Bagety skoro vietnamské

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 20 min 4 porce Studená kuchyně 0 názorů

Suroviny

4 koupené francouzské bagety (mám celozrnné)
řízečky z 1 ks kuřecích prsíček (klasika v trojobalu)
majonéza
sriracha (pálivá omáčka)
listy salátu
salátová okurka, stačí kousek
nakládaná zelenina
Předem naložená zelenina:
2 velké mrkve
2 bílé dlouhé ředkve
1 lžička soli
125 ml cukru krupice
300-350 ml rýžového octa
250 ml teplé vody
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a ředkev očistíme a nakrájíme na jemné nudličky nožem nebo je připravíme spiralizérem, mandolínou, zubatou škrabkou. Zeleninu dáme do mísy, přidáme 1 lžičku soli a 2 lžičky krupicového cukru. Zeleninu společně se solí a cukrem zhruba 3 minuty ručně promícháváme, měla by změknout a jít ohnout bez zlomení. Změklou zeleninu propláchneme v sítu pod tekoucí vodou, přebytečnou tekutinu odstředíme nebo zeleninu vymačkáme a přendáme ji do uzavíratelné sklenice. V misce smícháme cukr s vlažnou vodou a octem. Jakmile se cukr rozpustí, nalijeme lák do sklenice (zelenina musí být zcela ponořená) a necháme cca 1 hodinu odležet v lednici. V lednici vydrží po dobu jednoho měsíce.

  2. Předem nachystáme řízečky, ale můžeme dělat bagety s pečeným masem, kuřecím, vepřovým nebo výborné s kachními prsíčky. Velmi dobré jsou třeba s vařenými vejci a tuňákem. Vietnamské bagety bývají ještě navíc potřené paštikou, ale není to nutné.
    Okurku rozkrojíme podélně, vydlabeme semínka a nakrájíme na proužky. Zeleninu používám nakládanou podle vietnamského receptu. Pokud nemáte předem naloženou, lze použít čerstvou mrkev a bílou ředkev, na jemné nudličky připravenou škrabkou a nožem.

  3. Bagety podélně rozřízneme, spodní části potřeme majonézou a dle chuti pokapeme srirachou - kdo nemá rád pálivé, může ji vynechat.
    Dále položíme list salátu, může být římský, ledový nebo hlávkový, omytý a osušený. Na salát klademe zeleninu a proužky okurky. Nakonec přidáme řízečky nebo maso, jaké kdo rád a přiklopíme vrchní částí baget, opět lehce potřené majonézou. Bagety můžeme podávat ihned nebo je připravit s sebou na svačinu, na výlet nebo delší cestu.

Poznámka

Bagety můžeme použít francouzské nebo jiné, jaké máme rádi, (pravé vietnamské se mi nikdy nepovedly upéct a neprodávají je nikde, pouze již naplněné, výborné v SAPĚ).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bagety skoro vietnamské

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: bageta recept veitnamska bageta vietnamské recepty vietnamské recepty top recepty řízečky do bagety

Zapomněl/a jsem heslo