Nivové těstoviny
Recept ještě nebyl hodnocenTěstoviny v kombinaci se smetanovo-nivovou omáčkou nikdy nezklamou. Jsou rychle hotové, chutné a posypané čerstvou pažitkou také skvěle vypadají. Místo masa použijte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těstoviny v kombinaci se smetanovo-nivovou omáčkou nikdy nezklamou. Jsou rychle hotové, chutné a posypané čerstvou pažitkou také skvěle vypadají. Místo masa použijte…
Salám nahrubo nastrouháme nebo můžeme rozemlít, přidáme pokrájená uvařená vejce a vidličkou rozmačkané okurky.Vše důkladně promícháme s tofunézou, kečupem i hořčicí a…
Vyválíme listové těsto do obdélníku. Smícháme kečup s rajským protlakem a potřeme celý plát těsta.Na to naskládáme šunku, potom sýr a nakonec kukuřici, posypeme trochu…
Těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na pomoučeném vále na tenko a rozkrájíme na obdélníky. Každý obdélník lehce potřeme kečupem, položíme kolečko salámu,…
Pyttipanna je oblíbené skandinávské jídlo, připravované na pánvi. Skvělé je, že při přípravě využijeme i zbylé suroviny ze zásob. Připravíme ho z brambor, cibule a…
Pomazánka z červené řepy a sýrů je lahodná, barevná a plná chuti. Sladká řepa, šunka, eidam a hermelín s majonézou, tvarohem a bylinkami tvoří krémovou pomazánku, která…
Uvařené těstoviny dáme do mísy, pokapeme lehce olejem a promícháme. Na trošce oleje zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme pokrájený salám a krátce osmažíme. Přidáme omytý…
Salám nastrouháme na hrubo a smícháme s ostatními ingrediencemi. Použijeme šlehač.
Připravit plněné žampiony není žádná věda. Očištěné žampiony naplníme směsí šunky a sýra a zapečeme v troubě. Výtečný oběd tak máme připravený do necelé hodinky.…
Jednoduchý a voňavý slaný koláč, který spojuje křupavé těsto s pikantní chutí kysaného zelí. Skvěle poslouží jako rychlá večeře, pohoštění pro hosty nebo chutná svačina…
Nakrájíme papriku a salám na kostičky, na drobno cibuli a na plátky (tenké) česnek. Na pánev nalijeme trošku oleje a na něm podusíme do měkka papriku, pak přidáme salám,…
Pomazánek na chlebíčky není nikdy dost. Tato v sobě obsahuje vše, čím bychom chlebíčky zdobili a proto stačí jen doplnit kouskem červené kapie a zelenými lístky petržele…
Pórek, salám a vejce pokrájíme na drobné kostičky. Vše dáme do misky a spojíme majonézou ( pro leší chuť lze použít i tatarka ). Podle chuti osolíme a opepříme. V…
Nejdříve připravíme těstíčko smícháním všech surovin. Těstíčko by mělo být hustší. Zatím ho odložíme.Připravíme sýr. Rozkrojíme ho plošně na polovinu. Do každé půlky…
Hermelín pečený v listovém těstě je lahůdka vhodná k pivu či vínu a věřte, že s ním oslníte i návštěvu. Přípravu si usnadníte, pokud použijete již rozválené listové…
Nejdřív připravíme omáčku: Nadrobno krájenou cibulku zpěníme, přidáme krájená rajčata a drcený česnek, ochutíme a necháme vydusit vodu.Na hluboký plech položíme pečící…
Všechny suroviny promíchat, podle chuti osolit, mazat na jednohubky z rohlíku a ozdobit podle vlastní chuti.
Cibuli nakrájíme na čtvrt, nebo půl kolečka, česnek na plátky, jablko na kousky, točený salám na kostičky, špek na drobné kostičky, (necháme 5 plátků na později).Vše…
Nechcete nechat bagetu ztvrdnout na strouhanku? Připravte jí zapečenou s dobrotami, které se ukrývají snad v každé ledničce, či spíži. Použít můžete strouhaný sýr, šunku…
Placičky jsou skvělou volbou jak zužitkovat zbylé suroviny po předchozím vaření. Lahodné, křupavé, dozlatova osmažené. Mohou být samostatným jídlem, nebo přílohou.…
Na tenké nudličky nastrouhaná vařená červená řepa tvoří se šunkou základ pomazánky, která spojuje jemnost smetany s pikantností hořčice a křenu. Dochucená špetkou cukru,…
Základem výborných chlebíčků je bez debat výtečná pomazánka. Tato chlebíčková pomazánka se šunkou, sýrem a zeleninou, lehce štiplavá po česneku, chutná opravdu skvěle.…
Nivu nastrouháme, přidáme nakrájený salám, opatrně zředíme smetanou. Listové těsto plníme směsí, potřeme vejcem a upečeme.