Škubánky
Recept ještě nebyl hodnocenNázev škubánky toto jídlo dostalo od způsobu jejich sevírování. Původně se lžící vykrajovaly bochánky, které se škubnutím ruky v zápěstí pokládaly na talíř. Dnes je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Název škubánky toto jídlo dostalo od způsobu jejich sevírování. Původně se lžící vykrajovaly bochánky, které se škubnutím ruky v zápěstí pokládaly na talíř. Dnes je…
Halušky podáváme s brynzou, s uzeným masem a zelím nebo jako přílohu k omáčkám. K přípravě tohoto jednoduchého těsta nepotřebujeme strouhané brambory. Stačí nám mouka,…
Divočina chutná výborně s kořenovou zeleninou, a proto ani v tomto receptu nesmí chybět. Pečený divočák se vám bude rozpadat na talíři. Důležité je použít kvalitní…
Paštika je nejen svačinovou klasikou, můžete ji využít jako skvělý předkrm. Obsahuje krom jater i pečené maso, a navíc je celá zabalená ve špeku a slanině. V kombinaci s…
Vepřová krkovice je chutné a šťavnaté maso, které lze upravit všemi možnými způsoby a vždy si na ní pochutnáte. Sama o sobě je krkovička plná chuti, a proto nepotřebuje…
Původně slovenské jídlo tady v Čechách brzy zdomácnělo. Velmi často nahrazuje naše domácí bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím. Je to jídlo sice vydatné, ale…
Naše babičky dokázaly vykouzlit výbornou polévku i z několika málo surovin, které našly ve spíži. Stačí na kousku sádla opražit trochu mouky a kmínu, zalít vodou a…
Tento pokrm vzdáleně připomíná španělskou paellu. Ale je z běžných surovin, naladěný na vnitrozemskou chuť a hlad případného strávníka. Rychlé a velmi lákavé jídlo na…
Hledáte recept na nedělní oběd, se kterým není moc práce a pochválí ho celá rodina? Vyzkoušejte králíka na česneku s dijonskou hořčicí. Není to zrovna česká klasika, ale…
Kysané zelí se řadí mezi superpotraviny. Obsahuje totiž vysoké množství vitaminu C a vlákniny. Stojí tedy za to, ho zařadit do jídelníčku. Vyzkoušejte tento recept,…
Osmažíme si na sádle cibuli, jen mírně, přidáme asi litr a půl horké vody a do toho na kostičky nakrájenou zeleninu a brambory.Když vše změkne, přidáme předem uvařené…
"Azu" je tradiční pokrm tatarské kuchyně. Připravíte jej z nudliček hovězího zadního masa, dušeného společně s cibulí, rajským protlakem a kořením. Plnou chuť masové…
Vydatné, voňavé a plné chuti – domácí sýrové klobásy jsou skvělou volbou pro všechny milovníky masa a sýrů. Kombinace jemného masa a roztaveného sýra vytvoří dokonalý…
Očištěné bedly nakrájíme podle podle velikosti na větší kousky.Posypeme lehce solí a česnekem.Rozehřejeme sádlo, přidáme kmín, aby se rozvoněl a vsypeme bedly.Opékáme za…
Máte doma rádi omáčky, ale dochází vám nápady na jejich obměny? Tuto jednoduchou, rychlou a chutnou omáčku s kousky vepřového masa je možné servírovat s těstovinou nebo…
Vydatná polévka plná zeleniny a nudlí, která vás nikdy neomrzí. Její příprava je velmi snadná a zvládne ji tak i začátečník. Sušené houby ji navíc dodají výraznější chuť…
Bavorský závitek je výjimečná specialita, která v sobě spojuje šťavnaté maso, voňavou náplň a bohatou omáčku. Tento tradiční recept inspirovaný bavorskou kuchyní vás…
Do mléka dáme lžičku cukru, droždí a necháme kynout. Do mísy robotu dáme všechny sypké suroviny, máslo necháme rozpustit. Do mísy robotu přidáme kvásek a rozpuštěné…
Vepřové maso můžeme zpracovat nejrůznějšími způsoby. Tím nejjednodušším je jeho upečení v troubě. Máme pak mnoho možností, jak ho servírovat, zda s knedlíkem a zelím,…
Hovězí maso chce trpělivou a důkladnou přípravu. Na talíři bude spolu s výraznou a chutnou česnekovo-smetanovou omáčkou a dobře volenou přílohou výborným pokrmem pro…
Pokud máte chuť na vydatnou polévku, která vás zahřeje, uvařte fazolovou polévku s klobáskou. Je plná bílkovin, proto dobře poslouží i jako hlavní jídlo. Ať už si ji…
Pýchavky jsou kulaté houby s bělavým vnitřkem. Skvěle se hodí na smažení, do rizot nebo gulášů. Vyzkoušejte z nich připravit tento skvělý guláš zjemněný zakysanou…
Hřib pravý patří k nejchutnějším a nejhodnotnějším houbám našich lesů, proto jej vybíráme do pokrmů, ve kterých jeho jemná chuť nejlépe vynikne. Výborný je v této…