jíst se to dá... Budu muset zopakovat;-)

    Odpovědět

  • Jindřich Vraník Jindřich Vraník(neregistrovaný)

    Dělal jsem to poprvé a již nikdy více.Za 1;nikdo,ani HRUŠKA nenapsal,že,i když je tlačenka velice libová a obalí se v trojobalu 2X,prská při smažení jako starý ježek+zapráskaný sporák,,,, a za 2;již to nemusím.Nějak zvláštní chuť nebyla.:no::no:
    Opravdový řízek je řízek :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    Tak já to dělala,když jsem viděla u HRUŠKY a už nikdy více:-//

    Odpovědět

  • krtek krtek(neregistrovaný)

    Prave jsem to dojedl z tmavé a nevidim duvod proc by to nemělo jít.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já si prohlédla všechny 3 recepty na tlačenku, tady mě zaujalo v surovinách, že to nejde z tmavé tlačenky. Nevíte někdo, proč by to nešlo? Já mám totiž v ledničce parádní tmavou tlačenku, je krásně libová, proto by mě zajímalo, proč by se to nedalo?

    Odpovědět

  • casino casino

    No, když to nevyzkoušíte a neochutnáte, tak i nadále budete za pouhé "akademiky" :-) :-) :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Janka, je to rovnaký recept, akurát tu je pripísané, že to podávame so zemiakmi.;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Už u obalované tlačenky (podobný recept), jsem si říkala, jaké to též bude. No, když to nezkusím, asi se to nedozvím:-))

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    piskaa:-Kvítej, tlačenku milujeme, ale obalovanou jsem ji ještě nevařila...měla bych obavy zda tepelnou úpravou by se v polévku nezměnila (myšleno zda by pojivo nepovolilo)za nápad i fotečku 1.bodík;-)

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Tu chuť si vůbec neumím představit. Ale nakonec proč by to nemělo být dobrý, když tlačenka je taky dobrá.

    Odpovědět

Tématické fráze: smažená tlačenka tlačenka jako řízek řízky z tlačenky tlačenka v trojobalu obalovaná tlačenka úprava hlívy ústřičné tlačenky řízky s tlačenky tlačenka smažená uprava tlacenky recept na tlačenku tlačenka vtrojobalu smazena tlacenka recept hlíva ustřičná uprava tlačenka recepty na úpravu vaření tlačenky tmavá tlačenka obalovaná hlíva ústřičná z tlačenky tlacenka vtroj obalu

Zapomněl/a jsem heslo