Pečený jehněčí hřbet

tejaja Kuchařka:

Doba přípravy: 90 minút + odstátie 3-4 porce Jiné maso 14 názorů

57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

1 jehněčí hřbet (celý s kostí)
1 hlávka česneku
několik lístků bazalky
několik lístků šalvěje
1 cibule
2 menší mrkve
2 lžičky tymiánu (může být i čerstvý)
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jahňací chrbát narežeme cez mäso až po kosť na časti ( podľa stavcov ). Osolíme aj v zárezoch, posypeme tymiánom a do zárezov striedavo vložíme lístky bazalky a šalvie. Necháme aspoň 2 hodiy odstáť.

  2. Vložíme do pekáča, okolo chrbta rozložíme na kúsky narezanú cibuľu, strúčiky cesnaku a pozdĺžne narezanú mrkvu. Podlejeme vodou a zakryjeme.

  3. Dusíme v rúre na maxime asi 60 minút, pričom kontrolujeme množstvo výpeku. V prípade potreby podlievame horúcou vodou ( výpeku má byť toľko, aby ho bol dostatok na omáčku ).

  4. Potom chrbát odkryjeme, teplotu znížime na 180 °C a pečieme ešte cca 20 minút.

  5. Upečený chrbát podľa zárezov rozrežeme a na misu poskladáme opäť vedľa seba do jedného celku.

  6. Výpek zlejeme a dôkladne rozmixujeme na omáčku. Ak treba, jemne dosolíme, ale nie je nutné ju ničím dochucovať. Omáčku podávame zvlášť.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pečený jehněčí hřbet

  • tejaja tejaja

    Šárik: Môj dedko vždy vravel, že Pán Boh to stvoril nato, aby sme to jedli. Len žiadne zvieartko nesmie pri zabíjaní trpieť.
    Ja nie som mäsožrút, mäso jem max 1x týždenne, ale vyberám mäso zdravšie, takže nie bravčové. Jahňa máme z domáceho chovu, vyrastené na trávičke. ;-)

    Odpovědět

  • Šárik Šárik

    Jehňátko je moc moc mňam...taky je mi líto když to zabíjí, ale když já jsem hrozný masožrout. Táta je chová, tak holt se pak musí zabít, když je není v zimě kam dát a čím krmit, když tráva neroste.

    Odpovědět

  • niko niko

    Jehnatko ;-(:no:

    Odpovědět

  • senky senky

    To bych si nechala líbít:yes::yes: jehněčí jsme neměli, už ani nepamatutju;-):-O ale rodiče naší stínové nevěsty ovce chovají, tak snad :-8:-D:-D

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Nádhera:yes::yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    To je zas dobrota:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    :-O:-O šmárjá panno:-O:-O a já se cpu salátem:-//:-D:-D
    Terízku, paráda:-p:-p:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    spagetka: Laďka, jahňa sme kupovali priamo zo salaša :-D Bača podrezal, rozdelil, bolo čistučké ako lusk. My sme len naporcovali na porcie a šup do mrazáku :-D;-)

    Všetkým ďakujem :-8;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Pěkný receptík:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dodej jehňátko a jsem tvoje, fakt, tu sehnat jehněčí jest zázrak, no pověřím řezníka, prý zátraky dělá ;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Tejajko, takové maso se mi doposud nedostalo do úst, ale dobré to bude a máš to pěkný;-) Dávám ti 3.bod:yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    To musí být velká dobrota :-p:-p:-p:yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Maso od kosti je to nej, nej co znám. Super;-);-);-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    :-O:-p:-p:yes::yes::-)) pěkný rcp:-K

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo