Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 7. 2014 10:33

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie8 574 kJ / 2 049 kcal
Bílkoviny57,50 g
Tuky28,72 g
Vláknina38,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,03 g
Sacharidy370,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Původní recept: http://www.pekarnomanie.cz/

Na žitné nebo převážně žitné chleby jsem rodinu dlouho nemohla ukecat...prostě jim nechutnaly. Náš denní chlebík nemusel být zcela bílý a měkounký jako buchta, ale hodně lehký a sušší.

Proto jsem tento žitňáček pekla vlastně pro sebe....vychládal už na stole, když dojely děti na víkend a hned po pozdravu zazněla prosba, jestli ho můžou nakrojit. Následovalo zklamání, že musí vydržet do zítřka a když jsem je viděla, jak kolem -původně mého- chleba celý večer mlsně krouží, zadělala jsem na druhý.

(A dobře jsem udělala - z prvního chleba jsem taktak stihla ochutnat, posnídala ho celá rodinka.)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

cathleen

14. 7. 2014 12:14

scofiq: Jiřinko, omlouvám se za pozdní odpověď, ale neměla jsem přístup k počítači - těsto je lepší zamíchat ručně. Opravdu jen zamíchat, delší vymísení poškozuje jeho stavbu ;-)

scofiq

4. 7. 2014 14:54

musí se to míchat ručně nebo to máš vyzkoušený i v pekárně?

Patricie

3. 7. 2014 20:14

:-KJe moc pěkný:yes::yes:

AniCiz

3. 7. 2014 14:07

krásný receptík,zítra peču,kvásek základní mám od nás z pekárny Borová,já už jen živím:-*:-K:-K:-K

cathleen

3. 7. 2014 11:28

zlatovlaska, tejaja: kvásek opravdu není nic těžkého, zkuste.;-) Stojí to za to.:yes:

tejaja

3. 7. 2014 11:19

Na chlieb je najlepšia ražná múka, chlebík z nej je bez konkurencie. Len keby som ten kvások nabrala odvahu vyskúšať :-D

zlatovlaska

3. 7. 2014 11:15

Vypadá nádherně, hned bych si dala :-p Jen kdyby se mi už konečně povedl ten kvásek ;-( První bodík jsem přidala a receptík určitě někdy zkusím ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: žitno pšeničný chléb žitnopšeničný chléb žitnopšeničný chleba pšeničný chleb žitno pšeničný chléb recept zitnopsenicni kváskový chléb chléb s žitným kváskem recept jak na zitnopsenicny chleba chleb z borove chleba zitno psenicny žitný chleb recept 90/10 žitno pšeniční chléb kynutý žitno-pšeničný chléb zitnopsenicmny kváskový chléb žitno pšeničný kvaskovy chléb recept na zitnopsenicny chleba recept na chleba do formy žitnopšeníčný chléb recept recept na převážně žitný chleba z formy zitnopsenicny kváskový chléb

Suroviny: voda, kvas žitný, sůl, semínka sezamová, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná

TopRecepty.cz

Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MmBA