Bylinkové brambory s krkovičkou z jednoho pekáčku
Recept ještě nebyl hodnocenKrkovička, brambory a cibule - tři základní suroviny, ze kterých vykouzlíme výborný oběd. Můžeme experimentovat s bylinkami i kořením, fantazii se meze nekladou. Vůbec…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 274 kJ / 66 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Krkovička, brambory a cibule - tři základní suroviny, ze kterých vykouzlíme výborný oběd. Můžeme experimentovat s bylinkami i kořením, fantazii se meze nekladou. Vůbec…
Pečená treska se spoustou zeleniny je lehké a zdravé jídlo, které v sobě spojuje jemnou chuť rybího masa, bylinek a koření. Tento jednoduchý a výživný pokrm je ideální…
Dokřupava vypečené a šťavnaté plátky bůčku byly předem naložené v pivní marinádě s česnekem, citronovou šťávou a bylinkami. Jako příloha se k nim výborně hodí grilovaná…
V našem jídelníčku by neměly chybět ryby, které dodají tělu spoustu zdraví prospěšných látek. Maso ze pstruha je jemné a opravdu chutné a nejvíce vám zachutná na grilu,…
Vepřové maso, nakrájené na plátky a orestované a pánvi, podusíte doměkka se zeleninou. Získáte lahodné maso, které můžete doplnit přílohou z brambor. Společně podávaný…
Grilovaná vepřová plec, u které využijeme chuť pečeného česneku. Spolu s nápaditou marinádou oživí maso a příjemně překvapí strávníky. Určitě se k tomuto receptu budou…
Kousky kuřete lehce poprášíme moukou promíchanou se solí a pepřem a přebytek oklepeme. Na pánev dáme polovinu oleje, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a kuře ze…
Domácí rajčatové sugo je skvělý způsob, jak využít bohatou letní úrodu rajčat. Omáčka s vůní bazalky a tymiánu dodá pokrmům plnou chuť a středomořský nádech. Perfektní…
Maso nakrájíme na slabé plátky a lehce je naklepeme.Osolíme, opepříme. Těsně před pečením je obalíme v hladké mouce a přebytky oklepeme.Na pánvi rozpálíme olej s máslem…
Trhané maso využijeme v různých sendvičích, či burgerech. Nejlepší je, když maso budeme před pečením delší dobu marinovat. Fenyklová semínka dodají masu zajímavé, lehce…
Klíčem k dobře připravenému a šťavnatému grilovanému masu je správný výběr marinády. Vyzkoušejte naložit kuřecí maso do bylinkové marinády, která mu dodá tu správnou…
Nejprve dáme péci v alobalu neloupanou palici česneku, kterou zakápneme troškou oleje. Trvá to při teplotě 220°C asi 40 minut. Nejlépe je upéci česnek do zásoby, pokud…
Roštěnky mírně naklepeme, po stranách nařízneme. Osolíme, opepříme, na každý kus masa položíme 2 listy šalvěje a překryjeme plátkem šunky. Upevníme párátky ( viz.…
Jahňací chrbát narežeme cez mäso až po kosť na časti ( podľa stavcov ). Osolíme aj v zárezoch, posypeme tymiánom a do zárezov striedavo vložíme lístky bazalky a šalvie.…
Recept na velmi rychlé těstoviny se smetanovou omáčkou se sýrem, kterou můžeme libovolně obměňovat s pórkem, žampiony, bazalkou nebo jinými bylinkami. Omáčka hotová raz…
Maso opláchneme osušíme prošpikujeme špalíčky slaniny a česnekem posolíme posypeme kořením na divočinu.Cibuli zbytek česneku a slaniny nakrájíme na plátky a dáme do…
Neoloupané brambory dobře omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Dáme do studené vody. Po chvíli je vytáhneme a osušíme. Máslo rozpustíme a do teplého přidáme koření, bylinky a…
Panenku očistíme od blanek, omyjeme a osušíme.Opracovanou panenku pokapeme olejem a osolíme. Posypeme pepřem a necháme 1/2 hodiny odležet.Na horké pánvi pečeme maso…
Na pánvi si rozehřejeme sádlo přidáme 2 stroučky česneku, jalovec, nové koření, bobkový list, pepř, rozmarýn, tymián, saturejku, šalvěj, chvilku restujeme, pak přidáme…
Jak už napovídá název, jedná se o starý recept, který je léty prověřený a stále oblíbený. Filety kapra osmaženého na sádle, přelité omáčkou z cibule, bylinek, medu a…
Očistíme si zeleninu, cibuli, česnek, opláchneme si natě a maso. Do velkého hrnce dáme vařit vodu, přidáme kuřecí skelety, kachní droby, všechno koření, natě, sůl. Když…
Králičí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.Do pekáče dáme olej, vodu, na proužky nakrájenou cibuli, plátky česneku, nakrájenou slaninu, část bylinek, pak na to…