Špagety s uzeným lososem a sušenými rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenŠpagety uvaříme v osolené vodě podle návodu.Rajčata necháme okapat, aby na nich nebylo velké množství oleje.Lososa a okapaná rajčata nakrájíme na nudličky. Salát…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu.Rajčata necháme okapat, aby na nich nebylo velké množství oleje.Lososa a okapaná rajčata nakrájíme na nudličky. Salát…
Sladké pečené batáty zvýrazněné zajímavou chutí balzamikového octa se skvěle hodí do salátu. Se svěžími salátovými lístky tvoří lahodnou kombinaci, ke které ještě…
Delikátní losos si zaslouží jednoduchou úpravu, která nepřebije jeho jemnou chuť. Stačí ho bez složitého dochucování upéct na másle. Podáváme ho se zajímavou celerovo…
Avokádo je bohaté na spoustu zdraví prospěšných látek. Použít jej nemusíte jen do guacamole nebo pomazánky, připravíte z něho i snadnou večeři v podobě placek s…
Všechny suroviny na zálivku pořádně prošleháme na hladkou emulzi a odložíme. Listy salátu umyjeme a osušíme.Do každého kloboučku dáme kostku sýru a zabalíme do slaniny…
Míchaný zeleninový salát se hodí snad ke každému jídlu. Nastrouhaná okurka, rajčata a křehké listy salátu se spojí s jemnou sladkokyselou zálivkou a kysanou smetanou v…
Kuracie prsia si otvoríme za pomoci dobre naostreného noža. Mäso buď vyklepeme alebo vyvaľkame na čo najtenšie. Mozzarellu nakrájame nadrobno. Cibuľu očistíme,…
Pokud si raději pečete pečivo doma, vyzkoušejte domácí bagely. Spolu s hovězím masem a medovo-hořčičnou zálivkou se skvěle doplňují. Připravte skvělý oběd nebo večeři…
Klasický způsob jako u předchozích receptů na slanou květinu
Začneme salátem - uvedenou zeleninu nakrájíme na menší kostičky, počet kusů zeleniny jsem uvedla jen orientačně, každý si tam dá, jak to má rád. Zakápneme olivovým…
Nakrájíme si kozí sýr /jeden plátek tak 100 gramů/ a zapečeme na 2-3 minutky v troubě na 180-200 stupnů.Mezitím si zamícháme rukolu s jahodami, nakrájenými na měsíčky a…
Na krokety připravíme klasické bramborové těsto. Brambory uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Přidáme sůl, vajíčko, mouku a strouhanku. Uděláme tužší…
Kozí sýr obalíme v trojobalu a osmažíme. Salát s grilovanou paprikou ochutíme podle sebe, položíme doprostřed talíře, na něj kozí sýr a zdobíme bazalkovým pestem, chilli…
2 vrstvy toustového chleba .... vykrojený dle talíře , po obvodu 2 vrstvy ..2 cm a 1.5 cm na lem talíře vše promazáno pomazánkou .. obmazat pomazánkovým máslem ..…
Bagetku rozkrojíme podélně, pomažeme tatarkou, položíme plátek šunky, na to salát, opět šunka, sýr, tatarka, plátky rajčete a šunka. Přiklopíme vrchní polovinou bagety a…
Mouky promícháme se solí, přidáme kapku oleje a poté tolik vody, abychom získali řidší palačinkové těstíčko. Necháme ho 20 minut odstát, aby se mouky nasály a palačinky…
Brambory nastrouháme a cibulku se slaninou nakrájíme na drobno. Smícháme se zbytkem surovin a dochutíme.Rozehřejeme tuk a smažíme malé, přibližně stejné placičky, z obou…
Dýni nakrájíme na kousky, promícháme s kořením a necháme chvilku odležet. V rozpáleném oleji osmahneme drobně nakrájenou papričku, přidáme dýni, osmahneme, zalijeme…
Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžící vydlabeme dužinu do misky. Pokapeme citronovou šťávou a vidličkou rozmačkáme. Přidáme čerstvý sýr, máme rádi kozí, ale může být…
Housky podélně nakrojíme, pokapeme rozmarýnovým olivovým olejem s trochu prolisovaného česneku. Do pečiva vložíme listy salátu a poklademe zeleninovou směsí, okurkou,…
Z ingrediencí na placičky vytvarujeme placičky. :-) Dáme smažit na olej jako klasické karbenátky, po posledním otočení posypeme jednu stranu sýrem, dopečeme a vyndáme z…
Maso nakrájíme na kostky libovolné velikosti, kůži na čtverce cca 6x6 cm.Do každé čisté sklenice dáme na dno 1 čtverec kůže a naplníme střídavě masem. Nahoru opět dáme…
Vše smícháme a ochutíme solí a pepřem. Salát je třeba připravit těsně před podáváním, aby nezvadl.
Krůtí maso nakrájíme na menší nugetky, lehce rukou naklepeme, popepříme a zprudka opečeme z obou stran na pánvi s olejem. Pak zpomalíme a pomalu opékáme. Až je maso…