Vločkové tyčky k vínu

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Slané pečivo 6 názorů

Suroviny

80 g jemných ovesných vloček
125 ml vody
200 g polohrubé mouky
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
1 žloutek
100 g změklého másla
1 vejce na potření
sezamové semínko a mák na posyp
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vločky v misce zalijeme vodou a necháme asi hodinu v klidu, až se všechna voda vsákne a vločky nabobtnají.

  2. Mouku smícháme se solí a kypřícím práškem, přidáme namočené vločky, žloutek a máslo a vypracujeme vláčné těsto. Odložíme ho na chvilku do chladu.

  3. Ztuhlé těsto vyválíme asi na 2-3 mm, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Rádýlkem nakrájíme na tyčinky, rozložíme na plechu vyloženém papírem na pečení a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 15 minut.
    Tyčky jsou krásně křehké.

Poznámka

Zdroj: Labužník.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 53 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vločkové tyčky k vínu

Tématické fráze: slane vlockove tyčky

Zapomněl/a jsem heslo