Vepřové nudličky s grilovanou paprikou a hlávkovým salátem

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

4 porce Minutky 15 názorů

Suroviny

Na naložení:
500 g vepřové kýty
1 malá cibule
1 lžíce oleje
2 lžíce worcesteru
4 lžíce sladké chilli omáčky
2 lžíce solamylu
XDo pánve
1 lžíce lněného semínka
1 lžíce sezamového semínka
2 lžíce oleje
1/2 hlávkového salátu
80 g grilovaných čerstvých paprik v oleji
80 ml vývaru zeleninového (nebo drůbeží)
sůl
mletý pepř na dochucení
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z omáček, oleje a solamylu ve vhodné nádobě na naložení masa ušleháme marinádu. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na pláty. Ty paličkou na maso rozklepeme a nakrájíme na nudličky.

  2. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky, promícháme s masem a vše naložíme do připravené marinády. Dáme do lednice alespoň na 2 hodiny uležet, pokud nespěcháme necháme do druhého dne.

  3. Na rozpálené pánvi necháme půl minuty rozvonět oba druhy semínek a odložíme je stranou na pozdější použití. Postupujeme opatrně, semínka mají tendenci vyskakovat z pánvičky.

  4. Na stejnou pánev dáme rozehřát olej do kterého vyklopíme naložené nudličky masa. Nejlépe pomocí dvou vařeček maso od sebe oddělíme a cca 10 minut zprudka za stálého míchání opékáme.

  5. Poté přidáme na proužky nakrájené papriky, na proužky nakrájený salát a semínka. Podlijeme vývarem, promícháme a necháme 5 minut povařit.

  6. Šťávu zredukujeme na námi požadovanou hustotu a podle potřeby dochutíme. Podáváme s hranolkami nebo s pečivem.

Poznámka

Máme rádi v jídle sezamová i lněná semínka. Když se malinko osmahnou, jejich chuť více vynikne.

Paprika se může použít i čerstvá, ale pak je lepší ji přidat hned z počátku. Můžeme také nahradit sterilovanou kápií.

Měla jsem hodně salátu, tak jsem ho použila také. Ten můžeme nahradit třeba kouskem hlávkového zelí, nebo pórkem.

Fantazii se meze nekladou ani co se týká surovin na marinádu. Každý si ji může připravit podle svých chutí a na té“své číně“si pochutnat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 248 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové nudličky s grilovanou paprikou a hlávkovým salátem

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    1974andrea:Ne,ne,neovlivní.Ty dochucovadla-sojovka aj to úplně přebijou.Já jsem ho tam přihodila spíš jen jako barevný doplněk a abych ho nějak zužitkovala:-)Už jsme přesalátovaní a přepolévkovaní:-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Anna Kocikova:Drahuško, já se spíš ptám na to, jestli tam nějak ovlivní chuť jidla nebo se může úplně vynechat? Nikdy jsem hlávkový salát tepelně neupravovala.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    1974andrea:Andri,kdybych měla do tohoto jídla kupovat suroviny,tak místo ledového salátu bych rozhodně použila hlávkové bílé zelí;-)Ale protože jsem měla hodně obyčejného salátu ze zahrádky,tak jsem ho takto využila:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    1974andrea: Andrejko, Drahuška píše, že měla hodně salátu, proto že ho použila, jinak bych řekla, že to je na každého volbě. Takový římský by taky nebyl k zahození

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Holky, řekněte mi, jakou roli v chuti tam hraje ten hlávkový salát? Nebyl by lepší třeba ledový, jen ho nechat zlehka prohřát, aby zůstal křupavý?

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    to je zase úžasné podíváníčko:yes::-D a pochopitelně i pochutnáníčko;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Anna Kocikova: Přesně!!! Mám úplně stejný problém a taky to řeším papiňákem;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Jana Remkova:S tou kvalitou masa máš pravdu.Mě se dost časo stává,že plátek na minutku mám v pánvi za chvíli hotový.Za nějaký čas dělám to samé jídlo ze stejného druhu masa,jen je zakoupené jinde a později,a pro ušetření nervů ho ještě na cca 10minut musím dám dodělat doměkka do papiňáku:-/

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Anna Kocikova: Já měla plecko a neklepala jsem. Nakrájela na nudličky a nechala přes noc marinovat. Já nevím, poslední dobou je to maso nějak tvrdší. Nejsem sama, co to říká. Na FB se na to už pár holek taky ptalo. A tohle jsem fakt nechtěla dělat v tlakáči. Ale fakt jsem dusila cca 30-35 min. Nicméně, ten výsledek stál za to;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Jana Remkova:Jani,díky moc za pochvalu;-):-))a krásnou fotku:-KJsem ráda,že chutnalo:yes:
    Jani,já jsem plátky kýty naklepala hodně na tenko,takže ty nudličky masa po odležení pak opravdu byly minutkovou záležitostí:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Takže Drahuš. ;-) Vynikající!! Grilovanou papriku v oleji neměli ani v Hypernově, ani v Albertu, Lidlu, dokonce ani v Kauflandu. Takže jsem dala klasickou červenou papriku a i tak to bylo skvělé. Hranolky moc nejíme, takže jsem uvařila nové brambory ve slupce a pak je nakrájela na čtvrtky a na pečícím papíře je opekla na minimum oleje. Co se týká té doby celkového vaření-udáváš, jestli dobře čtu celkem 15 minut, tak to nee.. Dusila jsem to s vývarem mnohem déle. Já holt na to rychlé opečení a měkkost nějak nevěřím. Takže bod ode mne máš a přidávám foto;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak to bych si dala z fleku!! Málokdy to dělám a tak neříkám.. "ukládám", protože v mých uložených receptech se už nevyzná ani ďas, ale posílám si sama sobě na email:-D;-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Děkuji za komentářei hodnocení:-K

    Majka8:Semínka-lněná,sezamová,slunečnicová kupuji v Kauflandu.U nás je mají v regálu kde je mák a luštěniny.Mívají je také v Lidlu,ale určitě i v jiných prodejnách potravin:-)Já semínka přidávám do obalovky na maso,do pečiva,na sucho opražené do pomazánek:-))prostě všude,kde se to hodí:-)

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Ukládám;-)uvařím;-)jen musím dokoupit lněné semínko,nevím kde,ale pohledám...jako vždy,recept dle našich chutí:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    ... krásně čisté provedení jídla:-O:-O:-O
    O chuti není pochyb:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové nudličky vepřové nudličky maso recepty vepřové nudličky recept vepřové nudličky recepty naložené věpřové nudličky vepřové maso recepty jak naložit vepřové nudličky vepřové maso omáčky recepty co k hlávkovému salátu recept na vepřové nudličky recepty na omáčky z vepřového masa recepty z vepřového masa vepřove maso na nudličky naložené vepřové maso recepty kuřecí a vepřové s hranolkama grilovane papriky salamy z vepřoveho paprikový salát recept vepřové nudličky vepřové nudličky s hranolkami

Zapomněl/a jsem heslo