Košík jak pro Karkulku :)
Recept ještě nebyl hodnocenZ mouky, vody a octa vyválíme těsto a necháme chvili odpočinout v lednici. Pak si nakrájíme úzké pásky a klademe je přes zapékací misku obrácenou dnem vzhůru, na kterou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z mouky, vody a octa vyválíme těsto a necháme chvili odpočinout v lednici. Pak si nakrájíme úzké pásky a klademe je přes zapékací misku obrácenou dnem vzhůru, na kterou…
Brambory i zeleninu uvaříme doměkka. Vše necháme vychladnout, brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo na slzičkovém struhadle Stejně tak i vařenou zeleninu nastrouháme…
Koleno vykostíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a nakrájíme na malé kousky.. Vejce rozšleháme, osolíme a na troše oleje uděláme klasickou omeletu (vajíčka…
Nejprve pečlivě umyji zeleninu a bylinky. Hranolky mám uložené v mrazáku. Teď je vyndám a vysypu na plech, na kterém je v předehřáté troubě upeču podle návodu…
Jak tak brouzdám po netu, narazím na recept na koprovku. To není moc zajímavé, ale diskuse k tomu mne zaujala a tak jsem se připojil s kritikou kvality prodávaných…
Filety z aljašské tresky připravíte za pár minut. Ochuťte je rafinovaně směsí z olivového oleje a šťávy z více druhů citrusů, navíc přidejte lehounkou zeleninovou oblohu…
Club sendvič má svůj původ za velkou louží a může být jak skvělou jednohubkou, tak i vydatným obědem. Třípatrový sendvič je proložen zeleninou, kuřecím masem, slaninou a…
Umyté a osušené listy šalátu rozložíme na misu, poukladáme na polovicu rozrezané paradajočky a na tenké polkolieska narezanú cibuľu. Všetky prísady na zálievku zľahka…
Šalátové listy umyjeme a v slanej vode povaríme 2-3 min. Potom scedíme a necháme odkvapkať. Odkvapkané listy narežeme. Z oleja, múky a mlieka pripravíme bešamel,…
Maso na nudličky, dáme vařit vodu na těstoviny. V misce prošleháme mouku, vejce, hořčici, víno, špetku soli a trochu jedlé sody. Dáme vařit do vroucí osolené vody…
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na medailonky. Osolíme, opepříme. A na rozpalované pánvi ji osmahneme z každé strany 4 minuty. Salát ochutíme: 1 velká lžíce…
Řepu pokapeme olivovým olejem, trochu posolíme a zabalíme do alobalu, utěsníme a dame péct 1,5 hodiny na 200°C. Vychladlou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky,…
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Z nastrouhaných brambor vymačkáme vodu a slijeme ji. Do mísy k bramborám přidáme vejce, trochu soli a…
1-Cesnak (struciky), mladu cibulku aj zelenu cast, kusok zazvoru, koriander listky , feferonku ( vykrojime blanky a vyberieme semienka) nakrajame na kusky a vsetko dame…
Z ingrediencí na placičky vytvarujeme placičky. :-) Dáme smažit na olej jako klasické karbenátky, po posledním otočení posypeme jednu stranu sýrem, dopečeme a vyndáme z…
Filety mírně osolíme, opepříme citrónovým pepřem a pečeme na nepřilnavé pánvi po každé straně cca 5 minut. Pečeme nejprve kůží dolů. Doba pečení je závislá na tloušťce…
Rozmrazené krabí tyčinky pokrájíme na malinké kostičky, přidáme majonézu, mascarpone, zakysanku, nakrájené krevetky na kousíčky nebo vložíme krabí maso z konzervy,…
Brambory uvaříme doměkka. Vychladlé rozmačkáme.Lososa necháme rozmrazit, nasekáme na malé kousíčky. Přidáme sůl, pepř, sypkou červenou papriku, nasekanou omytou…
Očištěné maso (měl by být pupek) odblaníme, rozdělíme na 3 špalíky a dobře promneme ve směsi 1 lžíce oleje, soli a koření mírně podrceného v hmoždíři. Dáme do…
Na dno misek poklademe bramborový salát, položíme půlky vajec (řezem dolů).Obložíme šunkou nebo jinou uzeninou. Vejce přelijeme ochucenou zakysanou smetanou nebo…
Budete-li grilovat na dřevěných špejlích, namočte je do studené vody.Nahrubo nakrájenou cibuli, otrhané lístky petržele, koriandr i se stonky vložte do mixéru a…
Budete-li grilovat na dřevěných špejlích, namočte je do studené vody.Nahrubo nakrájenou cibuli, otrhané lístky petržele, koriandr i se stonky vložte do mixéru a…
Salát řádně propereme ve vodě a osušíme. Přidáme nakrájená rajčata a do křupava opečenou anglickou slaninu.V misce smícháme hořčici, ocet a koření. Ušleháme a postupně…
Jablko a zeleninu nastrouháme na velkých slzách, přidáme křen se smetanou, sůl, pepř a šťávu z citronu. Vše promícháme.Vejce rozkrájíme na čtvrtky, cibuli na tenké…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Trochu jiná šunka: Hovězí bresaola má temně rudou barvu a vynikající chuť. Nejlepší je s lístky rukoly a hoblinkami parmazánu
Retro okénko: Bonbony Slavia stávaly kdysi 3 Kčs. Již více než šedesát let si na nich pochutnávají nejen fanoušci fotbalu
3 snadné a rychlé moučníky, po kterých se jen zapráší: Jak na jablečný koláč nebo nadýchaný perník na plech?