Hovězí hospodský guláš
Recept ještě nebyl hodnocenKdo by neznal klasický hospodský guláš? Podle tohoto receptu si ho můžeme uvařit i doma, kdykoliv na něj dostaneme chuť. Základem úspěchu je správně zvolený druh masa a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kdo by neznal klasický hospodský guláš? Podle tohoto receptu si ho můžeme uvařit i doma, kdykoliv na něj dostaneme chuť. Základem úspěchu je správně zvolený druh masa a…
Patříte mezi milovníky masa, bůčku a řízků? Tak musíte vyzkoušet soukenický řízek. Recept je jednoduchý a pokrm je to opravdu lahodný. Stačí pár minut na pánvi a voňavý,…
Vepřové výpečky se hodí nejen jako oběd, ale jsou rovněž vynikající na chléb s hořčicí jako rychlá večeře, nebo ze zbytku můžeme vykouzlit i výborné rizoto. Snadné na…
Luštěninové polévky mají několik důvodů k tomu, abychom je zařadili do našich jídelníčků. Jsou syté. Dají se kombinovat s mnoha druhy zeleniny i masa či uzenin.…
Pokud máte chuť na vydatnou polévku, která vás zahřeje, uvařte fazolovou polévku s klobáskou. Je plná bílkovin, proto dobře poslouží i jako hlavní jídlo. Ať už si ji…
Výživný pokrm pro celou rodinu s rychlou a jednoduchou přípravou je snem každé hospodyňky. Tyto brambory s výbornou klobáskou na zelenině vám tento sen splní. Použitím…
Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust, osolíme a opepříme. Do rozehřáté hluboké pánve dáme sádlo a maso zprudka opečeme ze všech stran.Přidáme nadrobno…
Máte houby nasušené i zamrazené a stále s nimi nosíte další košíky? Připravte si čerstvou smaženici, která krásně voní lesem. Receptů najdete na internetu nespočet, ale…
Osvědčené recepty našich babiček patří mezi největší rodinné poklady. Třeba jako tyto bramborové placky, které se promažou sádlem. Uvařte k nim hrnek bílé kávy a jen se…
Čistá chuť kvalitního masa nejlépe vynikne v čevapčici bez zbytečných přísad. Stačí najemno nakrájená cibule, sůl, pepř a trocha balkánského koření čubrica. Dozlatova…
Osmažíme si na sádle cibuli, jen mírně, přidáme asi litr a půl horké vody a do toho na kostičky nakrájenou zeleninu a brambory.Když vše změkne, přidáme předem uvařené…
Krkovice je jedna z nejpoužívanějších částí z výsekových mas. Jedná se o sval mírně prorostlý tukem, proto je maso šťavnaté. Je jen na vás, jakou si zvolíte přílohu k…
Dozlatova smažené bramboráky lákavě voní česnekem a majoránkou. Šumavský bramborák přece jen voní malinko jinak - k česneku a majoránce se přidává ještě vůně drobně…
Zvěřina má vynikající výživné a lehce stravitelné maso s minimálním množstvím tuku. Maso zvířat ulovených ve volné přírodě má svou specifickou chuť a vůni a mnoho lidí…
Vyzkoušejte toto tradiční slovenské jídlo - zelné listy plněné ochucenou směsí masa a rýže, které zabalíte a pak dlouze povaříte ve vodě a rajčatové šťávě. Podávejte je…
Kapusta je velmi chutná a neprávem opomíjená zelenina. Zkuste ji uvařit k obědu s kousky vepřové krkovičky, trochou špeku a česneku. Jako přílohu můžete použít brambory…
Variací na guláš je zhruba tolik, kolik je kuchařek. Každá má ten svůj osvědčený recept, na který nedá dopustit. Občas je ale třeba zkoušet nové věci, proto doporučujeme…
Topinkové směsi jsou velmi oblíbené, zejména ty pikantní masové. Ovšem tuto cuketovou směs si zamilujete ještě více. Výborná jak na topinky, tak i pod maso nebo ji lze…
Vepřové koleno asi není zrovna běžný kus masa v našich kuchyních, v dnešní době nás ale může zaujmout svou relativně nízkou cenou. Tento recept vám nabídne 4 tipy jak si…
Jídlo které si dá čas od času s chutí skoro každý. Zdravá čočka, vajíčko a párek se dá koupit s vysokým podílem masa. Oběd který nás zasytí na delší dobu a nebudeme mít…
Cibuli a česnek vložíme do pekáče. Maso osolíme a dáme k cibuli a česneku.Přidáme veškeré koření. Podlijeme vodou, dáme trochu sádla a dáme péct.Orestujeme cibuli,…
Vepřové maso, nakrájené na plátky a orestované a pánvi, podusíte doměkka se zeleninou. Získáte lahodné maso, které můžete doplnit přílohou z brambor. Společně podávaný…
Kmínová polévka je stará klasika našich babiček. U nás doma ji vaříme podle našeho receptu, o který se s vámi ráda podělím, protože takto nám chutná nejvíce. Na sádle…