

Ohnivý kuře
Suroviny
- 750 g - 1 kg kuřecích křídel
- cibule
- olej
- černé pivo
- sůl
- pepř
- mleté chilli
- necelá lžíce sádla
- rovná lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
Do pekáčku na trošku oleje vsypeme krájenou cibuli, poklademe kuřecími křídly a zalijeme černým pivem. Křídla osolíme, podle chuti sypneme chilli a dáme péct dozlatova.
Na pánvičce usmažíme jíšku (ze sádla a mouky).Pekáček vytáhneme z trouby, vyndáme z něj křídla (pokud je třeba, dolijeme do pekáčku ještě trošku piva) a do cibulového základu vmícháme připravenou jíšku. Vše dochutíme podle chuti (sůl, mletý pepř, paprika aj.), uložíme zpět kuřecí křidélka a ještě zapečeme.
Podáváme s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Inspirace - seriál Ohnivý kuře, Primafresh aj.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ohnivý kuře
-
No, zdalipak Vlasta Szokeová: nehoruje pro kanibalismus, že -
zizala:
-
Vlasta Szokeová: To byla informace myšlená jako vtip, ne?
Pro takové tvrzení přece není žádný racionální důvod
-
Vlasta Szokeová: myslím, že ano - třeba paličky by v téhle úpravě byly moc dobré.
-
Vlasta Szokeová:
stehny to určitě nahradit můžete,ale myslím,že je to jedno,zda máte křídýlko a nebo stehýnko ze stejného kuřete
-
V dalším receptu jsem to našla ze stehen.
-
Někde jsem četla, že by ženy neměly jíst kuřecí křídla, mohu to nahradit stehny?
-
Ivi,